Vilgain Ketchup BIO – pełen ekologicznych pomidorów i o niższej zawartości cukru
Vilgain Ketchup BIO – pełen ekologicznych pomidorów i o niższej zawartości cukru
Inni kupują razem
Ketchup z niższą zawartością cukru i praktycznym dozownikiem
Ketchup Vilgain BIO to niskokaloryczna wersja popularnego sosu. Jest wytwarzany z dojrzewających w słońcu ekologicznych pomidorów i zawiera tylko 6 naturalnych składników. Charakteryzuje się pełnym i intensywnym pomidorowym smakiem bez dodatku aromatów i barwników. Docenisz również poręczny dozownik, dzięki któremu nie rozlejesz połowy opakowania na kanapkę lub makaron.
40% mniej cukru, ale nadal 100% smaku
Głównym składnikiem Vilgain Organic Ketchup jest wysokiej jakości koncentrat pomidorowy, który ma bardzo wysoki udział świeżych pomidorów - 220 g pomidorów na 100 g. W porównaniu do zwykłego ketchupu ze sklepu ma około 40% mniej cukru (13 g cukru/100 g ketchupu w porównaniu do standardowych 24 g cukru/100 g ketchupu), dzięki czemu jest wystarczająco słodki. Nie zawiera sztucznych barwników ani chemicznych konserwantów.
Ponad kilogram pomidorów w każdym opakowaniu
Wysoka zawartość pomidorów jest głównym wyznacznikiem jakości ketchupu. Im wyższy udział, tym ketchup jest bogatszy w substancje naturalnie występujące w pomidorach.
Vilgain Organiczny ketchup | Vilgain Ketchup o niskiej zawartości cukru |
Pomidory na 100 g |
Pomidory na 100 g |
220 g | 180 g |
Okładka |
Okładka |
Plastik z dozownikiem | Szklanka z pokrywką |
Rozmiar |
Rozmiar |
Opakowanie 480 g | Opakowanie 300 / 500 g |
Słodzik |
Słodzik |
Cukier | Naturalne glikozydy stewiolowe |
Zawartość cukru |
Zawartość cukru |
13 g | 3,3 g |
BIO |
BIO |
Tak | Nie |
Kup | Kup |
100 g | |
Wartość energetyczna | 454 kJ / 107 kcal |
Tłuszcze | 0,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 24,2 g |
- w tym cukry | 13 g |
Białko | 1,9 g |
Sól | 2,5 g |
Składniki
Przecier pomidorowy* (220 g pomidorów w 100 g), woda, cukier*, ocet*, skrobia kukurydziana*, sól morska.
*z upraw ekologicznych.
Uwaga
- Żywność, z dodatkiem cukru.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce do 10°C i spożyć w ciągu 3 miesięcy.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, ID 29269555.