Vilgain Cukier waniliowy BIO - osłódź swój ulubiony deser cukrem waniliowym z Madagaskaru
Vilgain Cukier waniliowy BIO to aromatyczna mieszanka organicznego cukru trzcinowego z Brazylii i prawdziwej, rozdrobnionej wanilii Bourbon z Madagaskaru.
Cukier waniliowy to tradycyjny europejski słodzik, który służy jako jeden z podstawowych składników do pieczenia deserów lub do aromatyzowania naleśników. Stanowi również uzupełnienie gorących napojów takich jak herbata, grzane wino czy grzaniec, nadając im niepowtarzalny smak i aromat z nutą Świąt.
Nie oszczędzaliśmy na dodanej wanilii Bourbon i dzięki temu można ją zobaczyć w mieszance w obfitości, a z 7% wanilii w proszku plasuje się wśród cukrów o najwyższej zawartości wanilii na czeskim rynku. Tańsze warianty zawierają maksymalnie pięć procent lub są nawet aromatyzowane syntetycznymi substytutami.
Vilgain Cukier waniliowy BIO w punktach:
- cukier trzcinowy z Brazylii
- 7% prawdziwej wanilii Bourbon z Madagaskaru
- słodycz podobna do zwykłego cukru buraczanego
- idealny do słodzenia deserów
- nadaje się do aromatyzowania gorących napojów
- jakość BIO