Vilgain Masło z nerkowca z aktywowanych orzechów BIO ⁠–⁠ delikatny krem z nieprażonych orzechów doskonałej konsystencji

Vilgain Masło z nerkowca z aktywowanych orzechów BIO ⁠–⁠ delikatny krem z nieprażonych orzechów doskonałej konsystencji

🥺
Długoterminowo niedostępne
Dodaj go do obserwowanych, a my poinformujemy Cię, gdy będzie dostępny w magazynie

Vilgain Masło z orzechów nerkowca BIO - ręcznie przetwarzane kremowe masło z orzechów nerkowca

Vilgain BIO Activated Cashew Nut Butter to bardzo delikatne, ręcznie robione masło wykonane w 100% z aktywowanych orzechów nerkowca najwyższej jakości. Maksymalna czystość bez dodatku rafinowanego cukru, soli lub olejów.

Aktywacja zapewnia doskonały smak i konsystencję

W procesie ręcznej aktywacji orzechy nerkowca są najpierw moczone w świeżej wodzie przez kilka godzin, aby zaczęły kiełkować. Następnie są suszone na powietrzu przez kilka godzin i starannie mielone, aż staną się aksamitnie gładkim masłem. Przetworzone w ten sposób orzechy nerkowca smakują doskonale i mają super kremową konsystencję. Są słodsze i mniej gorzkie niż zwykłe orzechy nerkowca.

Nieprażone

Przetwarzane w temperaturze do 42°C, nerkowce zawierają maksymalną ilość witamin i przeciwutleniaczy oraz zachowują wszystkie zdrowe tłuszcze w najlepszej użytecznej formie.

Do owsianki, naleśników lub wypieków

Masło jest doskonałym źródłem naturalnej energii. Lekka, delikatna konsystencja pozwala na natychmiastowe wykorzystanie w zdrowej kuchni lub jako przekąska uzupełniająca dzienne spożycie składników odżywczych.

Vilgain BIO Masło z Nerkowców z Aktywowanych Orzechów w punktach:

  • 100% aktywowane organiczne orzechy nerkowca
  • surowe, nieprażone
  • zawiera tylko naturalnie występujące cukry
  • ręcznie robione bez żadnych dodatków
  • kremowa, gładka konsystencja i słodki smak
  • nerkowce są bogatym źródłem witamin, minerałów i przeciwutleniaczy

Składniki

Ekologiczne orzechy nerkowca 100%.

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są oznaczone pogrubioną czcionką w składnikach produktu.

Tabele kaloryczne

100 g
Wartość energetyczna2520 kJ / 606 kcal
Tłuszcz45 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone7,8 g
Węglowodany27 g
- w tym cukry5,9 g
Błonnik3,6 g
Białko22 g
Sól0 g
Opakowanie: 200 g

Uwaga

  • Żywność.
  • Zużyć w ciągu 2 miesięcy od otwarcia.
  • Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed ciepłem.
  • Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i mrozem.
  • Może dojść do oddzielenia się oleju na powierzchni mieszaniny, dlatego zalecamy zawsze porządnie wymieszać przed spożyciem.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,8
60 ocena

Nie wiem jak to jeść. Jest twardy jak pasta i nieprzyjemny w ustach. Jakość jest z pewnością doskonała.

Witaj Hana, twarda konsystencja masła może być spowodowana niską temperaturą. Zalecamy umieszczenie masła na krótko w ciepłym miejscu - na przykład na kaloryferze lub w kąpieli wodnej. Jeśli to nie pomoże, prosimy o kontakt. Życzymy miłego dnia,

Absolutnie niesamowite masło z nerkowców!

Najlepsze masło 😊 jeśli nie lubisz masła orzechowego to to na pewno będzie 😊

Doskonały do płatków owsianych

2
odpowiedziane pytania
Dzień dobry, co to znaczy, że długo się nie rozpadnie? Horyzont czasowy...dziękuję
Kiedyś też moczyłem orzechy, ale potem zaczęły pojawiać się różne badania na ten temat (np. to https://doi.org/10,1016/j.foodchem.2020,126529), które obalają pozytywny efekt moczenia orzechów i sugerują raczej pogorszenie wartości odżywczych. Z kolei moczenie roślin strączkowych i zbóż potwierdza ten efekt (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4325021/), ale nie orzechów. Skąd więc wniosek, że "aktywowane" orzechy są lepsze? Dzięki.