Vilgain Masło migdałowe z aktywowanych orzechów BIO – delikatny krem z nieprażonych orzechów o wspaniałej konsystencji
Vilgain Masło migdałowe z aktywowanych orzechów BIO – delikatny krem z nieprażonych orzechów o wspaniałej konsystencji
Vilgain Masło migdałowe z aktywowanych orzechów BIO - kremowe masło z organicznych migdałów
Vilgain Organic Activated Nut Almond Butter to bardzo delikatne, ręcznie robione masło wykonane w 100% z aktywowanych migdałów Valencia, jednej z najlepszych i najsłodszych odmian na rynku. Maksymalnie czysta formuła bez dodatku rafinowanego cukru, soli i olejów.
Aktywacja zapewnia doskonały smak i konsystencję
W procesie ręcznej aktywacji migdały są najpierw moczone w świeżej wodzie przez kilka godzin, aby zaczęły kiełkować. Następnie są suszone na powietrzu przez kilka godzin i starannie mielone, aż staną się aksamitnie gładkim masłem. Przetworzone w ten sposób migdały są doskonałe w smaku i mają super kremową konsystencję. Są lekko gorzkie z nutą marcepanu.
Nieprażone
Przetworzone w temperaturze do 42°C migdały zawierają maksymalną ilość witamin i przeciwutleniaczy oraz zachowują wszystkie zdrowe tłuszcze w ich najlepszej użytecznej formie.
Do owsianki, naleśników lub wypieków
Masło jest doskonałym źródłem naturalnej energii, którą można cieszyć się również po królewsku. Lekka, delikatna konsystencja pozwala na natychmiastowe zastosowanie w zdrowej kuchni lub jako przekąska uzupełniająca dzienne spożycie składników odżywczych.
Vilgain Organiczne Masło migdałowe z orzechów aktywowanych w punktach:
- 100% aktywowanych organicznych migdałów z Hiszpanii
- najwyższej jakości odmiana migdałów Valencia
- surowe, nieprażone
- zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry
- ręcznie robione bez żadnych dodatków
- kremowa, gładka konsystencja
- migdały są bogatym źródłem witamin, minerałów i przeciwutleniaczy
100 g | |
Wartość energetyczna | 2623 kJ / 634 kcal |
Tłuszcze | 53 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,2 g |
Węglowodany | 7,9 g |
- w tym cukry | 4,4 g |
Błonnik | 10,2 g |
Białko | 25 g |
Sól | 0 g |
Składniki
100 % migdałów z upraw ekologicznych.
Kraj pochodzenia: Hiszpania
Ostrzeżenie o alergiach: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Uwaga
- Żywność.
- Zużyć w ciągu 2 miesięcy od otwarcia.
- Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i mrozem.
- Może dojść do oddzielenia się oleju na powierzchni mieszaniny, dlatego zalecamy zawsze porządnie wymieszać przed spożyciem.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, NIP 29269555.