Vilgain Chleb białkowy BIO - chleb niskowęglowodanowy z dodatkiem białka roślinnego
Chleb niskowęglowodanowy z dodatkiem białka grochu, którego nawet nie czuć? Taki właśnie jest Vilgain Chleb białkowy BIO. Ciesz się pysznym chlebem żytnim z 20% białka i wysoką zawartością błonnika. Użyte składniki, mistrzowska receptura i proces pieczenia sprawiają, że jest smaczny i wilgotny.
Niska zawartość węglowodanów, wysoka zawartość białka
Vilgain Chleb białkowy BIO zawiera 60% mniej węglowodanów niż tradycyjny chleb żytni, ale jest bogaty w białko i błonnik. Każda kromka chleba zawiera około 12 gramów białka, które zapewnia dodatkowe uczucie sytości, oraz 5 gramów błonnika, który jest szczególnie ceniony przez układ trawienny. Dostarczanie wystarczającej ilości błonnika może również pomóc w utrzymaniu sytości i zapobiec kilku rodzajom chorób.
To, co najlepsze w Bawarii
Najważniejszą wartością dodaną każdego plasterka jest zwiększona zawartość białka, którą osiągnęliśmy dzięki białku grochu i pszenicy. W składzie znajdziesz również tylko najlepsze składniki z regionu, aby dostarczyć organizmowi wysokiej jakości składników odżywczych.
Podstawą jest naturalny zakwas. Ponadto nasz chleb wypiekany jest w ekologicznej, certyfikowanej bawarskiej piekarni, która piecze (nie tylko) zdrowe chleby od 1950 roku. Szczycą się również tym, że pieką wszystko powoli w niskich temperaturach, bez użycia konserwantów i dodatków, które nie mają miejsca w chlebie.
Na śniadanie i w podróży
Vilgain Chleb białkowy BIO jest wstępnie zapakowany i wstępnie pokrojony, dzięki czemu można go zabrać ze sobą, aby zapewnić sobie wysokiej jakości posiłek w dowolnym momencie. Używaj go jak każdego innego chleba, zwłaszcza gdy zmagasz się z niskim spożyciem białka - z pastą do smarowania, szynką i serem jako przekąską, jako dodatek do porannej jajecznicy lub zupy.
Vilgain Chleb białkowy BIO w punktach:
- chleb żytni wzbogacony białkiem roślinnym
- niskowęglowodanowy - 60% mniej węglowodanów
- pełnoziarnisty, bogaty w błonnik
- pieczony delikatnie i powoli
- wyprodukowany wyłącznie z organicznych składników z Bawarii
- 5 g błonnika na kromkę
- wstępnie pokrojone dla łatwiejszej obsługi