Reflex Nutrition Instant Whey PRO – 2200 g
Reflex Nutrition Instant Whey PRO – 2200 g
Reflex Nutrition Instant Whey PRO - najnowsza wersja popularnego napoju z dużą ilością białka, probiotyków i enzymów trawiennych
Instant Whey™ PRO w najnowszej odsłonie. Oprócz zwiększonej o 1000% zawartości kultur probiotycznych i zwiększonej o 25% zawartości enzymów, białko to oferuje dziewięć nowych smaków.
Reflex Nutrition Instant Whey PRO w punktach:
- 2 miliardy kultur probiotycznych na 100 g (Bacillus Coagulans, Bifidobacterium Bifidum, Lactobacillus Acidophilus, Lactobacillus Rhamnosus)
- 200 mg enzymów trawiennych w 100 g
- 80 g białka na 100 g (niedenaturowany natywny izolat serwatki, izolat serwatki CFM, ultrafiltrowany koncentrat serwatki, Muscle Drive™ (glutamina połączona z peptydami, hydrolizowane białko serwatki (poziom hydrolizy 30%), l‑glutamina)
- Testowanie zawartości białka w każdej partii produktu
Gwarancja Reflex Nutrition
- Innowacyjna technologia
- zweryfikowana laboratoryjnie przez badania kliniczne
- Wyższa wartość użytkowa w porównaniu z konkurencją
- Wyprodukowany w 100% z zielonej energii
- Wykonane w 100% z zasobów odnawialnych w opakowaniach z recyklingu
- Wyprodukowany zgodnie z normami ISO 9001 i ISO 17025
- Absolutna czystość i bezpieczeństwo dla zdrowia
Składniki
Instantyzowane białko serwatkowe (mleko) (izolat białka serwatkowego (mleko) (67%), koncentrat białka serwatkowego (mleko) (14 %), emulgator (lecytynasojowa )), koncentrat białka mleka (15 %), aromat, substancja zagęszczająca (guma celulozowa), kompleks enzymów (Digezyme® (alfa‑amylaza, neutralna proteaza, celulaza, laktaza, lipaza), sól morska, barwnik (karoteny), substancja słodząca (sukraloza), Bacillus coagulans (LactoSpore®), substancja słodząca (glikozydy stewiolowe), Bifidobacterium bifidum, Lactobacilus acidophilus, Lactobacilus rhamnosus.
Jakość składników
- 1x dobrze
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
- 1x uważaj
Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym jaja, ryby i skorupiaki oraz suszone orzechy. Może zawierać śladowe ilości jaj i/lub glutenu.
Składniki
Instantyzowane białko serwatkowe (mleko) (izolat białka serwatkowego (mleko) (89%), emulgator (lecytynasojowa )), koncentrat białka mleka (4%), kakao w proszku, aromat, substancja zagęszczająca (guma celulozowa), sól morska, kompleks enzymów (Digezyme® (alfa‑amylaza, neutralna proteaza, celulaza, laktaza, lipaza), substancja słodząca (sukraloza), Bacillus coagulans (LactoSpore®), substancja słodząca (glikozydy stewiolowe), Bifidobacterium bifidum, Lactobacilus acidophilus, Lactobacilus rhamnosus.
Jakość składników
- 1x dobrze
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
- 1x uważaj
Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym jaja, ryby i skorupiaki oraz suszone orzechy. Może zawierać śladowe ilości jaj i/lub glutenu.
Tabele kaloryczne
100 g | 25 g | |
Wartość energetyczna | 1528 kJ / 361 kcal | 382 kJ / 90 kcal |
Tłuszcz | 2 g | <0,5 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,5 g | 0,1 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g | <0,1 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0,4 g | <0,1 g |
Węglowodany | 3 g | 0,7 g |
- w tym cukry | 1,2 g | <0,5 g |
Błonnik | 4,5 g | 1,1 g |
Białko | 80 g | 20 g |
Sól | 1 g | 0,25 g |
Enzymy trawienne Digezyme | 200 mg | 50 mg |
Bacillus coagulans | 50 × 10^7 zarodników | 125 × 10^6 zarodników |
Bifidobacterium bifidum | 50 × 10^7 JTK* | 125 × 10^6 JTK |
Lactobacilus acidophilus | 50 × 10^7 JTK | 125 × 10^6 JTK |
Lactobacilus rhamnosus | 50 × 10^7 JTK | 125 × 10^6 JTK |
*JTK - jednostka tworząca kolonię w momencie produkcji.
Tabele kaloryczne
100 g | 25 g | |
Wartość energetyczna | 1524 kJ / 359 kcal | 381 kJ / 90 kcal |
Tłuszcz | 1,5 g | <0,5 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,6 g | 0,1 g |
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g | <0,1 g |
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 0,4 g | 0,1 g |
Węglowodany | 4,5 g | 1,1 g |
- w tym cukry | 2,4 g | 0,6 g |
Błonnik | 3,3 g | 0,8 g |
Białko | 80 g | 20 g |
Sól | 0,67 g | 0,17 g |
Enzymy trawienne Digezyme | 200 mg | 50 mg |
Bacillus coagulans | 50 × 10^7 zarodników | 125 × 10^6 zarodników |
Bifidobacterium bifidum | 50 × 10^7 JTK* | 125 × 10^6 JTK |
Lactobacilus acidophilus | 50 × 10^7 JTK | 125 × 10^6 JTK |
Lactobacilus rhamnosus | 50 × 10^7 JTK | 125 × 10^6 JTK |
*JTK - jednostka tworząca kolonię w momencie produkcji.
Dawkowanie: 25 g (2 miarki)
Dawki w opakowaniu: 88
Dawkowanie: 25 g (2 miarki)
Dawki w opakowaniu: 88
Zalecenia producenta
- Wymieszać 25 g (2 wyrównane miarki) z 175‑225 ml wody lub mleka w shakerze lub blenderze.
- Spożywać 2‑3 porcje dziennie.
- Spożywać bezpośrednio po wymieszaniu.
- Nie pozostawiać już wymieszanego produktu na dłuższy czas w cieple.
- Miarka znajduje się w opakowaniu, ze względu na transport może leżeć na dnie.
Uwaga
- Suplement diety zawierający substancje słodzące.
- Szczególnie odpowiedni dla sportowców.
- Odpowiedni dla wegetarian.
- Należy przestrzegać zalecanego sposobu dawkowania!
- Nie nadaje się dla dzieci, młodzieży poniżej 16 roku życia, kobiet w ciąży i karmiących.
- Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
- Nie przekraczać zalecanej dawki dziennej.
- Nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
- Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu z dala od światła słonecznego.
- Po otwarciu i użyciu zawsze szczelnie zakręcać nakrętkę i nie wystawiać produktu na działanie wilgotnego powietrza.
- Ostrzeżenie dla alergików: Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym jaja, ryby i skorupiaki oraz suche orzechy. Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.