Pakiet próbek Grass-Fed białka – połączenie koncentratów i izolatów z mleka krów karmionych trawą, bez syntetycznych aromatów i barwników
Pakiet próbek Grass-Fed białka – połączenie koncentratów i izolatów z mleka krów karmionych trawą, bez syntetycznych aromatów i barwników
Maksymalny smak w 100% naturalnego pochodzenia bez sztucznych substancji słodzących
Mamy dla Ciebie pakiet najwyższej jakości koncentratów i izolatów serwatki wykonanych z prawdziwych składników bez żadnych dodatkowych bzdur. Będziesz zachwycony wysokim poziomem białka, w tym BCAA, które wspiera wzrost i utrzymanie mięśni.
Naturalny kolor i smak
Ściśle unikamy sztucznych aromatów i barwników, które służą jedynie manipulacji smakiem. Nasze białko zachowuje autentyczny smak i kolor wanilii, kakao, liofilizowanych bananów i truskawek oraz innych naturalnych składników.
Zamiast sukralozy, naturalny słodzik z liści stewii
Stewia pozwala nam produkować wysokiej jakości słodzik zawierający glikozydy stewiolowe. Nie mają one wpływu na poziom cukru we krwi, są 200‑300 razy słodsze od cukru i są uważane za bezpieczny bezkaloryczny słodzik, który jest również pochodzenia naturalnego.
Dlaczego nasze białko nie zawiera sukralozy?
Sukraloza jest syntetycznym związkiem chloru i sacharozy. Jest to obecnie najczęściej stosowany sztuczny słodzik. Jednak ostatnio pojawiło się kilka badań, które wskazują na możliwy negatywny wpływ na wrażliwość na insulinę, czyniąc tkanki mniej wrażliwymi na nią, nawet w dawkach powszechnie przyjmowanych przez konsumentów suplementów diety. Innym potencjalnym negatywnym skutkiem sukralozy jest zmniejszenie ilości i różnorodności bakterii jelitowych w mikrobiomie, co nadal dowodzi jej znaczenia w ogólnym wpływie na nasze zdrowie.
✔️ Glikozydy stewiolowe | ❌ Sukraloza | |
Bezpieczeństwo | Brak wpływu na insulinooporność | Możliwy negatywny wpływ na insulinooporność |
Pochodzenie | Naturalne pochodzenie | Pochodzenie syntetyczne |
Słodycz | Średnia słodycz | Wysoka słodycz |
Mikrobiom | Nie wpływa negatywnie na mikrobiom | Możliwy negatywny wpływ na mikrobiom |
Guma guar dla uzyskania kremowej konsystencji
Bez sztucznych dodatków, za to z naturalnym rozpuszczalnym błonnikiem z nasion fasoli guar. Badania pokazują, że ma on pozytywny wpływ na trawienie oraz poziom cukru i cholesterolu we krwi. Dodatkowo daje uczucie sytości, które docenisz zwłaszcza podczas odchudzania.
Superżywność odpowiednia dla każdego
Vilgain Grass‑Fed Whey Proteins to wygodny napój, który można pić o każdej porze dnia. Jest odpowiedni dla każdego, kto chce zachować zdrowie i świetną formę. Znajduje zastosowanie we wszystkich dyscyplinach sportowych, nie tylko wśród kulturystów.
Vilgain Grass-Fed Whey Protein Isolate – truskawka 30 g
Opakowanie: 30 gDawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1588 kJ / 374 kcal | 477 kJ / 112 kcal |
Tłuszcz | 0,8 g | 0,2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,2 g | 0 g |
Węglowodany | 7 g | 2,1 g |
- w tym cukry | 5,5 g | 1,7 g |
Błonnik | 1,9 g | 0,6 g |
Białko | 83,8 g | 25,1 g |
Sól | 0,5 g | 0,1 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 5,5 g |
Leucyna | 12,2 g |
Lizyna | 11,2 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,6 g |
Treonina | 4,5 g |
Tryptofan | 2,7 g |
Walina | 5,2 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 2,2 g |
Arginina | 2,4 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 4,9 g |
Kwas asparaginowy | 11,3 g |
Glutamina | 16,8 g |
Glicyna | 1,6 g |
Prolina | 4,4 g |
Seryna | 2,8 g |
Tyrozyna | 3,7 g |
Cysteina | 3 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Izolat białka serwatkowego instantyzowany 90,5% (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa), liofilizowana truskawka w proszku 6%, naturalny aromat, substancja zagęszczająca: guma guar, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Jakość składników
- 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.
Instrukcja użycia
- Dodaj 1 saszetkę (30 g) izolatu białka serwatki do 200 - 250 ml wody i dobrze wymieszaj.
Uwaga
- Żywność, zawierająca substancje słodzące.
- Produkt przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.
Vilgain Grass-Fed Whey Protein Isolate – czekolada 30 g
Opakowanie: 30 gDawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1574 kJ / 371 kcal | 472 kJ / 111 kcal |
Tłuszcz | 1,9 g | 0,6 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g | 0,3 g |
Węglowodany | 2,8 g | 0,8 g |
- w tym cukry | 2,1 g | 0,6 g |
Błonnik | 3 g | 0,9 g |
Białko | 84,3 g | 25,3 g |
Sól | 0,5 g | 0,1 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 5,5 g |
Leucyna | 12,2 g |
Lizyna | 11,2 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,6 g |
Treonina | 4,5 g |
Tryptofan | 2,7 g |
Walina | 5,2 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 2,2 g |
Arginina | 2,4 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 4,9 g |
Kwas asparaginowy | 11,3 g |
Glutamina | 16,8 g |
Glicyna | 1,6 g |
Prolina | 4,4 g |
Seryna | 2,8 g |
Tyrozyna | 3,7 g |
Cysteina | 3 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Izolat białka serwatkowego instantyzowany 90% (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa), kakao w proszku, naturalny aromat, substancja zagęszczająca: guma guar, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Jakość składników
- 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.
Instrukcja użycia
- Dodaj 1 saszetkę (30 g) izolatu białka serwatki do 200 - 250 ml wody i dobrze wymieszaj.
Uwaga
- Żywność, zawierająca substancje słodzące.
- Produkt przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.
Vilgain Grass-Fed Whey Protein Isolate – wanilia 30 g
Opakowanie: 30 gDawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna1565 | 1565 kJ / 369 kcal | 469 kJ / 111 kcal |
Tłuszcz | 1,5 g | 0,5 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,7 g | 0,2 g |
Węglowodany | 3,5 g | 1,1 g |
- w tym cukry | 3,5 g | 1,1 g |
Błonnik | 2,3 g | 0,7 g |
Białko | 84,1 g | 25,2 g |
Sól | 0,49 g | 0,15 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 5,5 g |
Leucyna | 12,2 g |
Lizyna | 11,2 g |
Metionina | 2,3 g |
Fenyloalanina | 3,6 g |
Treonina | 4,5 g |
Tryptofan | 2,7 g |
Walina | 5,2 g |
Aminokwasy półistotne | |
Histydyna | 2,2 g |
Arginina | 2,4 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 4,9 g |
Kwas asparaginowy | 11,3 g |
Glutamina | 16,8 g |
Glicyna | 1,6 g |
Prolina | 4,4 g |
Seryna | 2,8 g |
Tyrozyna | 3,7 g |
Cysteina | 3 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Izolat białka serwatkowego instantyzowany 90% (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa), suszone mleko mleko pełne*, substancja zagęszczająca: guma guar, naturalny aromat, mielona wanilia 0,6%, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Jakość składników
- 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*z rolnictwa ekologicznego.
Ostrzeżenie dla alergików. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.
Instrukcja użycia
- Dodaj 1 saszetkę (30 g) izolatu białka serwatki do 200 - 250 ml wody i dobrze wymieszaj.
Uwaga
- Żywność, zawierająca substancje słodzące.
- Produkt przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.
Vilgain Grass-Fed Whey Protein – czekolada 30 g
Opakowanie: 30 gDawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1643 kJ / 389 kcal | 493 kJ / 117 kcal |
Tłuszcz | 6,9 g | 2,1 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,4 g | 1,3 g |
Węglowodany | 7,5 g | 2,3 g |
- w tym cukry | 6,9 g | 2,1 g |
Błonnik | 2,7 g | 0,8 g |
Białko | 72,8 g | 21,8 g |
Sól | 0,42 g | 0,13 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Ultrafiltrowany niedenaturowany koncentrat białka serwatkowego 91% (mleko), kakao w proszku 5%, naturalny aromat, substancja zagęszczająca: guma guar, emulgator: lecytyna słonecznikowa, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Ostrzeżeniedla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać zboża zawierające gluten, inne orzechy i orzeszki ziemne.
Zalecane spożycie:
- Dodać 1 saszetkę (30 g) koncentratu białka serwatkowego do 200‑250 ml wody i dobrze wymieszać.
Uwaga
- Napój w proszku, z substancjami słodzącymi.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.
Vilgain Grass-Fed Whey Protein – wanilia 30 g
Opakowanie: 30 gDawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1685 kJ / 399 kcal | 505 kJ / 120 kcal |
Tłuszcz | 7,9 g | 2,4 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,9 g | 1,5 g |
Węglowodany | 9,5 g | 2,9 g |
- w tym cukry | 9,1 g | 2,7 g |
Błonnik | 1,3 g | <0,5 g |
Białko | 71,7 g | 21,5 g |
Sól | 0,47 g | 0,14 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Ultrafiltrowany niedenaturowany koncentrat białka serwatkowego (mleko) (90%), pełne mleko w proszku*, guma guar (substancja zagęszczająca), lecytyna słonecznikowa (emulgator), naturalny aromat waniliowy, wanilia w proszku, glikozydy stewiolowe (substancja słodząca).
Jakość składników
- 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*Z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Ostrzeżeniedla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy i orzeszki ziemne.
Zalecane spożycie:
- Dodać 1 saszetkę (30 g) koncentratu białka serwatkowego do 200‑250 ml wody i dobrze wymieszać.
Uwaga
- Napój w proszku, z substancjami słodzącymi.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.
Vilgain Grass-Fed Whey Protein – rolka cynamonowa 30 g
Opakowanie: 30 gDawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1654 kJ / 391 kcal | 496 kJ / 117 kcal |
Tłuszcz | 6,5 g | 2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,2 g | 1,3 g |
Węglowodany | 9,7 g | 2,9 g |
- w tym cukry | 8,3 g | 2,5 g |
Błonnik | 2 g | 0,6 g |
Białko | 72,5 g | 21,8 g |
Sól | 0,45 g | 0,14 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Ultrafiltrowany niedenaturowany koncentrat białka serwatkowego 92%(mleko, lecytyna słonecznikowa), mleko w proszku*(mleko), naturalny aromat, guma guar (substancja zagęszczająca), mielony cynamon 1,2%, słodzik glikozyd stewiolowy.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*Z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Ostrzeżeniedla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy i orzeszki ziemne.
Zalecane spożycie:
- Dodać 1 saszetkę (30 g) koncentratu białka serwatkowego do 200‑250 ml wody i dobrze wymieszać.
Uwaga
- Napój w proszku, z substancjami słodzącymi.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.
Vilgain Grass-Fed Whey Protein – banan 30 g
Opakowanie: 30 gDawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1674 kJ / 396 kcal | 502 kJ / 119 kcal |
Tłuszcz | 6,8 g | 2,1 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,3 g | 1,3 g |
Węglowodany | 12,2 g | 3,7 g |
- w tym cukry | 10,7 g | 3,2 g |
Błonnik | 2,2 g | 0,6 g |
Białko | 70,3 g | 21 g |
Sól | 0,43 g | 0,13 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Ultrafiltrowany niedenaturowany koncentrat białka serwatkowego (mleko) (89%), liofilizowany banan (5%), mleko w proszku*, guma guar (substancja zagęszczająca), lecytyna słonecznikowa (emulgator), naturalny aromat, słodzik glikozyd stewiolowy.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*Z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.
Zalecane spożycie:
- Dodać 1 saszetkę (30 g) koncentratu białka serwatkowego do 200‑250 ml wody i dobrze wymieszać.
Uwaga
- Napój w proszku, z substancjami słodzącymi.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.
Vilgain Grass-Fed Whey Protein – koktajl mleczny truskawkowy 30 g
Opakowanie: 30 gDawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1641 kJ / 388 kcal | 492 kJ / 116 kcal |
Tłuszcz | 5,9 g | 1,8 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,6 g | 1,1 g |
Węglowodany | 11,6 g | 3,5 g |
- w tym cukry | 10,2 g | 3,1 g |
Błonnik | 1,9 g | 0,6 g |
Białko | 71,3 g | 21,4 g |
Sól | 0,42 g | 0,13 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Ultrafiltrowany niedenaturowany koncentrat białek serwatkowych (91%) (mleko, lecytyna słonecznikowa), liofilizowana truskawka w proszku (6%), naturalny aromat, guma guar (substancja zagęszczająca), słodzik glikozyd stewiolowy.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Ostrzeżeniedla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy i orzeszki ziemne.
Zalecenia producenta
- Możesz dodać nasze białko do owsianki, ciasta do pieczenia, smoothie, naleśników lub gofrów.
- Przygotowanie: Wymieszaj 1 i pół miarki (30 g) z 200 wody, dobrze wymieszaj i spożywaj o dowolnej porze dnia, aby uzupełnić dzienne spożycie białka.
- Zobacz nasze Vilgain przepisy na więcej praktycznych zastosowań.
Zalecane spożycie:
- Dodać 1 saszetkę (30 g) koncentratu białka serwatkowego do 200‑250 ml wody i dobrze wymieszać.
Uwaga
- Napój w proszku, z substancjami słodzącymi.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.
Vilgain Grass-Fed Whey Protein – solony karmel 30 g
Opakowanie: 30 gDawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1569 kJ / 371 kcal | 471 kJ / 111 kcal |
Tłuszcz | 5,6 g | 1,7 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,6 g | 1,1 g |
Węglowodany | 8,7 g | 2,6 g |
- w tym cukry | 8 g | 2,4 g |
Błonnik | 0,8 g | 0,3 g |
Białko | 70,9 g | 21,3 g |
Sól | 1,4 g | 0,40 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Ultrafiltrowany niedenaturowany koncentrat białka serwatkowego 91% (mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa), naturalny aromat, barwnik: karmel, sól himalajska 1%, substancja zagęszczająca: guma guar, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x dobrze
- 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*Z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Ostrzeżeniedla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać zboża zawierające gluten, inne orzechy i orzeszki ziemne.
Zalecane spożycie:
- Dodać 1 saszetkę (30 g) koncentratu białka serwatkowego do 200‑250 ml wody i dobrze wymieszać.
Uwaga
- Napój w proszku, z substancjami słodzącymi.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.
Vilgain Grass-Fed Whey Protein – ciasteczko marcepanowe z pistacjami 30 g
Opakowanie: 30 gDawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1663 kJ / 394 kcal | 499 kJ / 118 kcal |
Tłuszcz | 7,3 g | 2,2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,7 g | 1,4 g |
Węglowodany | 10,5 g | 3,2 g |
- w tym cukry | 9,5 g | 2,8 g |
Błonnik | 1,4 g | 0,4 g |
Białko | 70,8 g | 21,2 g |
Sól | 0,47 g | 0,14 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Ultrafiltrowany niedenaturowany koncentrat białka serwatkowego (88%) (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa), pełne mleko w proszku* naturalny aromat, guma guar (substancja zagęszczająca), słodzik glikozyd stewiolowy.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Ostrzeżeniedla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać białka zawierające gluten, orzechy i orzeszki ziemne.
Zalecane spożycie:
- Dodać 1 saszetkę (30 g) koncentratu białka serwatkowego do 200‑250 ml wody i dobrze wymieszać.
Uwaga
- Napój w proszku, z substancjami słodzącymi.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.
Vilgain Grass-Fed Whey Protein – czekolada/orzechy laskowe 30 g
Opakowanie: 30 gDawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1622 kJ / 384 kcal | 487 kJ / 115 kcal |
Tłuszcz | 6,2 g | 1,9 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4 g | 1,2 g |
Węglowodany | 8,1 g | 2,4 g |
- w tym cukry | 7 g | 2,1 g |
Błonnik | 2,2 g | 0,7 g |
Białko | 73 g | 22 g |
Sól | 0,42 g | 0,13 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Ultrafiltrowany niedenaturowany koncentrat białka serwatkowego (mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 92,32 %, naturalny aromat, kakao w proszku*, guma guar (substancja zagęszczająca), słodzik glikozyd stewiolowy.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Ostrzeżeniedla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzechów i orzeszków ziemnych.
Zalecane spożycie:
- Dodać 1 saszetkę (30 g) koncentratu białka serwatkowego do 200‑250 ml wody i dobrze wymieszać.
Uwaga
- Napój w proszku, z substancjami słodzącymi.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.
Vilgain Grass-Fed Whey Protein – bez smaku 30 g
Opakowanie: 30 gDawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1721 kJ / 407 kcal | 516 kJ / 122 kcal |
Tłuszcz | 6,2 g | 1,9 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4 g | 1,2 g |
Węglowodany | 7,5 g | 2,3 g |
- w tym cukry | 7,5 g | 2,3 g |
Białko | 78 g | 23 g |
Sól | 0,46 g | 0,13 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy półistotne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Ultrafiltrowany niedenaturowany koncentrat białka serwatkowego (mleko), emulgator (lecytyna słonecznikowa).
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.
Zalecane spożycie:
- Dodać 1 saszetkę (30 g) koncentratu białka serwatkowego do 200‑250 ml wody i dobrze wymieszać.
Uwaga
- Napój w proszku, z substancjami słodzącymi.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.