Vilgain Masło z nerkowca z aktywowanych orzechów BIO – delikatny krem z nieprażonych orzechów doskonałej konsystencji
Vilgain Masło z orzechów nerkowca BIO - ręcznie przetwarzane kremowe masło z orzechów nerkowca
Vilgain BIO Activated Cashew Nut Butter to bardzo delikatne, ręcznie robione masło wykonane w 100% z aktywowanych orzechów nerkowca najwyższej jakości. Maksymalna czystość bez dodatku rafinowanego cukru, soli lub olejów.
Aktywacja zapewnia doskonały smak i konsystencję
W procesie ręcznej aktywacji orzechy nerkowca są najpierw moczone w świeżej wodzie przez kilka godzin, aby zaczęły kiełkować. Następnie są suszone na powietrzu przez kilka godzin i starannie mielone, aż staną się aksamitnie gładkim masłem. Przetworzone w ten sposób orzechy nerkowca smakują doskonale i mają super kremową konsystencję. Są słodsze i mniej gorzkie niż zwykłe orzechy nerkowca.
Nieprażone
Przetwarzane w temperaturze do 42°C, nerkowce zawierają maksymalną ilość witamin i przeciwutleniaczy oraz zachowują wszystkie zdrowe tłuszcze w najlepszej użytecznej formie.
Do owsianki, naleśników lub wypieków
Masło jest doskonałym źródłem naturalnej energii. Lekka, delikatna konsystencja pozwala na natychmiastowe wykorzystanie w zdrowej kuchni lub jako przekąska uzupełniająca dzienne spożycie składników odżywczych.
Vilgain BIO Masło z Nerkowców z Aktywowanych Orzechów w punktach:
- 100% aktywowane organiczne orzechy nerkowca
- surowe, nieprażone
- zawiera tylko naturalnie występujące cukry
- ręcznie robione bez żadnych dodatków
- kremowa, gładka konsystencja i słodki smak
- nerkowce są bogatym źródłem witamin, minerałów i przeciwutleniaczy
100 g | |
Wartość energetyczna | 2520 kJ / 606 kcal |
Tłuszcze | 45 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 7,8 g |
Węglowodany | 27 g |
- w tym cukry | 5,9 g |
Błonnik | 3,6 g |
Białko | 22 g |
Sól | 0 g |
Składniki
Ekologiczne orzechy nerkowca 100%.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są oznaczone pogrubioną czcionką w składnikach produktu.
Uwaga
- Żywność.
- Zużyć w ciągu 2 miesięcy od otwarcia.
- Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i mrozem.
- Może dojść do oddzielenia się oleju na powierzchni mieszaniny, dlatego zalecamy zawsze porządnie wymieszać przed spożyciem.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.