Vilgain Czekoladowe ghee BIO ⁠–⁠ super kremowa i zawierająca dużo ziaren kakao

Vilgain Czekoladowe ghee BIO ⁠–⁠ super kremowa i zawierająca dużo ziaren kakao

Vilgain Czekoladowa pasta ghee BIO - ciesz się zdrowym kremem czekoladowym o intensywnym smaku i aromacie

Zapomnij o "czekoladowych" smarowidłach z supermarketu, przedstawiamy Ci pyszny krem wypełniony wyselekcjonowanymi ziarnami kakao, ghee i śmietanką kokosową, wszystko w jakości BIO. Autentyczny czekoladowy smakaksamitnie gładka konsystencja sprawiają, że jest to świetne smarowidło do tostów, choc‑dip, składnik wypieków lub do aromatyzowania porannej owsianki. Ale możesz go używać jak każdego masła orzechowego - nawet tylko łyżeczkę dla smaku.

Produkcję rozpoczynamy od ghee. Powstaje ono poprzez powolne gotowanie czystego masła krowiego, a następnie jego filtrowanie (w klasyczny sposób, bez użycia środków chemicznych). W ten sposób powstaje 100% tłuszcz mleczny - bez laktozy, bez wody, bez białka, o intensywniejszym aromacie i smaku niż masło. W tym momencie ghee jest zrobione i gotowe do tego kolejnego ważnego kroku - zmieszania go z naszą 100% śmietanką kokosową, najwyższej jakości ziarnami kakao, proszkiem kakaowym i cukrem trzcinowym. To połączenie nadaje mu bogaty czekoladowy smak z nutą kokosa. Dla jeszcze lepszych wartości odżywczych i bardziej kremowej konsystencji dodaliśmy również błonnik inulinę, aby Twoje trawienie było jedną wielką ucztą.

Ghee (masło klarowane) to świetny dodatek do każdej diety. Zawiera wysokiej jakości tłuszcze zwierzęce - w tym sprzężony kwas linolowy (CLA) - oraz witaminy A, D, E i K. Oprócz smaku, nasze kakao i ziarna kakaowe dodają uczciwą pomoc minerałów (żelazo, magnez, fosfor...) i przeciwutleniaczy (epikatechina, katechina i procyjanidyny), aby chronić organizm przed stresem oksydacyjnym.

Vilgain Czekoladowa pasta ghee BIO w punktach:

  • połączenie ghee, śmietanki kokosowej i kakao premium
  • cudownie pachnący i intensywnie czekoladowy krem
  • z dodatkiem błonnika dla lepszej konsystencji i trawienia
  • z odpowiednią dawką mikroelementów i antyoksydantów
  • z upraw ekologicznych
Opakowanie: 250 g
100 g
Wartość energetyczna
2656 kJ / 639 kcal
Tłuszcze
50 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
27 g
Węglowodany
42 g
- w tym cukry
30 g
Białko
4,3 g
Sól
0,03 g

Składniki

Masło kokosowe* (50% śmietanki kokosowej, 50% tłuszczu maślanego), ziarno kakaowe* (16%), cukier trzcinowy*, kakao w proszku* (9%), inulina*.

*z upraw ekologicznych.

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką w składnikach produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów.

Uwaga

  • Żywność, z cukrem.
  • Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Przechowywać w temperaturze około 25°C.
  • Po otwarciu przechowywać w lodówce.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, ID 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,3
69 ocena

Używam trochę na raz, aby zrobić MEGA dobrą alternatywę "jogurtu" z twarogiem i miodem. Jak to zrobić? 2 łyżeczki Vilgain Choko Ghee 3 duże łyżki pełnotłustego twarogu 2 łyżki Vilgain miodu + ewentualnie łyżka kokosa Ciesz się tą zdrową paradą o boskim smaku!

Smak jest doskonały, doskonałość zakłócają grudki kremu ghee/kokosowego.

Nie wkładać do lodówki, inaczej trochę się ciągnie:) ale czysty smak kakao nie zawodzi!!! Bardzo uzależniające

Bardzo dobry. Na dnie było tylko kilka grudek cukru.

Pytania

Dyskusja nie posiada jeszcze żadnych postów.