Szukasz lekkiej kolacji, która będzie gotowa w dwie minuty, pełna warzyw i dostarczy Twojemu organizmowi tego, czego potrzebuje? W takim razie jest to przepis dla Ciebie!
1 porcja zawiera.
- 503 kcal
- 70 g węglowodanów
- 9 g tłuszczów
- 27 g białka
Na 2 porcje
- 200 g kuskusu
- 1,5 kubku wody
- 1 cebula
- 1 łyżeczka suszonego czosneku
- 1 papryka
- 1 cukinia
- 1 marchewka
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka suszonej bazylii
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta papryki mielonej
- 100 g piersi z kurczaka w sosie własnym
- cebula dymka
Przygotowanie
-
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż pokrojone warzywa. -
Dodaj sól w razie potrzeby i smaż warzywa na patelni z piersiami kurczaka R2E przez około 10 minut pod przykryciem.
(Możesz dodać inne warzywa do smaku i dostępności).
-
W międzyczasie przygotuj kuskus - włóż kuskus do miski, dodaj przyprawy i zalej 1,5 szklanki wrzącej wody. Przykryj i odstaw na 5‑10 minut.
-
Wymieszaj warzywa i mięso z kuskusem i podawaj z posiekaną cebulką.
-
Zanim przejdziemy do kuskusu, nie zapomnijmy zrobić mu ładnego zdjęcia i udostępnić go na swoim Instagramie z tagiem @vilgainprzepisy!
-
Więc miłego oglądania!