Vilgain Kakao nieprażone BIO
Pytania
7
odpowiedzianych pytań
W opisie produktu podano, że kakao pochodzi z Peru, ale na opakowaniu widnieje informacja "Kraj pochodzenia: Ghana i Wybrzeże Kości Słoniowej". Czy mógłbyś mi to wyjaśnić?
W opisie produktu podano, że pochodzi on z kontrolowanych upraw ekologicznych, ale lista składników wskazuje, że nie jest on już ekologiczny. Czy możesz mi udzielić informacji, czy to kakao w proszku jest organiczne, czy nie?
Witam, czy kakao jest testowane na obecność metali ciężkich?
Witam, kakao jest testowane na obecność metali ciężkich. Miłego dnia 😍.
Witam, proszę o podanie poziomów metali ciężkich wykrytych w testach dla aktualnie sprzedawanej partii.
Cześć Martin, przesłaliśmy Ci e-mailem certyfikat badania produktu na obecność metali ciężkich. Życzymy miłego dnia,
Czy można uzyskać od dostawcy informacje na temat zawartości metali ciężkich w kakao? Czy te wartości są udokumentowane przez laboratorium?
Witam, chciałem zapytać, jak to możliwe, że ostatnie kakao, które kupiłem, smakuje zupełnie inaczej niż to, które kupiłem od Ciebie. Smakuje jak zielona herbata lub coś podobnego, ale w ogóle nie przypomina dobrego kakao, które miałem wcześniej.
Dziękuję.
Mogę tylko zapytać, jak to możliwe, że kakao ma obniżoną zawartość tłuszczu, nawet jeśli jest nieprażone?
Cześć Adela, to zależy od preferencji klienta, jeśli chodzi o kakao, możesz napotkać różną zawartość tłuszczu, a także pewne różnice w przetwarzaniu.
Ten proszek jest wytwarzany w Peru z nieprażonych ziaren kakaowca poprzez dokładne zmielenie po częściowym sprasowaniu masła kakaowego (prasowanie do 40 ° C - wiadomo, że niegotowane kakao zawiera więcej korzystnych substancji niż prażone kakao) i przy zawartości tłuszczu co najmniej 10%. Pełnotłuste zawiera co najmniej 20%. Wszystkie produkty o niższej wartości są klasyfikowane w kategorii o obniżonej zawartości tłuszczu. Zawartość tłuszczu ma duży wpływ na właściwości smakowe kakao. Zawartość tłuszczu w proszku kakaowym będzie miała duży wpływ w przypadku, gdy do kakao dodawana jest tylko minimalna ilość składników (np. napoje), a mniejszy, gdy kakao jest częścią bardziej złożonej receptury.
Które kakao jest lepsze? To czy pełnotłuste?
Cześć Adele, zdecydowanie polecam wypróbowanie tego kakao. Jest to nieprażone ziarno kakaowca odmiany Criollo o wysokiej zawartości błonnika. Życzę miłego dnia.