Vilgain Protein Mug Cake Mix Low Sugar – Ciasteczko z masłem orzechowym – minimalna ilość cukru, 20 g białka na porcję, słodzony niskokaloryczną stewią, gładka i puszysta konsystencja
Vilgain Protein Mug Cake Mix Low Sugar – Ciasteczko z masłem orzechowym – minimalna ilość cukru, 20 g białka na porcję, słodzony niskokaloryczną stewią, gładka i puszysta konsystencja
Białko mleka o najwyższej przyswajalności 🥛
12% białko mleka stanowi pożywną podstawę ciasta kubkowego. Zawiera pełne spektrum aminokwasów i naturalny stosunek kazeiny do serwatki. Jego doskonała wchłanialność sprawia, że znajduje się na szczycie listy substancji wspomagających wzrost i utrzymanie mięśni.
Proste przygotowanie
gotowe w kilka minut
Super szybki i łatwy w przygotowaniu: wystarczy dodać wodę, wymieszać z mieszanką, włożyć do mikrofalówki i nie poparzyć się.
Wsyp 70 g mieszanki do kubka.
Im większy kubek, tym lepiej.
Dodać 70 ml wody, dobrze wymieszać
i odstawić na minutę lub dwie.
Włącz kuchenkę mikrofalową na 800 W na 2,5 - 3 minuty i przekąska jest gotowa.
Słodzone bezkalorycznym
słodzikiem ze stewii
Roślina stewii produkuje wysokowartościowy słodzik zawierający glikozydy stewiolowe. Są one 200‑300 razy słodsze od cukru i nie wpływają na poziom cukru we krwi. Słodzik jest wolny od niebezpiecznych związków. Znajdziesz w nim tylko stewię, która jest powszechnie uważana za bezpieczną substancję pochodzenia naturalnego.
Puszysty deser białkowy jako pożywna przekąska
Ciasto Mug może być spożywane jako szybkie, ale zbilansowane śniadanie lub przekąska o każdej porze dnia lub jako sycący deser po obiedzie. Ale zawsze będziesz mieć pewność, że będziesz cieszyć się królewskim przysmakiem, jednocześnie otrzymując to, co natura ma do zaoferowania.
Dawkowanie: 70 g
Dawki w opakowaniu: 6
100 g | 70 g | |
Wartość energetyczna | 1925 kJ / 461 kcal | 1347 kJ / 323 kcal |
Tłuszcz | 23 g | 16 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5,5 g | 3,9 g |
Węglowodany | 28 g | 20 g |
- w tym cukry | 4,6 g | 3,2 g |
Błonnik | 13 g | 9,3 g |
Białko | 29 g | 20 g |
Sól | 0,89 g | 0,62 g |
Składniki
Orzeszki ziemne (śmietanka w proszku, całe) 30,8%, bezglutenowa mąka owsiana 20,2%, mąka migdałowa, białka mleka 12%, mleko kokosowe w proszku*, inulina, proszek spulchniający* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające: winiany potasu, węglany sodu), naturalny aromat, mielony cynamon, sól morska, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
*z rolnictwa ekologicznego.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten i innych orzechów.
Zalecenia producenta
- Odważyć jedną porcję 70 g do kubka o pojemności 350‑400 ml i zalać 70 ml zimnej wody.
- Zaleca się używanie większych kubków, klasyczne kubki o pojemności 250 ml mogą wylać zawartość z kubka.
- Dobrze wymieszaj i odstaw na 1‑2 minuty.
- Aby ciasto było jeszcze gładsze, dodaj do niego odrobinę masła lub oleju kokosowego.
- Następnie wstawić do kuchenki mikrofalowej na 600 W na 2,5‑3 minuty (sprawdzić po 2 minutach i w razie potrzeby pozostawić do końca).
- Nie przykrywać plastikową pokrywką w kuchence mikrofalowej.
- Mug cake może być wyjmowany z foremki lub jedzony bezpośrednio z kubka.
Uwaga
- Żywność zawierająca substancje słodzące.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.