Vilgain Beef jerky BIO – słuszna porcja białka z wysokiej jakości czeskiego mięsa bez konserwantów i aromatów
Vilgain Beef jerky BIO – słuszna porcja białka z wysokiej jakości czeskiego mięsa bez konserwantów i aromatów
Inni kupują razem
Soczyste porcje suszonego mięsa
ze sprawdzonych hodowli
Chcesz dostarczyć swojemu organizmowi białka szybko, skutecznie i w najbardziej naturalnej formie? Do tego właśnie służy Vilgain Jerky - przekąska z wysokiej jakości wołowiny pochodzącej z doskonałych czeskich gospodarstw ekologicznych. Nasze najwyższej jakości mięso nie zawiera dodatków, węglowodanów i jest pełne pełnowartościowego białka.
Bydło rasy Aberdeen Angus
wypasane na górskich łąkach
Bydło, które wybraliśmy do produkcji naszego jerky, jest wypasane od wiosny do jesieni na bogatych gatunkowo łąkach położonych na wysokości około 500 m n.p.m. w Białych Karpatach i Beskidach. Wraz z nadejściem zimy jakość diety bydła nie pogarsza się; są one karmione sianokiszonką z trawy i solą mineralną. Krowy mają stały dostęp do wody i paszy.
Wołowina
i sól morska 🌊
Nic więcej
Vilgain Ekologiczne Jerky z wołowiny zawierają tylko dwa składniki - wysokiej jakości wołowinę doprawioną solą.
Zapomnij o sztucznych barwnikach, aromatach, wzmacniaczach smaku lub konserwantach, jak w przypadku innych marek produkujących suszoną wołowinę.
Ponad 60%
pełnowartościowego białka
Białko zwierzęce nie bez powodu nazywane jest superżywnością. Zawierają one pełne spektrum niezbędnych aminokwasów, które działają jako budulec nie tylko komórek mięśniowych. Ponadto białko jest wysoce sycące i opóźnia uczucie głodu.
Procentowa zawartość makroskładników na 100 g
Białko
Tłuszcze
Węglowodany
Chudy i dojrzały kawałek mięsa
z zrazowej
Część, z której pobieramy mięso, nazywana jest dolną częścią. Jest to chuda część z grubszymi włóknami mięśniowymi, które tworzą charakterystyczne kawałki szarpane. Nadaje się na szarpane mięso ze względu na minimalną zawartość tłuszczu, jędrną konsystencję i wyrazisty smak.
100 g | |
Wartość energetyczna | 1243 kJ / 310 kcal |
Tłuszcze | 4,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,68 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 64 g |
Sól | 4,8 g |
Składniki
Wołowina ekologiczna, sól morska.
Rasa: bydło Aberdeen‑English.
Część mięsa: Udziec dolny
Obszar hodowli: Beskidy i Białe Karpaty (CZ).
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed światłem.
- Zużyć w ciągu 24 godzin po otwarciu.
- Zapakowane z pochłaniaczem tlenu nie do spożycia.
- Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), NIP 29269555.