Vilgain Masło z nerkowca z aktywowanych orzechów BIO ⁠–⁠ delikatny krem z nieprażonych orzechów doskonałej konsystencji

Vilgain Masło z nerkowca z aktywowanych orzechów BIO ⁠–⁠ delikatny krem z nieprażonych orzechów doskonałej konsystencji

Vilgain Masło z orzechów nerkowca BIO - ręcznie przetwarzane kremowe masło z orzechów nerkowca

Vilgain BIO Activated Cashew Nut Butter to bardzo delikatne, ręcznie robione masło wykonane w 100% z aktywowanych orzechów nerkowca najwyższej jakości. Maksymalna czystość bez dodatku rafinowanego cukru, soli lub olejów.

Aktywacja zapewnia doskonały smak i konsystencję

W procesie ręcznej aktywacji orzechy nerkowca są najpierw moczone w świeżej wodzie przez kilka godzin, aby zaczęły kiełkować. Następnie są suszone na powietrzu przez kilka godzin i starannie mielone, aż staną się aksamitnie gładkim masłem. Przetworzone w ten sposób orzechy nerkowca smakują doskonale i mają super kremową konsystencję. Są słodsze i mniej gorzkie niż zwykłe orzechy nerkowca.

Nieprażone

Przetwarzane w temperaturze do 42°C, nerkowce zawierają maksymalną ilość witamin i przeciwutleniaczy oraz zachowują wszystkie zdrowe tłuszcze w najlepszej użytecznej formie.

Do owsianki, naleśników lub wypieków

Masło jest doskonałym źródłem naturalnej energii. Lekka, delikatna konsystencja pozwala na natychmiastowe wykorzystanie w zdrowej kuchni lub jako przekąska uzupełniająca dzienne spożycie składników odżywczych.

Vilgain BIO Masło z Nerkowców z Aktywowanych Orzechów w punktach:

  • 100% aktywowane organiczne orzechy nerkowca
  • surowe, nieprażone
  • zawiera tylko naturalnie występujące cukry
  • ręcznie robione bez żadnych dodatków
  • kremowa, gładka konsystencja i słodki smak
  • nerkowce są bogatym źródłem witamin, minerałów i przeciwutleniaczy
Opakowanie: 200 g
100 g
Wartość energetyczna2520 kJ / 606 kcal
Tłuszcze45 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone7,8 g
Węglowodany27 g
- w tym cukry5,9 g
Błonnik3,6 g
Białko22 g
Sól0 g

Składniki

Ekologiczne orzechy nerkowca 100%.

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są oznaczone pogrubioną czcionką w składnikach produktu.

Uwaga

  • Żywność.
  • Zużyć w ciągu 2 miesięcy od otwarcia.
  • Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.
  • Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i mrozem.
  • Może dojść do oddzielenia się oleju na powierzchni mieszaniny, dlatego zalecamy zawsze porządnie wymieszać przed spożyciem.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,8
58 ocena

Nie wiem jak to jeść. Jest twardy jak pasta i nieprzyjemny w ustach. Jakość jest z pewnością doskonała.

Witaj Hana, twarda konsystencja masła może być spowodowana niską temperaturą. Zalecamy umieszczenie masła na krótko w ciepłym miejscu - na przykład na kaloryferze lub w kąpieli wodnej. Jeśli to nie pomoże, prosimy o kontakt. Życzymy miłego dnia,

Absolutnie niesamowite masło z nerkowców!

Najlepsze masło 😊 jeśli nie lubisz masła orzechowego to to na pewno będzie 😊

Doskonały do płatków owsianych

1
odpowiedziane pytanie
Kiedyś też moczyłem orzechy, ale potem zaczęły pojawiać się różne badania na ten temat (np. to https://doi.org/10,1016/j.foodchem.2020,126529), które obalają pozytywny efekt moczenia orzechów i sugerują raczej pogorszenie wartości odżywczych. Z kolei moczenie roślin strączkowych i zbóż potwierdza ten efekt (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4325021/), ale nie orzechów. Skąd więc wniosek, że "aktywowane" orzechy są lepsze? Dzięki.