SciTec Nutrition Collagen Xpress – 475 g
SciTec Nutrition Collagen Xpress - produkt kolagenowy klasy premium
Oprócz 15 gramów kolagenu, SciTec Nutrition Collagen Xpress zawiera również witaminę C, która przyczynia się do prawidłowej produkcji kolagenu oraz prawidłowego funkcjonowania skóry, żył, kości i chrząstek. Dlatego jest ona ważnym elementem wszystkich produktów wspomagających rezerwy kolagenowe w naszym organizmie. Dodatkowo wzbogaciliśmy produkt o kwas hialuronowy.
Produkt nie zawiera glutenu, laktozy ani cukru, więc możesz go bezpiecznie spożywać nawet jeśli masz problemy z celiakią, tolerancją laktozy lub cukrzycą.
SciTec Nutrition Collagen Xpress w punktach:
- mix napojów owocowych z kolagenem
- 15 g kolagenu w porcji
- wzbogacony o witaminę C o działaniu synergicznym
- zawiera kwas hialuronowy
- nie zawiera glutenu, cukru i laktozy
Składniki
Hydrolizowany kolagen 79%, aromaty, kwasy (kwas jabłkowy, kwas cytrynowy), inulina, sól, hydrolizowana chrząstka w proszku 0,63%, kwas hialuronowy 0,62%, kwas L‑askorbinowy, substancje słodzące(sukraloza, acesulfam‑K), barwniki (karmin, błękit brylantowy FCF).
Jakość składników
- 2x dobrze
- 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
- 1x uważaj
- 1x zalecamy unikanie
Ostrzeżenie dla alerg ików: Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym mleko, jaja, soję, orzeszki ziemne, orzechy z drzew orzechowych, seler, ryby, skorupiaki, mięczaki i dwutlenek siarki.
Tabele kaloryczne
19 g | |
Witamina C | 81 mg (101% RWS*) |
Kolagen | 15 000 mg |
Kwas hialuronowy | 107 mg |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Dawkowanie: 19 g
Dawki w opakowaniu: 25
Zalecenia producenta
- Wymieszać 1 porcję proszku Collagen Xpress (19 g = 2 i 1/4 łyżeczki) z 450 ml wody.
- Dzienna ilość to jedna porcja.
Uwaga
- Suplement diety, z substancjami słodzącymi.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki.
- Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
- Nie jest przeznaczony jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.