Vilgain Masło kakaowe BIO – do przygotowania domowej organicznej czekolady i pachnącej kąpieli upiększającej
Vilgain Masło kakaowe BIO – do przygotowania domowej organicznej czekolady i pachnącej kąpieli upiększającej
Vilgain Masło kakaowe BIO - naturalne masło do przygotowania czekolady i pielęgnacji skóry
Vilgain Masło kakaowe to nierafinowany tłuszcz roślinny o bogatym kakaowym aromacie i jasnym kremowym kolorze.
Rozpieszcza nie tylko naszą skórę, ale i zmysły.
Masło możesz wykorzystać do produkcji czekolady, ale świetnie nadaje się również do prażenia, opiekania i pieczenia. Dzięki stosunkowo wysokiemu punktowi dymienia, nie pali się. Jego wielką zaletą jest to, że nie przytłacza smaków innych składników, a wręcz pomaga im się wyróżnić.
Może być jednak stosowane również w kosmetyce. Masło kakaowe ma doskonałe właściwości lecznicze i regeneracyjne, sprzyja elastyczności skóry i pomaga zapobiegać rozstępom. Jest używany do zmiękczania i łagodzenia suchej skóry, łagodzenia podrażnionej skóry i leczenia skorodowanej skóry na łokciach i piętach.
Vilgain Organiczne Masło Kakaowe w punktach:
- Nierafinowany tłuszcz roślinny
- kakaowy zapach i kremowy kolor
- nadaje się do produkcji czekolady, pieczenia, prażenia
- używane również do pielęgnacji skóry lub kosmetyków
- właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne i antyoksydacyjne
Składniki
Organiczne masło kakaowe 100 %.
Kraj pochodzenia: Republika Dominikany.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 3766 kJ / 900 kcal |
Tłuszcz | 100 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 59,7 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,01 g |
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze do 25 °C, z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno,Czechy, ID 29269555.