Wiesz, co jest wspaniałego w płatkach owsianych? To, że są niezwykle smaczne. W dodatku można je zrobić na milion sposobów. Jej przygotowanie zajmie Ci od 3 do 10 minut. Zależy od tego, jak bardzo się spieszysz. Dziś pokażemy 3 sposoby na jej przygotowanie.
1 porcja zawiera.
- 397 kcal
- 34 g węglowodanów
- 12 g tłuszczów
- 32 g białka
Na 3 porcje
- 45,1 g płatków owsianych
- 30 g białka słony karmel
- woda
- owoce
- 15 g masła orzechowego
- 45 g płatków owsianych
- 160 ml wody
- 30 g białkowych bułek cynamonowych
- owoce
- 15 g masła orzechowego
- 45 g płatków owsianych
- 30 g białka waniliowego
- owoce
- 15 g masła orzechowego
- woda
Przygotowanie
-
Super szybki wariant bez gotowania
Włóż płatki do miski, zalej je wrzątkiem, odstaw na chwilę i wymieszaj z białkiem. Udekoruj owocami i masłem orzechowym. Smaczne, pożywne i gotowe w trzy minuty. Koniec z wymówkami o braku czasu.
-
Wersja mikrofalowa
Jeśli wolimy naszą owsiankę ugotowaną, a nie mamy czasu lub nie chcemy brudzić garnka, mikrofalówka jest idealnym rozwiązaniem. Płatki owsiane zalewamy około 4‑krotną objętością wody. Wymieszaj i wstaw do mikrofalówki na półtorej minuty.
Ostudź delikatnie i wmieszaj białko, dodaj owoce, masło orzechowe i gotowe.
-
Stary dobry klasyk
Ta metoda przygotowywania owsianki jest bardziej odpowiednia dla grubszych płatków owsianych, ponieważ owsianka gotuje się w garnku do "błotnistej" konsystencji.
Umieść płatki owsiane w rondlu, zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Gotować, od czasu do czasu mieszając, przez kilka minut (w zależności od rodzaju płatków), w razie potrzeby dolewając wody. Uzyskana konsystencja musi być bardzo gęsta. Wyłącz kuchenkę, pozwól płatkom lekko ostygnąć i na koniec wmieszaj białko. Wlej owsiankę do miski, udekoruj owocami i masłem orzechowym i zdrowy, smaczny posiłek jest gotowy.