Vilgain Cukier kokosowy – naturalny słodzik z karmelową nutą z ręcznie zbieranych kwiatów kokosa
Vilgain Cukier kokosowy – naturalny słodzik z karmelową nutą z ręcznie zbieranych kwiatów kokosa
Vilgain Cukier kokosowy - cukier o delikatnym karmelowym smaku
Vilgain Cukier kokosowy jest alternatywą dla zwykłego białego cukru i z pewnością zaskoczy Cię swoim pysznym smakiem z nutą karmelu. Pozyskiwany jest ręcznie poprzez zbieranie nektaru z kwiatów palm kokosowych w Indonezji. Następnie jest on gotowany, aby uzyskać karmel, który jest rozdrabniany na drobne brązowe kryształki.
Idealny do aromatyzowania potraw
Jego zastosowanie jest takie samo jak w przypadku zwykłego cukru. Nadaje się do pieczenia różnych deserów, naleśników lub jako posypka do porannej owsianki.
Vilgain Cukier kokosowy w punktach:
- Wysokiej jakości cukier kokosowy o karmelowym smaku
- Alternatywa dla białego cukru buraczanego
- Idealny do aromatyzowania potraw
- Ręcznie zbieranie
Składniki
100% cukier kokosowy(Cocos nucifera).
Jakość składników
- 1x dobrze
Kraj pochodzenia.
Ostrzeżenie dla alergików: może zawierać zboża zawierające gluten, mleko, orzeszki ziemne, orzechy z drzew orzechowych.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1632 kJ / 390 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 96 g |
- w tym cukry | 96 g |
Białko | 1,4 g |
Sól | 0,14 g |
Żelazo | 2,5 mg (18 % RHP*) |
Wapń | 259 mg (32 % RHP) |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w maksymalnej temperaturze 25 ºC.
- Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), NIP 29269555.