Jeśli chcesz mieć idealne śniadanie pełne białka nawet bez białka, spróbuj dodać twarożek do pankejków, nie tylko że go w ogóle nie zauważysz, ale także wyczarujesz idealne sycące śniadanie, a co najważniejsze pankajki są gotowe w dziesięć minut!
1 porcja zawiera.
- 303 kcal
- 30 g węglowodanów
- 12,5 g tłuszczów
- 17 g białka
Na 2 porcje
- 120 g cottage cheese
- 50 g płatków owsianych
- 2 jajka
- 1 banan
- 30 ml mleka
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 3 g ghee
Przygotowanie
-
Zmiksuj wszystkie składniki - twaróg, płatki, banan, mleko, jajka, cynamon, proszek do pieczenia i sól na jednolite, gładkie ciasto.
-
Roztop ghee na gorącej patelni i uformuj pankejks, smażąc je z każdej strony przez około 2 minuty.
-
I gotowe! To było szybkie, prawda? :)