Vilgain Czekoladowe ghee BIO – super kremowa i zawierająca dużo ziaren kakao
Vilgain Czekoladowe ghee BIO – super kremowa i zawierająca dużo ziaren kakao
Vilgain Czekoladowa pasta ghee BIO - ciesz się zdrowym kremem czekoladowym o intensywnym smaku i aromacie
Zapomnij o "czekoladowych" smarowidłach z supermarketu, przedstawiamy Ci pyszny krem wypełniony wyselekcjonowanymi ziarnami kakao, ghee i śmietanką kokosową, wszystko w jakości BIO. Autentyczny czekoladowy smak i aksamitnie gładka konsystencja sprawiają, że jest to świetne smarowidło do tostów, choc‑dip, składnik wypieków lub do aromatyzowania porannej owsianki. Ale możesz go używać jak każdego masła orzechowego - nawet tylko łyżeczkę dla smaku.
Produkcję rozpoczynamy od ghee. Powstaje ono poprzez powolne gotowanie czystego masła krowiego, a następnie jego filtrowanie (w klasyczny sposób, bez użycia środków chemicznych). W ten sposób powstaje 100% tłuszcz mleczny - bez laktozy, bez wody, bez białka, o intensywniejszym aromacie i smaku niż masło. W tym momencie ghee jest zrobione i gotowe do tego kolejnego ważnego kroku - zmieszania go z naszą 100% śmietanką kokosową, najwyższej jakości ziarnami kakao, proszkiem kakaowym i cukrem trzcinowym. To połączenie nadaje mu bogaty czekoladowy smak z nutą kokosa. Dla jeszcze lepszych wartości odżywczych i bardziej kremowej konsystencji dodaliśmy również błonnik inulinę, aby Twoje trawienie było jedną wielką ucztą.
Ghee (masło klarowane) to świetny dodatek do każdej diety. Zawiera wysokiej jakości tłuszcze zwierzęce - w tym sprzężony kwas linolowy (CLA) - oraz witaminy A, D, E i K. Oprócz smaku, nasze kakao i ziarna kakaowe dodają uczciwą pomoc minerałów (żelazo, magnez, fosfor...) i przeciwutleniaczy (epikatechina, katechina i procyjanidyny), aby chronić organizm przed stresem oksydacyjnym.
Vilgain Czekoladowa pasta ghee BIO w punktach:
- połączenie ghee, śmietanki kokosowej i kakao premium
- cudownie pachnący i intensywnie czekoladowy krem
- z dodatkiem błonnika dla lepszej konsystencji i trawienia
- z odpowiednią dawką mikroelementów i antyoksydantów
- z upraw ekologicznych
Składniki
Masło kokosowe* (50% śmietanki kokosowej, 50% tłuszczu maślanego), ziarno kakaowe* (16%), cukier trzcinowy*, kakao w proszku* (9%), inulina*.
Jakość składników
- 1x dobrze
- 1x uważaj
*z upraw ekologicznych.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką w składnikach produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 2656 kJ / 639 kcal |
Tłuszcz | 50 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 27 g |
Węglowodany | 42 g |
- w tym cukry | 30 g |
Białko | 4,3 g |
Sól | 0,03 g |
Uwaga
- Żywność, z cukrem.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Przechowywać w temperaturze około 25°C.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, ID 29269555.