Vilgain Mango liofilizowane – 100% delikatnie suszone chrupiące owoce bez dodatku cukru
Vilgain Mango liofilizowane – 100% delikatnie suszone chrupiące owoce bez dodatku cukru
Vilgain Liofilizowane mango - liofilizowane mango, które jest prawie równe w smaku i wartościach odżywczych ze świeżym mango
Vilgain Liofilizowane mango, lub prościej mówiąc mrozem suszone mango, może wzbogacić każde słodkie danie lub deser zarówno w smak, jak i w mikroelementy, które nie są niszczone przez liofilizację.
Liofilizacja zachowuje aromat, smak oraz zawartość witamin i minerałów
Jak właściwie działa ten proces liofilizacji? Mango lub inne owoce (nawet warzywa) są najpierw głęboko mrożone, a następnie powoli suszone w próżni, aby całkowicie usunąć wodę. Proces ten nadaje owocom charakterystyczną lekkość, zachowuje ich kolor, aromat i smak oraz znacznie przedłuża ich trwałość.
Ponadto owoce są pełne mikroelementów, które są zachowane tak jak w świeżych owocach, ponieważ nie działa na nie ciepło. Mango zawiera naturalnie witaminy z grupy B, witaminy A i C oraz minerały i mikroelementy: żelazo, miedź, magnez, potas, wapń i fosfor.
Dodatek do kaszek, jogurtów, musli, dekoracja deserów czy zastąpienie świeżych owoców? Owoce Lyo mogą zrobić wszystko
Liofilizowane owoce można stosować wszędzie tam, gdzie używa się świeżych owoców. Można nimi dekorować i aromatyzować owsiankę, jogurt, musli z mlekiem, dodawać do smoothie lub po prostu cieszyć się nimi jako poręczną przekąską. Jest również bardzo popularny wśród cukierników, ponieważ sprawia, że dekorowanie deserów jest proste i skuteczne. Możesz użyć dowolnego liofilizowanego owocu w całości lub rozgnieść go między palcami na najdrobniejszy proszek z mango.
Liofilizowane owoce mają jeszcze jedną wspaniałą cechę - gdy namoczysz je w wodzie, spuchną z powrotem i odzyskają swój pierwotny rozmiar, teksturę i będą nie do odróżnienia od zwykłych świeżych owoców.
Vilgain Mango liofilizowane w punktach:
- liofilizowane plastry mango
- nie do odróżnienia w kolorze, aromacie i smaku od świeżego
- z taką samą zawartością witamin i minerałów jak świeże
- do aromatyzowania owsianki, jogurtu, musli, smoothie lub jako poręczna przekąska
- może być stosowany jako klasyczny świeży owoc
100 g | |
Wartość energetyczna | 1385 kJ / 323 kcal |
Tłuszcze | 2,4 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g |
Węglowodany | 67 g |
- w tym cukry | 67 g |
Błonnik | 9,2 g |
Białko | 3,2 g |
Sól | 0,07 g |
Składniki
Liofilizowane mango 100%, pokrojone w plastry.
Kraj pochodzenia: Niemcy.
Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzeszków ziemnych, soi, nasion sezamu i orzechów drzewnych.
Uwaga
- Żywność
- Przechowywać w suchym miejscu i z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.