Vilgain Kakao nieprażone BIO – flawonoidy, antyoksydanty i bogaty smak czekolady
Vilgain Kakao nieprażone BIO – flawonoidy, antyoksydanty i bogaty smak czekolady
Inni kupują razem
Vilgain Kakao nieprażone BIO - proszek z unikalnych ziaren kakaowca odmiany Criollo
Vilgain Kakao nieprażone BIO to kakao w proszku wytwarzane z nieprażonych ziaren kakaowca odmiany Criollo pochodzących z kontrolowanych upraw ekologicznych w Peru.
Szlachetna i ceniona odmiana
Kakaowiec Criollo jest bardzo wrażliwy na warunki uprawy i dlatego stanowi tylko jeden procent światowych zbiorów. Jednak pod względem smaku są najbardziej delikatne i aromatyczne ze wszystkich odmian. Mają aksamitnie gładki smak z różnorodnymi owocowymi i pikantnymi nutami smakowymi bez kwasowości i cierpkości.
Nieprażone i niealkalizowane ziarna
Ziarna kakaowca są przetwarzane w procesie fermentacji, a następnie mielone i podgrzewane w celu uzyskania drobnego proszku kakaowego. To właśnie ten proces przetwarzania pozwala zachować szeroką gamę minerałów i witamin w produkcie. Ponadto kakao nie jest alkalizowane, co pozwala zachować przeciwutleniacze i polifenole.
Vilgain Kakao nieprażone BIO w punktach:
- Nieprażone ziarna kakao
- z odmiany Criollo
- aksamitnie gładki i bogaty smak
- nie kwaśne i gorzkie
- nie alkalizuje
- wysoka zawartość błonnika
Składniki
100 % kakao w proszku.
Zawartość masła kakaowego minimum 10%.
Kraj pochodzenia: Peru.
Ostrzeżenie dla alergików: może zawierać zboża zawierające gluten, mleko, orzeszki ziemne i orzechy.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1471 kJ / 353 kcal |
Tłuszcz | 11 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,8 g |
Węglowodany | 20 g |
- w tym cukry | 2,5 g |
Błonnik | 33 g |
Białko | 28 g |
Sól | 0,1 g |
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), NIP 29269555.