Vilgain Lactose Free Whey Protein ⁠–⁠ wysokiej jakości białko bez laktozy, słodzone stewią, ultrafiltrowane w niskich temperaturach

Vilgain Lactose Free Whey Protein ⁠–⁠ wysokiej jakości białko bez laktozy, słodzone stewią, ultrafiltrowane w niskich temperaturach

koktajl czekoladowy
Koktajl czekoladowy
74
301
94,90 zł

W 100% naturalne białko bez laktozy o doskonałym smaku

Wysokiej jakości koncentrat serwatki wykonany z prawdziwych składników bez żadnych dodatkowych bzdur. Jest wypełniony doskonałym białkiem, w tym peptydowymi aminokwasami egzogennymi BCAA, które wspomagają wzrost i utrzymanie mięśni.

Lekkostrawny, bez laktozy

Dzięki specjalnej metodzie produkcji udało nam się usunąć laktozę, ale nadal zachować doskonały smak i rozpuszczalność. Dzięki temu nawet osoby nietolerujące laktozy lub będące na diecie FODMAP mogą cieszyć się białkiem. Jest ono jednak odpowiednie dla wszystkich, którzy chcą ułatwić sobie trawienie.

Serwatka o wysokiej czystości

Do oddzielania serwatki stosujemy niskotemperaturowy proces ultrafiltracji. W tym procesie mleko przechodzi przez membrany z małymi porami, które zatrzymują większe cząsteczki białka, podczas gdy woda i inne małe jony przechodzą przez nie. Uzyskane w ten sposób białko jest wysokiej jakości, skoncentrowane i wolne od niepożądanych zanieczyszczeń.

Delikatna metoda przetwarzania pozwala zachować cenne frakcje białkowe. Są to wzmacniające odporność ß-Laktoglobulina i α-Laktoglobulina oraz chroniące organizm przed infekcjami bakteryjnymi i wirusowymi Immunoglobulina G. Ostatnim, ale nie mniej ważnym składnikiem jest laktoferyna, która poprawia wchłanianie żelaza.

1. Ultrafiltracja Większe cząsteczki tłuszczu, laktozy i minerałów są usuwane z koncentratu.

2. Stężenie W przefiltrowanej mieszaninie stężenie białek wzrasta pod wpływem ciśnienia.

3. Suszenie W celu usunięcia wilgoci, mieszanina jest delikatnie suszona w niskiej temperaturze do postaci proszku.

Maksymalna użyteczność dla organizmu

Białko serwatkowe ma podobną biodostępność do mięsa, co stawia je na pierwszym miejscu w ludzkim organizmie. Ma doskonałą przyswajalność i zawiera dużą ilość niezbędnych aminokwasów, których naturalną częścią są aminokwasy rozgałęzione BCAA wraz z leucyną. Aminokwasy te są ważnym budulcem stymulującym wzrost i regenerację mięśni.

Jakość białka (DIAAS*) %

Wołowina

110

Koncentrat białka serwatkowego

107

Izolat białka sojowego

84

*Najbardziej aktualny wskaźnik jakości białka oparty na zawartości aminokwasów egzogennych i strawności białka. Białka o DIAAS >75% są oceniane jako wysokiej jakości, >100% to doskonałe źródła białka według FAO.

Naturalny kolor i smak

Ściśle unikamy sztucznych aromatów i barwników, które służą jedynie do manipulowania smakiem. Nasze białko zachowuje autentyczny smak i kolor wanilii lub kakao.

Zamiast sukralozy, naturalny słodzik z liści stewii

Stewia pozwala nam produkować wysokiej jakości słodzik zawierający glikozydy stewiolowe. Nie mają one wpływu na poziom cukru we krwi, są 200‑300 razy słodsze od cukru i są uważane za bezpieczny bezkaloryczny słodzik pochodzenia naturalnego.

Dlaczego nasze białko nie zawiera sukralozy?

Sukraloza, obecnie najczęściej stosowany sztuczny słodzik, jest syntetycznym związkiem chloru i sacharozy. Jednak ostatnio pojawiło się kilka badań, które wskazują na możliwy negatywny wpływ na organizm ludzki.

✅ glikozydy stewiolowe ❌ sukraloza
Bezpieczeństwo
Bezpieczeństwo
Brak wpływu na insulinooporność Możliwy negatywny wpływ na insulinooporność
Pochodzenie
Pochodzenie
Naturalne pochodzenie Pochodzenie syntetyczne
Słodycz
Słodycz
Średnia słodycz Wysoka słodycz
Mikrobiom
Mikrobiom
Nie wpływa negatywnie na mikrobiom Możliwy negatywny wpływ na mikrobiom

Superżywność odpowiednia dla każdego

Vilgain Lactose free Whey Protein możesz spożywać o każdej porze dnia. Odpowiedni dla każdego, kto chce zachować zdrowie i świetną formę. Znajdzie zastosowanie nie tylko u sportowców, ale u każdego, kto jest zainteresowany zdrowym stylem życia. Zdecydowanie nie jest przeznaczony tylko dla kulturystów.

Przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej Z powodu stresu fizycznego dochodzi do uszkodzenia tkanki mięśniowej, którą białko pomaga następnie naprawić i zwiększyć jej objętość.

Spalanie tłuszczu
Przy deficycie kalorycznym konieczne jest zwiększone spożycie białka, aby zapobiec utracie mięśni. Białko zapewnia również dobre odżywianie.

Vital Health
Białka są budulcem do tworzenia tkanek i pomagają utrzymać ciało w dobrej kondycji.

Jak stosować białko?

Przygotuj pyszny shake
Dodaj wodę i gotowe w pół minuty.

Wzbogać swoje jedzenie
Zwiększysz zawartość białka i dodasz smaku.

Ponad 200 przepisów
W sekcji z przepisami znajdziesz inspiracje na wiele białkowych smakołyków.

Porównaj Vilgain® białka

Rodzaj białka
Rodzaj białka
Rodzaj białka
Rodzaj białka
Vilgain® Lactose free whey protein Vilgain® Whey Protein Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein Isolate
Mleko
Mleko
Mleko
Mleko
Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi Z mleka krów wolno pasących się karmionych trawą Z mleka krów wolno pasących się karmionych trawą
Kwasy tłuszczowe
Kwasy tłuszczowe
Kwasy tłuszczowe
Kwasy tłuszczowe
Niższa zawartość kwasów omega‑3 Niższa zawartość kwasów omega‑3 Wyższa zawartość kwasów omega‑3 Wyższa zawartość kwasów omega‑3
Słodzik
Słodzik
Słodzik
Słodzik
Naturalny z liści stewii Naturalny z liści stewii Naturalny z liści stewii Naturalny z liści stewii
Laktoza
Laktoza
Laktoza
Laktoza
Bardzo niska zawartość laktozy (maks. 0,04%) Wyższa zawartość laktozy Wyższa zawartość laktozy Niska zawartość laktozy (maks. 1%)
Białko
Białko
Białko
Białko
76 - 79 % 68 – 70 % 69 – 78 % 79 – 80 %
Tłuszcze
Tłuszcze
Tłuszcze
Tłuszcze
6,7 - 6,9 % 6,9 – 7,1 % 5,7 – 7,7 % 1,1 – 2,2 %
Węglowodany
Węglowodany
Węglowodany
Węglowodany
6,9 - 7,3 % 9,6 – 14 % 7,2 – 14 % 4 – 4,3 %
Kup teraz Kup teraz Kup teraz Kup teraz
Opakowanie: 30 g
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu:
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33 
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33 
Opakowanie: 30 g
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu:
Opakowanie: 30 g
Dawkowanie: 30 g
Dawki w opakowaniu:
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33 
100 g
30 g
Wartość energetyczna
1710 kJ / 404 kcal513 kJ / 121 kcal
Tłuszcz
6,7 g2 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe
4,3 g1,3 g
Węglowodany
6,9 g2,1 g
- w tym cukry
5,7 g1,7 g
Błonnik
0 g0 g
Białko
79,1 g23,7 g
Sól
0,4 g0,12 g
100 g30 g
Wartość energetyczna1697 kJ / 401 kcal509 kJ / 120 kcal
Tłuszcz6,45 g1,9 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe4,1 g1,2 g
Węglowodany10,1 g3 g
- w tym cukry7,65 g2,3 g
Białko75,7 g22,7 g
Sól0,38 g0,11 g

Spektrum aminokwasów

100 g białka
Izoleucyna3,84 g
Leucyna7,82 g
Lizyna7,13 g
Metionina1,56 g
Fenyloalanina2,26 g
Treonina5,19 g
Tryptofan1,07 g
Walina3,55 g
Arginina1,65 g
Histydyna1,37 g
Alanina3,59 g
Kwas asparaginowy8,28 g
Kwas glutaminowy14,2 g
Glicyna1,41 g
Prolina4,48 g
Seryna3,92 g
Tyrozyna1,95 g
Cysteina1,66 g
100 g
30 g
Wartość energetyczna
1692 kJ / 400 kcal508 kJ / 120 kcal
Tłuszcz
6,9 g2,1 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe
4,4 g1,3 g
Węglowodany
7,3 g2,2 g
- w tym cukry
5,4 g1,6 g
Błonnik
1,7 g0,5 g
Białko
76,4 g22,9 g
Sól
0,38 g0,11 g

Składniki

Bezlaktozowy koncentrat białka serwatkowego + enzym laktaza(mleko) 80%*, mielona wanilia 0,5%, słodzik glikozyd stewiolowy.

*Zawartość laktozy wynosi maksymalnie 0,04 g na 100 g białka w proszku. Zgodnie z zalecanym sposobem przygotowania, zawartość laktozy jest mniejsza niż 6 mg na 100 ml gotowego napoju.

Ostrzeżenie dla alergików.

Składniki

Bezlaktozowy koncentrat białka serwatkowego + enzym laktaza(mleko) 80%*, liofilizowane jagody 3%, naturalny aromat, słodzik glikozyd stewiolowy.

*Zawartość laktozy wynosi maksymalnie 0,04 g na 100 g białka w proszku. Zgodnie z zalecanym sposobem przygotowania, zawartość laktozy jest mniejsza niż 6 mg na 100 ml gotowego napoju.

Ostrzeżenie dla alergików.

Składniki

Bezlaktozowy koncentrat białka serwatkowego + enzym laktaza(mleko) 80%*, odtłuszczone kakao 5%, naturalny aromat, słodzik glikozyd stewiolowy.

*Zawartość laktozy wynosi maksymalnie 0,04% / 100 g.

Ostrzeżenie dla alergików.

Instrukcja użycia

  • Dodać 1 saszetkę (30 g) białka serwatkowego do 200‑250 ml wody i dobrze wymieszać.
  • Zawartość laktozy wynosi maksymalnie 0,04 g na 100 g białka w proszku.
  • Zgodnie z zalecanym sposobem przygotowania, zawartość laktozy wynosi mniej niż 6 mg na 100 ml gotowego napoju.

Instrukcja użycia

  • Dodać 1 miarkę (30 g) białka serwatkowego do 200‑250 ml wody i dobrze wymieszać.

Uwaga

  • Żywność zawierająca substancje słodzące.
  • Ten produkt jest przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
  • Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy,  NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,4
194 ocena

Wypróbowałem wszystkie 3 i są doskonałe. Wreszcie coś dla nietolerujących. Roślinne substytuty mi nie odpowiadają i to jest wreszcie coś, co mogę. Chciałbym tylko o wiele więcej smaków. Żeby po jakimś czasie nie było tak nudno.

Bardzo się pieni, oblepia ścianki w słoiku, smak też nie najlepszy. Błędna miarka.

Cześć Rudolf, miarka automatycznie doda się do koszyka po dodaniu tego białka. Miłego dnia

Jagoda w ogóle mi nie smakowała

Nie mam nietolerancji, ale chciałem spróbować z ciekawości. Dobrze przyswajalne, lżejsze niż inne białka. Nie jestem fanem zbyt słodkich smaków, wolę owocowe... ten smak jest idealny, zwłaszcza jeśli dodasz borówki / inne jagody, banana i trochę lodu = idealny również z wodą, ALE zawsze muszę go miksować w blenderze, nawet jeśli nic nie dodaję. Rozpuszczalność jest naprawdę gorsza 🫣 pozostawia duże grudki w jogurtach i kaszkach, których niestety nie da się dobrze zblendować. Polecam, ale dla mnie tylko w koktajlach, smak i rozpuszczalność, gdy zjem z czymś innym, to już nie to samo

14
odpowiedzianych pytań
Witam, czy to białko może być również używane przez 14-letnich elitarnych sportowców?
Czy kiedykolwiek będzie dostępna wersja bezsmakowa?
Witam, chciałbym zapytać, czy można zrobić więcej smaków w tej wersji bez laktozy. Na przykład latte, blue raspberry, chocolate bueno, coconut, hazelnut, cinnamon. Dziękuję
Witam, nie widzę nic z glutenem w składzie, ani ostrzeżenia - więc czy białko jest bezglutenowe? Dzięki