Vilgain Ciasto orkiszowe na pizzę BIO – do przygotowania domowej pizzy orkiszowej w stylu amerykańskim, bardziej puszyste i bogatsze ciasto, tylko 7 naturalnych składników z Włoch
Vilgain Ciasto orkiszowe na pizzę BIO – do przygotowania domowej pizzy orkiszowej w stylu amerykańskim, bardziej puszyste i bogatsze ciasto, tylko 7 naturalnych składników z Włoch
Inni kupują razem
Wyjątkowo puszyste orkiszowe ciasto na pizzę prosto z Włoch
Nie ma to jak zapach świeżo upieczonej pizzy prosto z pieca. Właśnie dlatego dodaliśmy kolejnego członka do naszej rodziny Vilgain Pizza Base. Nowa receptura sprawia, że ciasto jest grubsze i bogatsze, więc jeśli lubisz pełniejsze pizze w amerykańskim stylu z chrupiącymi brzegami, jest ta wersją dla Ciebie.
Szybkie przygotowanie
w 10 minut nawet z pieczeniem
Przygotowanie zbilansowanego obiadu nie może być prostsze. Dodaj wybrane składniki do ciasta i piecz wszystko w temperaturze 220°C przez 7‑8 minut.
Rozpakujesz opakowanie
Dodaj to, co chcesz
- 3 min -
Piec w piekarniku w temperaturze 220 °C
- 7 min -
I gotowe
- 10 min -
Specjalna formuła z ultra czystym i prostym składem
Baza składa się tylko z kilku wyselekcjonowanych naturalnych składników bez żadnych konserwantów, barwników i aromatów dla najlepszego smaku i wartości odżywczych.
Super miękkie z lekką chrupkością na brzegach
Podczas produkcji kładziemy maksymalny nacisk na wybór rodzajów mąki, które muszą zapewnić dobre wyrastanie ciasta, chrupkość i smak. Rezultat jest wyjątkowo miękki, brzegi przyjemnie chrupiące, a szerokość ciasta może pomieścić dużą porcję składników zgodnie z Twoimi upodobaniami.
Czym różni się orkisz od pszenicy?
Nie ma bezpośredniego stwierdzenia, że orkisz jest o wiele lepszy od pszenicy. Oba zboża mają swoje unikalne cechy i oferują różne korzyści.
Porównaj z Vilgain spodami do pizzy
Vilgain Ciasto do pizzy | Vilgain Ciasto do pizzy grande | Vilgain Pizza Crust | Vilgain Bezglutenowe ciasto na pizzę |
Rozmiar |
Rozmiar |
Rozmiar |
Rozmiar |
Średnica 25 cm | Średnica 32 cm | Średnica 30 cm | Średnica 30 cm |
Struktura |
Struktura |
Struktura |
Struktura |
Cieńsze i bardziej chrupiące | Bardziej puszyste, miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz. | Bardziej puszysta, miękka konsystencja z lekką chrupkością na krawędziach | Cieńsze i bardziej chrupiące |
Użyta mąka |
Użyta mąka |
Użyta mąka |
Użyta mąka |
Pszenica i kasza manna | Pszenne, sojowe i ryżowe | Orkisz pełnoziarnisty i orkisz drobnoziarnisty | Bezglutenowa pszenica, gryka i kukurydza |
Czas narastania |
Czas narastania |
Czas narastania |
Czas narastania |
Standardowy czas narastania | Długi, powolny wzrost | Długi, powolny wzrost | Długi, powolny wzrost |
Opracowanie |
Opracowanie |
Opracowanie |
Opracowanie |
Maszynowe | Ręczny | Maszynowe | Ręczny |
Metoda pieczenia |
Metoda pieczenia |
Metoda pieczenia |
Metoda pieczenia |
Piec elektryczny | Piec na drewno | Piec elektryczny | Piec elektryczny |
Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz |
Składniki
Mąka orkiszowa razowa* 30%, mąka orkiszowa* 30%, woda, drożdże, oliwa z oliwek extra virgin* 1,3%, sól, zakwas orkiszowy*.
Jakość składników
- 1x dobrze
*z upraw ekologicznych.
Ostrzeżenie dla alergików. Produkt może zawierać śladowe ilości soi i musztardy.
Tabele kaloryczne
100 g | 150 g (1 plaster) | |
Wartość energetyczna | 1069 kJ / 251 kcal | 1604 kJ / 377 kcal |
Tłuszcz | 3,9 g | 5,9 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,5 g | 0,8 g |
Węglowodany | 44 g | 66 g |
- w tym cukry | 0,5 g | 0,8 g |
Błonnik | 6,5 g | 9,8 g |
Białko | 9,5 g | 14,3 g |
Sól | 1,30 g | 1,95 g |
Zalecenia producenta
- Rozgrzej piekarnik do 220°C.
- Piec na papierze do pieczenia przez 7 - 8 minut.
- Czas pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika i składników wybranych do pizzy.
Uwaga:
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Pakowane w atmosferze ochronnej.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, REGON 29269555.