Vilgain Masło migdałowe z aktywowanych orzechów BIO - kremowe masło z organicznych migdałów
Vilgain Organic Activated Nut Almond Butter to bardzo delikatne, ręcznie robione masło wykonane w 100% z aktywowanych migdałów Valencia, jednej z najlepszych i najsłodszych odmian na rynku. Maksymalnie czysta formuła bez dodatku rafinowanego cukru, soli i olejów.
Aktywacja zapewnia doskonały smak i konsystencję
W procesie ręcznej aktywacji migdały są najpierw moczone w świeżej wodzie przez kilka godzin, aby zaczęły kiełkować. Następnie są suszone na powietrzu przez kilka godzin i starannie mielone, aż staną się aksamitnie gładkim masłem. Przetworzone w ten sposób migdały są doskonałe w smaku i mają super kremową konsystencję. Są lekko gorzkie z nutą marcepanu.
Nieprażone
Przetworzone w temperaturze do 42°C migdały zawierają maksymalną ilość witamin i przeciwutleniaczy oraz zachowują wszystkie zdrowe tłuszcze w ich najlepszej użytecznej formie.
Do owsianki, naleśników lub wypieków
Masło jest doskonałym źródłem naturalnej energii, którą można cieszyć się również po królewsku. Lekka, delikatna konsystencja pozwala na natychmiastowe zastosowanie w zdrowej kuchni lub jako przekąska uzupełniająca dzienne spożycie składników odżywczych.
Vilgain Organiczne Masło migdałowe z orzechów aktywowanych w punktach:
- 100% aktywowanych organicznych migdałów z Hiszpanii
- najwyższej jakości odmiana migdałów Valencia
- surowe, nieprażone
- zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry
- ręcznie robione bez żadnych dodatków
- kremowa, gładka konsystencja
- migdały są bogatym źródłem witamin, minerałów i przeciwutleniaczy