Vilgain Suszone białka jaj – 100% suszone jaja, 81% białka na 100 g, bez GMO, bez innych dodatków
Vilgain Suszone białka jajek - doskonałe źródło białka do naleśników, smoothie lub jako polewa
Chcesz wzbogacić swój posiłek o wysokiej jakości białko? A może uwielbiasz robić omlet z dwóch całych jajek i dwóch białek? Vilgain Egg Whites pozwala zrobić to od razu, bez rozbijania jajek lub oddzielania żółtek od białek. Białka jaj to super białko zwierzęce ze wszystkimi niezbędnymi aminokwasami bez tłuszczu i cholesterolu.
100% białka jaja, nic więcej
Jajka z belgijskich hodowli ściółkowych są wybijane ze skorupki, a białka są oddzielane od żółtek. Białka są następnie pasteryzowane, aby pozbyć się wszelkich potencjalnych patogenów i wydłużyć okres przydatności do spożycia. Następnie są wtryskiwane pod wysokim ciśnieniem do komory suszenia, gdzie woda odparowuje, tworząc drobny, biały proszek zawierający ponad 80% pełnotłustego białka. Nie zawiera surowców modyfikowanych genetycznie ani innych składników pochodzących z GMO.
Używaj ich zamiast świeżych jaj
Nasze suszone białka jaj - podobnie jak świeże białka jaj - nie mają zapachu. Charakteryzują się delikatną konsystencją, dobrą rozpuszczalnością, długim okresem przydatności do spożycia i łatwością przechowywania.
Można ich używać wszędzie tam, gdzie świeże białka nie są odpowiednie. Używać jako świeżych białek do robienia lukru lub ciasta śnieżnego po ubiciu z wodą. 100 gramów proszku zmieszanego z 700 ml wody to w przybliżeniu ilość białka z 25 jaj kurzych, czyli około 800 g białka. Można go jednak dodawać do owsianek i koktajli jako źródło wysokiej jakości białka do przygotowywania koktajli i owsianek.
Doskonale sprawdza się również w biszkoptach i kruszonkach, roladach, bezach, pavlova, herbatnikach, plackach, ciastach, makaronikach, polewach.
Vilgain Białka jaj w punktach:
- pasteryzowane, niearomatyzowane białka jaj
- ponad 80% białka w 100 g
- zero tłuszczu, cukru i cholesterolu
- 4 g mieszanki odpowiada 1 jajku
- Bez GMO
- naturalnie nie zawiera laktozy
- szerokie zastosowanie
100 g | |
Wartość energetyczna | 1510 kJ / 361 kcal |
Tłuszcze | 0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 7,8 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 81,1 g |
Sól | 3,3 g |
Składniki
100% białko jaja w proszku.
Pochodzenie jaj: Belgia.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są wyróżnione pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Stosowanie
- Nadaje się do dalszego przetwarzania.
- Wymieszać proszek z wodą w stosunku 1:7*.
- Wymieszać lub ubić do uzyskania pożądanej konsystencji.
- Nadaje się do przygotowywania słodkich i pikantnych potraw.
- 4 g mieszanki odpowiada zawartości białka w 1 jajku.
*100 g proszku zmieszanego z 700 ml wody odpowiada w przybliżeniu białku 25 jaj kurzych (około 800 g białka jaja).
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze poniżej 18 °C.
- Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), NIP 29269555.