Vilgain Protein Mug Cake Mix Low Sugar – minimalna ilość cukru, 20 g białka na porcję, słodzony niskokaloryczną stewią, gładka i puszysta konsystencja
Vilgain Protein Mug Cake Mix Low Sugar – minimalna ilość cukru, 20 g białka na porcję, słodzony niskokaloryczną stewią, gładka i puszysta konsystencja
Słodzone bezkalorycznym
słodzikiem ze stewii
Roślina stewii produkuje wysokowartościowy słodzik zawierający glikozydy stewiolowe. Są one 200‑300 razy słodsze od cukru i nie wpływają na poziom cukru we krwi. Słodzik jest wolny od niebezpiecznych związków. Znajdziesz w nim tylko stewię, która jest powszechnie uważana za bezpieczną substancję pochodzenia naturalnego.
Puszysty deser białkowy jako pożywna przekąska
Ciasto Mug może być spożywane jako szybkie, ale zbilansowane śniadanie lub przekąska o każdej porze dnia lub jako sycący deser po obiedzie. Ale zawsze będziesz mieć pewność, że będziesz cieszyć się królewskim przysmakiem, jednocześnie otrzymując to, co natura ma do zaoferowania.
Składniki
Orzeszki ziemne (śmietanka w proszku, całe) 30,8%, bezglutenowa mąka owsiana 20,2%, mąka migdałowa, białka mleka 12%, mleko kokosowe w proszku*, inulina, proszek spulchniający* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające: winiany potasu, węglany sodu), naturalny aromat, mielony cynamon, sól morska, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
*z rolnictwa ekologicznego.
Jakość składników
- 2x dobrze, dobrze
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten i innych orzechów.
Składniki
Białko mleka 24,5%, bezglutenowa mąka owsiana 23%, mąka migdałowa, mleko kokosowe w proszku*, biała czekolada (masło kakaowe, błonnik z cykorii, pełne mleko w proszku, błonnik kukurydziany, emulgator: lecytyna słonecznikowa, naturalny ekstrakt waniliowy), inulina, proszek spulchniający* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające: winiany potasu, węglany sodu), mielona wanilia 1,6%, śmietanka w proszku (z mleka), naturalne aromaty, sól morska, barwnik: beta‑karoten, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
*z upraw ekologicznych.
Jakość składników
- 2x dobrze, dobrze
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnych i innych orzechów.
Tabele kalorii
100 g | 70 g | |
Wartość energetyczna | 1898 kJ / 454 kcal | 1329 kJ / 318 kcal |
Tłuszcz | 22 g | 15 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8,7 g | 6,1 g |
Węglowodany | 31 g | 22 g |
- w tym cukry | 4,9 g | 3,5 g |
Błonnik | 11 g | 7,4 g |
Białko | 28 g | 20 g |
Sól | 1,05 g | 0,74 g |
Tabele kalorii
100 g | 70 g | |
Wartość energetyczna | 1925 kJ / 461 kcal | 1347 kJ / 323 kcal |
Tłuszcz | 23 g | 16 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5,5 g | 3,9 g |
Węglowodany | 28 g | 20 g |
- w tym cukry | 4,6 g | 3,2 g |
Błonnik | 13 g | 9,3 g |
Białko | 29 g | 20 g |
Sól | 0,89 g | 0,62 g |
Dawkowanie: 70 g
Dawki w opakowaniu: 6
Dawkowanie: 70 g
Dawki w opakowaniu: 6
Zalecenia producenta
- Odważyć jedną porcję 70 g do kubka o pojemności 350‑400 ml i zalać 70 ml zimnej wody.
- Zaleca się używanie większych kubków, klasyczne kubki o pojemności 250 ml mogą wylać zawartość z kubka.
- Dobrze wymieszaj i odstaw na 1‑2 minuty.
- Aby ciasto było jeszcze gładsze, dodaj do niego odrobinę masła lub oleju kokosowego.
- Następnie wstawić do kuchenki mikrofalowej na 600 W na 2,5‑3 minuty (sprawdzić po 2 minutach i w razie potrzeby pozostawić do końca).
- Nie przykrywać plastikową pokrywką w kuchence mikrofalowej.
- Mug cake może być wyjmowany z foremki lub jedzony bezpośrednio z kubka.
Uwaga
- Żywność zawierająca substancje słodzące.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.