Ty też uwielbiasz naleśniki? Spróbuj cieszyć się nimi w niekonwencjonalny sposób, w formie tortu. Można je układać na wiele sposobów. To od Ciebie zależy, jak wysoki będzie tort i czym go wypełnisz. Możesz zdecydować się na klasyczny sernik, tak jak my to zrobiliśmy.
Do dzieła! :)
1 porcja zawiera.
- 147 kcal
- 13,3 g węglowodanów
- 5,1 g tłuszczów
- 11,9 g białka
Na 12 porcji
- 350 ml mleka
- 2 jajka
- 25 g białka czekoladowego
- 120 g mąki orkiszowej
- 10 g kakao
- 50 ml wody
- olej kokosowy w sprayu
- 600 g niskotłuszczowego twarogu
- ksylitol
Przygotowanie
-
Wymieszaj wszystkie składniki na naleśniki w płynne ciasto i smaż po jednym na raz na patelni, smarując ją kroplą oleju przed każdym nowym naleśnikiem. Z tej ilości wyjdzie około 12 sztuk, ale zależy to również od wielkości patelni.
-
Dopraw twarożek ksylitolem.
-
Rozsmaruj krem na naleśnikach i stopniowo układaj je jeden na drugim, aż wykorzystasz wszystkie. Jeśli krem zostanie, możesz posmarować nim wierzch i boki ciasta. Jeśli nie ma kremu, możesz dodać na wierzch ulubioną polewę, dżem lub owoce. Najlepiej pozostawić ciasto na kilka godzin w lodówce, aby stężało. Łatwiej będzie go pokroić.
Smacznego!