Te naleśniki będą pachnieć w całym domu. Dzięki jabłku są nie tylko wilgotne, ale i delikatnie słodkie. My jednak wspomogliśmy się białkiem, które również dało nam kilka dodatkowych gramów białka. Z czym Wy lubicie swoje placuszki?
1 porcja zawiera.
- 317 kcal
- 33,6 g węglowodanów
- 14,1 g tłuszczów
- 12,4 g białka
Na 2 porcje
- 1 jabłko
- 2 jajka
- 55 g płatków owsianych
- 7 g białkowych bułek cynamonowych
- cynamon
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jabłko
- 5 g ghee
- 1 łyżka syropu z agawy
- 1 łyżka syropu kokosowego
Przygotowanie
-
Dodaj drobno zmielone w dłoniach płatki owsiane, proszek do pieczenia, białko, cynamon i szczyptę gałki muszkatołowej. W ten sposób powstanie gęstsze ciasto.
-
Duś jabłka z odrobiną ghee, syropu z agawy i cynamonu. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody. W tym samym czasie usmażyć placki na patelni na złoty kolor.
-
Podawaj na ciepło, z jogurtem lub twarożkiem i doprawione Vilgain syropem z kwiatu kokosa.
-
Smacznego!