Vilgain Grass-Fed Whey Protein Isolate ⁠–⁠ szybko wchłaniające się, naturalnie słodzone białko z minimalną ilością cukru i tłuszczu

Vilgain Grass-Fed Whey Protein Isolate ⁠–⁠ szybko wchłaniające się, naturalnie słodzone białko z minimalną ilością cukru i tłuszczu

Szybko wchłaniany i naturalnie słodzony izolat białka

Izolat serwatki klasy premium wykonany z naturalnych składników. Zawiera wspaniałe białka, w tym BCAA, które wspierają wzrost i utrzymanie mięśni, a dodatkowo są błyskawicznie dostarczane do mięśni. Bezsensowne, minimalne ilości węglowodanów i tłuszczów.

Z mleka krów hodowanych na wolnym wybiegu na holenderskich łąkach

Podstawą naszego izolatu jest wysokiej jakości serwatka. Pozyskujemy ją z mleka krów, które są karmione trawą przez co najmniej 10 miesięcy w roku. Dzięki temu mleko to ma korzystniejszy skład kwasów tłuszczowych w porównaniu z mlekiem krów otrzymujących mieszanki paszowe, co znajduje odzwierciedlenie w uzyskanej jakości białka.

Serwatka jest następnie filtrowana w niskich temperaturach, aby zapewnić pozostanie wartościowych frakcji białkowych. ß-Laktoglobulina i α-Laktoglobulina przyczyniają się do lepszej odporności, Immunoglobulina G chroni organizm przed infekcjami bakteryjnymi i wirusowymi , a Laktoferyna poprawia wchłanianie żelaza do organizmu.

Zawartość frakcji białek zdrowotnych

Krowy na wolnym wybiegu na pastwisku przez większą część roku

Etyczna hodowla w lepszych warunkach niż w konwencjonalnych gospodarstwach rolnych

Maksymalna użyteczność dla Twojego organizmu

Twój organizm czerpie z białka serwatkowego maksimum korzyści. Ma ono doskonałą strawność i zawiera dużą ilość niezbędnych aminokwasów, których naturalną częścią są aminokwasy rozgałęzione BCAA. Aminokwasy te są ważnym budulcem stymulującym wzrost i regenerację mięśni.

Jakość białka (DIAAS*) %

Wołowina

110

Izolat białka serwatki

100

Izolat białka sojowego

84

*Najbardziej aktualny wskaźnik jakości białka oparty na zawartości aminokwasów egzogennych i strawności białka. Białka o DIAAS >75% oceniane są jako wysokiej jakości, >100% to doskonałe źródła białka wg FAO.

Naturalny kolor i smak

Autentyczny i całkowicie naturalny smak z prawdziwych składników, takich jak kakao i liofilizowane owoce. Brak syntetycznych aromatów i barwników używanych do manipulowania smakiem i maskowania gorszych składników.

Przyjemnie słodki smak dzięki słodzikowi z liści stewii

Roślina stewii pozwala nam na produkcję wysokowartościowego słodzika zawierającego glikozydy stewiolowe. Nie mają one wpływu na poziom cukru we krwi, są 200‑300 razy słodsze od cukru i można je uznać za bezpieczny bezkaloryczny słodzik pochodzenia naturalnego.

Dlaczego nasze białko nie zawiera sukralozy? Sukraloza jest syntetycznym związkiem chloru i sacharozy. Jest obecnie najczęściej stosowanym sztucznym słodzikiem. Jednak ostatnio pojawiło się kilka badań, które wskazują na możliwy negatywny wpływ na wrażliwość na insulinę, nawet w dawkach powszechnie przyjmowanych przez konsumentów suplementów diety. Inny potencjalny negatywny wpływ sukralozy dotyczy zmniejszenia ilości i różnorodności bakterii jelitowych w mikrobiomie, który wciąż udowadnia swoje znaczenie w ogólnym wpływie na nasze zdrowie.

✔️ Glikozydy stewiolowe ❌ Sukraloza
Bezpieczeństwo Brak wpływu na insulinooporność Możliwy negatywny wpływ na insulinooporność
Pochodzenie Naturalne pochodzenie Pochodzenie syntetyczne
Słodycz Średnia słodycz Wysoka słodycz
Mikrobiom Nie wpływa negatywnie na mikrobiom Możliwy negatywny wpływ na mikrobiom

Łatwo strawny, niższa zawartość laktozy

Dzięki zaawansowanej filtracji nasz izolat zawiera 0,5% laktozy. Maksymalna górna granica to 1% laktozy. Białko jest dzięki temu łagodniejsze dla naszego trawienia.

Więcej białka, mniej tłuszczu i cukru

Izolat ma wyższą zawartość cennego białka i niższą zawartość tłuszczu, cukru i węglowodanów. Jedna porcja dostarcza tylko 108 kcal.

24 g
Białko
1 g
Cukry
0,3 g
Tłuszcze

*Dotyczy przygotowanego napoju zawierającego 30 g białka i 250 ml wody.

Izolaty 90% nie istnieją

Na rynku można znaleźć izolaty, które według producenta zawierają 90% białka. Dlaczego nasz zawiera "tylko" 80%? Ponieważ podajemy wartości odżywcze takie, jakie są w rzeczywistości. Nie chcemy sztucznie zawyżać liczb na opakowaniu, podając wartości w suchej masie, co jest nie tylko nieprawidłowe, ale przede wszystkim nieuczciwe wobec naszych klientów.

Podajemy rzeczywistą zawartość białka w produkcie końcowym, a nie zawartość suchej masy

Do aromatyzowania używamy wyłącznie naturalnych składników, których jest więcej niż syntetycznych.

Najlepszy shake po treningu i na diecie

Izolat wchłania się szybciej niż koncentrat ze względu na znacznie niższą zawartość tłuszczu i cukru. Dzięki temu jest idealnym wyborem po treningu siłowym, kiedy trzeba jak najszybciej uzupełnić zapasy białka.

Bardzo szybkie wchłanianie Zawodnicy i sportowcy, którzy poważnie myślą o wzroście mięśni, skorzystają z szybkości wchłaniania białka.

Natychmiastowe wsparcie regeneracji Dzięki szybkiemu wchłanianiu, białko natychmiast zaczyna działać w celu naprawy włókien mięśniowych, zapewniając szybszą regenerację.

Świetny partner w diecie Minimalna zawartość tłuszczu i cukru zapewnia niską wartość energetyczną. A w diecie liczy się każda kaloria.

Porównaj Vilgain® białka

Rodzaj białka
Rodzaj białka
Rodzaj białka
Rodzaj białka
Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein Isolate Vilgain® Lactose free whey protein Vilgain® Whey Protein Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein
Mleko
Mleko
Mleko
Mleko
Z mleka krów wolno pasących się karmionych trawą Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi Z mleka krów wolno pasących się karmionych trawą
Kwasy tłuszczowe
Kwasy tłuszczowe
Kwasy tłuszczowe
Kwasy tłuszczowe
Wyższa zawartość kwasów omega‑3 Niższa zawartość kwasów omega‑3 Niższa zawartość kwasów omega‑3 Wyższa zawartość kwasów omega‑3
Słodzik
Słodzik
Słodzik
Słodzik
Naturalny z liści stewii Naturalny z liści stewii Naturalny z liści stewii Naturalny z liści stewii
Laktoza
Laktoza
Laktoza
Laktoza
Niska zawartość laktozy (maks. 1%) Bez laktozy (maks. 0,04%) Wyższa zawartość laktozy Wyższa zawartość laktozy
Białko
Białko
Białko
Białko
79 – 80 % 76 - 79 % 68 - 77 % 69 – 78 %
Tłuszcze
Tłuszcze
Tłuszcze
Tłuszcze
1,1 – 2,2 % 6,7 - 6,9 % 6,9 – 7,1 % 5,7 – 7,7 %
Węglowodany
Węglowodany
Węglowodany
Węglowodany
4 – 4,3 % 6,9 - 7,3 % 9,6 – 14 % 7,2 – 14 %
Kup teraz Kup teraz Kup teraz Kup teraz
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33 
Opakowanie: 500 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 16 
Opakowanie: 30 g
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu:
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33 
Opakowanie: 30 g
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu:
Opakowanie: 30 g
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu:
Opakowanie: 500 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 16 
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33 
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33 
Opakowanie: 500 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 16 
Opakowanie: 500 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 16 
Opakowanie: 30 g
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu:
100 g
30 g
Wartość energetyczna
1588 kJ / 374 kcal477 kJ / 112 kcal
Tłuszcz
0,8 g0,2 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0,2 g0 g
Węglowodany
7 g2,1 g
- w tym cukry
5,5 g1,7 g
Błonnik
1,9 g0,6 g
Białko
83,8 g25,1 g
Sól
0,5 g0,1 g

Profil aminokwasowy:

100 g*
Niezbędne aminokwasy
Izoleucyna5,5 g
Leucyna12,2 g
Lizyna11,2 g
Metionina2,3 g
Fenyloalanina3,6 g
Treonina4,5 g
Tryptofan2,7 g
Walina5,2 g
Aminokwasy pół-niezbędne
Histydyna
2,2 g
Arginina
2,4 g
Aminokwasy nieistotne
Alanina4,9 g
Kwas asparaginowy11,3 g
Glutamina16,8 g
Glicyna1,6 g
Prolina4,4 g
Seryna2,8 g
Tyrozyna3,7 g
Cysteina3 g

*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.

100 g
30 g
Wartość energetyczna
1614 kJ / 380 kcal484 kJ / 114 kcal
Tłuszcz
1,4 g0,4 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0,6 g0,2 g
Węglowodany
7,3 g2,2 g
- w tym cukry
6,2 g1,9 g
Błonnik
2,2 g0,6 g
Białko
83,1 g25,1 g
Sól
0,5 g0,1 g

Profil aminokwasowy:

100 g*
Niezbędne aminokwasy
Izoleucyna5,5 g
Leucyna12,2 g
Lizyna11,2 g
Metionina2,3 g
Fenyloalanina3,6 g
Treonina4,5 g
Tryptofan2,7 g
Walina5,2 g
Aminokwasy półistotne
Histydyna
2,2 g
Arginina
2,4 g
Aminokwasy nieistotne
Alanina4,9 g
Kwas asparaginowy11,3 g
Glutamina16,8 g
Glicyna1,6 g
Prolina4,4 g
Seryna2,8 g
Tyrozyna3,7 g
Cysteina3 g

*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.

100 g30 g
Wartość energetyczna1574 kJ / 371 kcal472 kJ / 111 kcal
Tłuszcz1,9 g0,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,9 g0,3 g
Węglowodany2,8 g0,8 g
- w tym cukry2,1 g0,6 g
Błonnik3 g0,9 g
Białko84,3 g25,3 g
Sól0,5 g0,1 g

Profil aminokwasowy:

100 g*
Niezbędne aminokwasy
Izoleucyna5,5 g
Leucyna12,2 g
Lizyna11,2 g
Metionina2,3 g
Fenyloalanina3,6 g
Treonina4,5 g
Tryptofan2,7 g
Walina5,2 g
Aminokwasy pół-niezbędne
Histydyna
2,2 g
Arginina
2,4 g
Aminokwasy nieistotne
Alanina4,9 g
Kwas asparaginowy11,3 g
Glutamina16,8 g
Glicyna1,6 g
Prolina4,4 g
Seryna2,8 g
Tyrozyna3,7 g
Cysteina3 g

*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.

100 g30 g
Wartość energetyczna15651565 kJ / 369 kcal469 kJ / 111 kcal
Tłuszcz1,5 g0,5 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,7 g0,2 g
Węglowodany3,5 g1,1 g
- w tym cukry3,5 g1,1 g
Błonnik2,3 g0,7 g
Białko84,1 g25,2 g
Sól0,49 g0,15 g

Profil aminokwasowy:

100 g*
Niezbędne aminokwasy
Izoleucyna5,5 g
Leucyna12,2 g
Lizyna11,2 g
Metionina2,3 g
Fenyloalanina3,6 g
Treonina4,5 g
Tryptofan2,7 g
Walina5,2 g
Aminokwasy półistotne
Histydyna
2,2 g
Arginina
2,4 g
Aminokwasy nieistotne
Alanina4,9 g
Kwas asparaginowy11,3 g
Glutamina16,8 g
Glicyna1,6 g
Prolina4,4 g
Seryna2,8 g
Tyrozyna3,7 g
Cysteina3 g

*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.

Składniki

Izolat białka serwatki instantyzowany 90,5%(mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa), liofilizowane truskawki w proszku 6%, aromat naturalny, substancja zagęszczająca: guma guar, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.

Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.

Składniki

Ultrafiltrowany izolat białka serwatkowego 89,5%(mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa), liofilizowany banan w proszku 5%, pełne mleko w proszku*, substancja zagęszczająca: guma guar, naturalny aromat, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.

*z rolnictwa ekologicznego.

Ostrzeżenie dla alergików. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.

Składniki

Izolat białka serwatki instantyzowany 90%(mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa), kakao w proszku, aromat naturalny, substancja zagęszczająca: guma guar, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.

Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.

Składniki

Izolat białka serwatki instantyzowany 90%(mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa), mleko pełne w proszku*, substancja zagęszczająca: guma guar, aromat naturalny, wanilia mielona 0,6%, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.

*z rolnictwa ekologicznego.

Ostrzeżenie dla alergików. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.

Instrukcja użycia

  • Dodaj 1 miarkę (30 g) izolatu białka serwatki do 200 - 250 ml wody i dobrze wymieszaj.

Instrukcja użycia

  • Dodaj 1 saszetkę (30 g) izolatu białka serwatki do 200 - 250 ml wody i dobrze wymieszaj.

Uwaga

  • Żywność, zawierająca substancje słodzące.
  • Produkt przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
  • Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Zainspiruj się przepisami z tym produktem

Domowy budyń białkowy o smaku waniliowo-bananowym

Domowy budyń białkowy o smaku waniliowo-bananowym

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,7
203 ocena

Truskawka jest również pyszna sama w sobie z mlekiem, ale wanilia sprawia, że się rozciągam i nie mogę jej pić. Czekolada wcale nie była zła, a ja nawet nie lubię zwykłej czekolady ze sklepu. Zdecydowanie polecam najpierw kupić próbki białka przed zakupem i nie polegać na recenzjach, bez względu na to, jak dobre są. W przeciwnym razie, jeśli chodzi o składniki i stosunek białka, jest całkowicie niesamowity.

Doskonały smak

Jedno z najlepszych białek

Świetny skład! Z wodą to trochę dla ascetów, z mlekiem to już podchodzimy pod shake truskawkowy!

16
odpowiedzianych pytań
Witam, chciałbym kupić izolat bezsmakowy, czy rozważaliście oferowanie go również? Lubię sam aromatyzować moje białko lub dodawać je do owsianki, która zawsze ma inny smak (jabłka, czekolada, banan itp.). Stewia nie pasuje do mojego gustu.
Dzień dobry, chcę złożyć zamówienie, izolat jest na wyczerpaniu, ale nie ma go w magazynie. Chciałbym zapytać, czy będzie w magazynie w tym tygodniu... Nie chcę składać kilku zamówień w ciągu dwóch tygodni, ale muszę uzupełnić zapasy... więc czy warto czekać. Dziękuję i życzę miłego dnia
Witam, chciałbym schudnąć i wymodelować sylwetkę około -7 kg. Czy lepsze dla mnie będzie białko czy izolat (nie toleruję laktozy). Dziękuję
Witam, czy mogę zapytać, kiedy większe opakowanie będzie ponownie dostępne w magazynie? dziękuję