Vilgain Cukier waniliowy BIO – aromatyczna mieszanka brazylijskiego cukru i wanilii bourbon
Vilgain Cukier waniliowy BIO – aromatyczna mieszanka brazylijskiego cukru i wanilii bourbon
Vilgain Cukier waniliowy BIO - osłódź swój ulubiony deser cukrem waniliowym z Madagaskaru
Vilgain Cukier waniliowy BIO to aromatyczna mieszanka organicznego cukru trzcinowego z Brazylii i prawdziwej, rozdrobnionej wanilii Bourbon z Madagaskaru.
Cukier waniliowy to tradycyjny europejski słodzik, który służy jako jeden z podstawowych składników do pieczenia deserów lub do aromatyzowania naleśników. Stanowi również uzupełnienie gorących napojów takich jak herbata, grzane wino czy grzaniec, nadając im niepowtarzalny smak i aromat z nutą Świąt.
Nie oszczędzaliśmy na dodanej wanilii Bourbon i dzięki temu można ją zobaczyć w mieszance w obfitości, a z 7% wanilii w proszku plasuje się wśród cukrów o najwyższej zawartości wanilii na czeskim rynku. Tańsze warianty zawierają maksymalnie pięć procent lub są nawet aromatyzowane syntetycznymi substytutami.
Vilgain Cukier waniliowy BIO w punktach:
- cukier trzcinowy z Brazylii
- 7% prawdziwej wanilii Bourbon z Madagaskaru
- słodycz podobna do zwykłego cukru buraczanego
- idealny do słodzenia deserów
- nadaje się do aromatyzowania gorących napojów
- jakość BIO
Składniki
Cukier trzcinowy* 93 %, wanilia Bourbon w proszku* 7 %.
*z upraw ekologicznych.
Kraj pochodzenia: Brazylia i Madagaskar.
Sposób użycia
- 1 łyżeczka (4 g) wystarczy do posłodzenia mniejszych deserów (naleśniki) i uzyskania waniliowego smaku.
- Do posłodzenia większych deserów (ciasta, placki) użyj 2 łyżeczek (8 g) i uzyskaj bardziej intensywny smak.
Uwaga
- Słodzik.
- Przechowywać w suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, ID 29269555.