Vilgain Micellar Casein Protein ⁠–⁠ wolno wchłanialne białko, gęsta kremowa konsystencja, brak sztucznych aromatów i substancji słodzących

Vilgain Micellar Casein Protein ⁠–⁠ wolno wchłanialne białko, gęsta kremowa konsystencja, brak sztucznych aromatów i substancji słodzących

bez smaku
Bez smaku
44
104,90 zł

Stopniowo uwalniające się białko
w 100% naturalne pochodzenie

Czy chcesz rozszerzyć swój repertuar o mieszankę białek, która zapewni Ci sytość na dłużej niż klasyczna serwatka i będzie stopniowo dostarczać mięśnie przez dłuższy czas?
Vilgain Micellar Casein nie tylko to robi, ale także oferuje gęstą, mleczną konsystencję zrównoważony smak, słodzony wyłącznie naturalnymi glikozydami stewiolowymi.

Idealny napój przed snem wspomagający regenerację i metabolizm

Pojedyncza dawka kazeiny przed snem wspomoże procesy antykataboliczne w organizmie, zapobiegnie zanikowi mięśni w przypadku niewystarczającego spożycia białka i zadba o kompleksową regenerację tkanek.
Międzynarodowe Towarzystwo Żywienia Sportowego - ISSN, zaleca kazeinę jako najlepszą rzecz do spożycia przed sn em w celu wsparcia budowy mięśni i zwiększenia metabolizmu bez przyrostu masy tłuszczowej [1].

Kazeina dostarcza organizmowi białka dłużej niż serwatka

Chociaż zarówno serwatka, jak i kazeina pochodzą z mleka, istnieje jedna zasadnicza różnica: kazeina jest wchłaniana znacznie wolniej niż serwatka i uwalnia aminokwasy do organizmu stopniowo i przez dłuższy czas. Działanie kazeiny utrzymuje się przez wiele godzin po ustąpieniu pierwotnego działania serwatki.

NAJLEPSZA przydatność
dla Twojego organizmu

Kazeina micelarna ma jedną z najlepszych biodostępności wśród białek. Według niektórych źródeł [2] nawet wyższą niż wołowina. Dzięki temu niemal wszystkie aminokwasy bez problemu docierają do tkanek i są gotowe do wykorzystania przez organizm.

Jakość białka (DIAAS*) %

Kazeina micelarna

118

Wołowina

110

Koncentrat białka serwatkowego

84

*Najbardziej aktualny wskaźnik jakości białka oparty na zawartości aminokwasów egzogennych i strawności białka. Białka o DIAAS >75% są oceniane jako wysokiej jakości, >100% to doskonałe źródła białka według FAO.

Produkcja przyjazna dla środowiska w niskich temperaturach

Podstawowy surowiec pochodzi od europejskich rolników, którzy dostarczają nam wysokiej jakości mleko od krów żyjących w dobrych warunkach. Przetwarzamy białko przy użyciu rygorystycznych procedur technologicznych i kontrolujemy każdą partię. Dzięki temu do naszych klientów trafia tylko to, co najlepsze.

1. Ultrafiltracja Większe cząsteczki tłuszczu, laktozy i minerałów są usuwane z koncentratu.

2. Stężenie
W przefiltrowanej mieszaninie stężenie białek wzrasta pod wpływem ciśnienia.

3. Spryskiwanie
Roztwór białka jest wstrzykiwany do komory suszenia, a drobny proszek jest formowany pod wpływem odprowadzania pary.

Ponad 80% dziennego spożycia wapnia w jednej miarce

Kazeina micelarna zawiera białko w jego natywnej formie miceli, aby chronić wapń wewnątrz. Charakteryzują się one doskonałą absorpcją i zawierają znacznie większe ilości tego niezbędnego minerału niż inne formy białka.

Przyczynia się do normalnego funkcjonowania transmisji nerwowych

Przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania enzymów trawiennych

Przyczynia się do utrzymania prawidłowego stanu kości i zębów.

Bioaktywne peptydy wzmacniające serce i odporność

Kazeina może pochwalić się wysoką zawartością dużej liczby bioaktywnych peptydów, które mogą poprawiać funkcje odpornościowe i trawienie [3][4] lub wspomagać kontrolę ciśnienia krwi. Według niektórych badań mogą one nawet zmniejszać zakrzepy krwi [5][6].

Zamiast sukralozy, naturalny słodzik z liści stewii

Stewia pozwala nam produkować wysokiej jakości słodzik zawierający glikozydy stewiolowe. Nie mają one wpływu na poziom cukru we krwi, są 200‑300 razy słodsze od cukru i są uważane za bezpieczny bezkaloryczny słodzik, który jest również pochodzenia naturalnego.

Dlaczego nasze białko nie zawiera sukralozy?

Sukraloza, obecnie najczęściej stosowany sztuczny słodzik, jest syntetycznym związkiem chloru i sacharozy. Jednak ostatnio pojawiło się kilka badań, które wskazują na możliwy negatywny wpływ na organizm ludzki.

✔️ Glikozydy stewiolowe ❌ Sukraloza
Bezpieczeństwo Brak wpływu na insulinooporność Możliwy negatywny wpływ na insulinooporność
Pochodzenie Naturalne pochodzenie Pochodzenie syntetyczne
Słodycz Średnia słodycz Wysoka słodycz
Mikrobiom Nie wpływa negatywnie na mikrobiom Możliwy negatywny wpływ na mikrobiom

Superżywność odpowiednia dla każdego

Vilgain Przyjmuj Micellar Casein na noc lub gdy wiesz, że przez dłuższy czas będziesz bez białka. Jest odpowiedni dla każdego, kto chce zachować formę i świetną kondycję. Jest odpowiedni nie tylko dla sportowców, ale także dla każdego, kto jest zainteresowany zdrowym stylem życia. Zdecydowanie nie jest przeznaczony tylko dla kulturystów.

Przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej
Efekt ćwiczeń uszkadza tkankę mięśniową, którą białko pomaga następnie naprawić i zwiększyć jej objętość.

Spalanie tłuszczu Przy deficycie kalorii, aby zapobiec utracie mięśni, konieczne jest większe spożycie białka. Białko jest również bardzo sycące.

Zdrowie witalne Białko jest budulcem dla tworzenia tkanek i pomaga utrzymać ciało w dobrej kondycji.

Jak stosować białko?

Przygotuj pyszny shake
Dodaj wodę i gotowe w pół minuty.

Wzbogać swoje posiłki
Kazeina jest idealną formą białka mleka do dodawania do posiłków.

Ponad 200 innych przepisów
Poniżej znajdziesz inspirację dla wielu białkowych smakołyków.

Czym Kasein różni się od białka serwatkowego?

Rodzaj białka
Rodzaj białka
Rodzaj białka
Vilgain® Micellar Casein Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein Isolate
Uwalnianie aminokwasów
Uwalnianie aminokwasów
Uwalnianie aminokwasów
Stopniowo, przez kilka godzin Szybki początek i szybki spadek Bardzo szybki wzrost i szybki spadek
Spójność
Spójność
Spójność
Raczej gęsta, kremowa Raczej cienka, lekko kremowa Raczej rzadkie
Optymalne zastosowanie
Optymalne zastosowanie
Optymalne zastosowanie
W nocy lub przed dłuższą przerwą między posiłkami Bezpośrednio po treningu lub w dowolnym momencie w ciągu dnia Bezpośrednio po treningu lub kiedykolwiek podczas dnia
Calcium
Calcium
Calcium
Wysoka zawartość Średnio wysoka zawartość Średnio wysoka zawartość
BCAA
BCAA
BCAA
Wysoka zawartość Bardzo wysoka zawartość Bardzo wysoka zawartość

[1] https://jissn.biomedcentral.com /articles/10,1186/s12970‑017‑0177‑8
[2] https://www.agropur.com/us/news/ pdcaas‑to‑diaas‑a‑new‑way‑to‑lookat‑tein‑quality
[3] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4992109/
[4] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19054235/
[5] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4303860/
[6] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15533734/

Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33 
Opakowanie: 30 g
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu:
Opakowanie: 30 g
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu:
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33 
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33 
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33 
Opakowanie: 30 g
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu:
Opakowanie: 30 g
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu:
100 g
30 g
Wartość energetyczna
1459 kJ / 344 kcal438 kJ / 103 kcal
Tłuszcze
1,3 g0,4 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0,8 g0,2 g
Węglowodany
4,6 g1,4 g
- w tym cukry
4,6 g1,4 g
Błonnik
1,2 g0,4 g
Białko
77,8 g23,4 g
Sól
0,23 g0,07 g

Profil aminokwasowy:

100 g*
Niezbędne aminokwasy
Izoleucyna4,5 g
Leucyna8,7 g
Lizyna7,4 g
Metionina2,5 g
Fenyloalanina4,6 g
Treonina4 g
Tryptofan1,2 g
Walina6 g
Aminokwasy pół-niezbędne
Histydyna
2,5 g
Arginina
3,4 g
Aminokwasy nieistotne
Alanina3 g
Kwas asparaginowy4,9 g
Glutamina19,7 g
Glicyna1,7 g
Prolina9,6 g
Seryna5,1 g
Tyrozyna4,9 g
Cysteina0,4 g

*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.

100 g
Wartość energetyczna
1444 kJ / 340 kcal433 kJ / 102 kcal
Tłuszcze
1,4 g0,4 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0,7 g0,2 g
Węglowodany
10,3 g3,1 g
- w tym cukry
8,2 g2,5 g
Błonnik
2,4 g0,7 g
Białko
70,4 g21,1 g
Sól
0,21 g0,06 g

Profil aminokwasowy:

100 g*
Niezbędne aminokwasy
Izoleucyna4,5 g
Leucyna8,7 g
Lizyna7,4 g
Metionina2,5 g
Fenyloalanina4,6 g
Treonina4 g
Tryptofan1,2 g
Walina6 g
Aminokwasy pół-niezbędne
Histydyna
2,5 g
Arginina
3,4 g
Aminokwasy nieistotne
Alanina3 g
Kwas asparaginowy4,9 g
Glutamina19,7 g
Glicyna1,7 g
Prolina9,6 g
Seryna5,1 g
Tyrozyna4,9 g
Cysteina0,4 g

*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.

100 g
30 g
Wartość energetyczna
1431 kJ / 337 kcal429 kJ / 101 kcal
Tłuszcze
2,1 g0,6 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe
1,2 g0,4 g
Węglowodany
4,8 g1,4 g
- w tym cukry
4,3 g1,3 g
Błonnik
2,6 g0,8 g
Białko
73,7 g22,1 g
Sól
0,21 g0,06 g

Profil aminokwasowy:

100 g*
Niezbędne aminokwasy
Izoleucyna4,5 g
Leucyna8,7 g
Lizyna7,4 g
Metionina2,5 g
Fenyloalanina4,6 g
Treonina4 g
Tryptofan1,2 g
Walina6 g
Aminokwasy pół-niezbędne
Histydyna
2,5 g
Arginina
3,4 g
Aminokwasy nieistotne
Alanina3 g
Kwas asparaginowy4,9 g
Glutamina19,7 g
Glicyna1,7 g
Prolina9,6 g
Seryna5,1 g
Tyrozyna4,9 g
Cysteina0,4 g

*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.

100 g
30 g
Wartość energetyczna
1401 kJ / 330 kcal420 kJ / 99 kcal
Tłuszcze
1,3 g0,4 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0,7 g0,2 g
Węglowodany
4,5 g1,3 g
- w tym cukry
4,5 g1,3 g
Błonnik
1,2 g0,4 g
Białko
74,6 g22,4 g
Sól
0,22 g0,07 g

Profil aminokwasowy:

100 g*
Niezbędne aminokwasy
Izoleucyna4,5 g
Leucyna8,7 g
Lizyna7,4 g
Metionina2,5 g
Fenyloalanina4,6 g
Treonina4 g
Tryptofan1,2 g
Walina6 g
Aminokwasy pół-niezbędne
Histydyna
2,5 g
Arginina
3,4 g
Aminokwasy nieistotne
Alanina3 g
Kwas asparaginowy4,9 g
Glutamina19,7 g
Glicyna1,7 g
Prolina9,6 g
Seryna5,1 g
Tyrozyna4,9 g
Cysteina0,4 g

*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.

Składniki

Koncentrat kazeiny micelarnej(mleko) 99%, substancja zagęszczająca: guma guar.

Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów i zbóż zawierających gluten.

Składniki

Koncentrat kazeiny micelarnej(mleko) 88,9%, liofilizowana truskawka w proszku 7%, naturalny aromat, substancja zagęszczająca: guma guar, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.

Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów i zbóż zawierających gluten.

Składniki

Koncentrat kazeiny micelarnej(mleko) 92%, kakao w proszku 4%, naturalny aromat, substancja zagęszczająca: guma guar, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.

Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów i zbóż zawierających gluten.

Składniki

Koncentrat kazeiny micelarnej(mleko) 95%, naturalny aromat, substancja zagęszczająca: guma guar, mielona wanilia 0,5%, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.

Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów i zbóż zawierających gluten.

Instrukcja użycia

  • Dodać 1 miarkę (30 g) białka do 250 ml wody i dobrze wymieszać.
  • Idealny przed snem lub przed okresami długotrwałego niedoboru białka.

Uwaga

  • Żywność zawierająca substancje słodzące.
  • Ten produkt jest przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
  • Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Uwaga

  • Żywność.
  • Ten produkt jest przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
  • Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______

Produkty powiązane

  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______

Inni też kupili

  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______