Vilgain Micellar Casein Protein – wolno wchłanialne białko, gęsta kremowa konsystencja, brak sztucznych aromatów i substancji słodzących
Vilgain Micellar Casein Protein – wolno wchłanialne białko, gęsta kremowa konsystencja, brak sztucznych aromatów i substancji słodzących
Inni kupują razem
Stopniowo uwalniające się białko
w 100% naturalne pochodzenie
Czy chcesz rozszerzyć swój repertuar o mieszankę białek, która zapewni Ci sytość na dłużej niż klasyczna serwatka i będzie stopniowo dostarczać mięśnie przez dłuższy czas?
Vilgain Micellar Casein nie tylko to robi, ale także oferuje gęstą, mleczną konsystencję i zrównoważony smak, słodzony wyłącznie naturalnymi glikozydami stewiolowymi.
Idealny napój przed snem wspomagający regenerację i metabolizm
Pojedyncza dawka kazeiny przed snem wspomoże procesy antykataboliczne w organizmie, zapobiegnie zanikowi mięśni w przypadku niewystarczającego spożycia białka i zadba o kompleksową regenerację tkanek.
Międzynarodowe Towarzystwo Żywienia Sportowego - ISSN, zaleca kazeinę jako najlepszą rzecz do spożycia przed sn em w celu wsparcia budowy mięśni i zwiększenia metabolizmu bez przyrostu masy tłuszczowej [1].
Kazeina dostarcza organizmowi białka dłużej niż serwatka
Chociaż zarówno serwatka, jak i kazeina pochodzą z mleka, istnieje jedna zasadnicza różnica: kazeina jest wchłaniana znacznie wolniej niż serwatka i uwalnia aminokwasy do organizmu stopniowo i przez dłuższy czas. Działanie kazeiny utrzymuje się przez wiele godzin po ustąpieniu pierwotnego działania serwatki.
NAJLEPSZA przydatność
dla Twojego organizmu
Kazeina micelarna ma jedną z najlepszych biodostępności wśród białek. Według niektórych źródeł [2] nawet wyższą niż wołowina. Dzięki temu niemal wszystkie aminokwasy bez problemu docierają do tkanek i są gotowe do wykorzystania przez organizm.
Jakość białka (DIAAS*) %
Kazeina micelarna
Wołowina
Koncentrat białka serwatkowego
*Najbardziej aktualny wskaźnik jakości białka oparty na zawartości aminokwasów egzogennych i strawności białka. Białka o DIAAS >75% są oceniane jako wysokiej jakości, >100% to doskonałe źródła białka według FAO.
Produkcja przyjazna dla środowiska w niskich temperaturach
Podstawowy surowiec pochodzi od europejskich rolników, którzy dostarczają nam wysokiej jakości mleko od krów żyjących w dobrych warunkach. Przetwarzamy białko przy użyciu rygorystycznych procedur technologicznych i kontrolujemy każdą partię. Dzięki temu do naszych klientów trafia tylko to, co najlepsze.
Ponad 80% dziennego spożycia wapnia w jednej miarce
Kazeina micelarna zawiera białko w jego natywnej formie miceli, aby chronić wapń wewnątrz. Charakteryzują się one doskonałą absorpcją i zawierają znacznie większe ilości tego niezbędnego minerału niż inne formy białka.
Bioaktywne peptydy wzmacniające serce i odporność
Kazeina może pochwalić się wysoką zawartością dużej liczby bioaktywnych peptydów, które mogą poprawiać funkcje odpornościowe i trawienie [3][4] lub wspomagać kontrolę ciśnienia krwi. Według niektórych badań mogą one nawet zmniejszać zakrzepy krwi [5][6].
Zamiast sukralozy, naturalny słodzik z liści stewii
Stewia pozwala nam produkować wysokiej jakości słodzik zawierający glikozydy stewiolowe. Nie mają one wpływu na poziom cukru we krwi, są 200‑300 razy słodsze od cukru i są uważane za bezpieczny bezkaloryczny słodzik, który jest również pochodzenia naturalnego.
Dlaczego nasze białko nie zawiera sukralozy?
Sukraloza, obecnie najczęściej stosowany sztuczny słodzik, jest syntetycznym związkiem chloru i sacharozy. Jednak ostatnio pojawiło się kilka badań, które wskazują na możliwy negatywny wpływ na organizm ludzki.
✔️ Glikozydy stewiolowe | ❌ Sukraloza | |
Bezpieczeństwo | Brak wpływu na insulinooporność | Możliwy negatywny wpływ na insulinooporność |
Pochodzenie | Naturalne pochodzenie | Pochodzenie syntetyczne |
Słodycz | Średnia słodycz | Wysoka słodycz |
Mikrobiom | Nie wpływa negatywnie na mikrobiom | Możliwy negatywny wpływ na mikrobiom |
Superżywność odpowiednia dla każdego
Vilgain Przyjmuj Micellar Casein na noc lub gdy wiesz, że przez dłuższy czas będziesz bez białka. Jest odpowiedni dla każdego, kto chce zachować formę i świetną kondycję. Jest odpowiedni nie tylko dla sportowców, ale także dla każdego, kto jest zainteresowany zdrowym stylem życia. Zdecydowanie nie jest przeznaczony tylko dla kulturystów.
Jak stosować białko?
Czym Kasein różni się od białka serwatkowego?
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Vilgain® Micellar Casein | Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein | Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein Isolate |
Uwalnianie aminokwasów |
Uwalnianie aminokwasów |
Uwalnianie aminokwasów |
Stopniowo, przez kilka godzin | Szybki początek i szybki spadek | Bardzo szybki wzrost i szybki spadek |
Spójność |
Spójność |
Spójność |
Raczej gęsta, kremowa | Raczej cienka, lekko kremowa | Raczej rzadkie |
Optymalne zastosowanie |
Optymalne zastosowanie |
Optymalne zastosowanie |
W nocy lub przed dłuższą przerwą między posiłkami | Bezpośrednio po treningu lub w dowolnym momencie w ciągu dnia | Bezpośrednio po treningu lub kiedykolwiek podczas dnia |
Calcium |
Calcium |
Calcium |
Wysoka zawartość | Średnio wysoka zawartość | Średnio wysoka zawartość |
BCAA |
BCAA |
BCAA |
Wysoka zawartość | Bardzo wysoka zawartość | Bardzo wysoka zawartość |
[1] https://jissn.biomedcentral.com /articles/10,1186/s12970‑017‑0177‑8
[2] https://www.agropur.com/us/news/
pdcaas‑to‑diaas‑a‑new‑way‑to‑lookat‑tein‑quality
[3] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4992109/
[4] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19054235/
[5] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4303860/
[6] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15533734/
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1459 kJ / 344 kcal | 438 kJ / 103 kcal |
Tłuszcze | 1,3 g | 0,4 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,8 g | 0,2 g |
Węglowodany | 4,6 g | 1,4 g |
- w tym cukry | 4,6 g | 1,4 g |
Błonnik | 1,2 g | 0,4 g |
Białko | 77,8 g | 23,4 g |
Sól | 0,23 g | 0,07 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 4,5 g |
Leucyna | 8,7 g |
Lizyna | 7,4 g |
Metionina | 2,5 g |
Fenyloalanina | 4,6 g |
Treonina | 4 g |
Tryptofan | 1,2 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 2,5 g |
Arginina | 3,4 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 3 g |
Kwas asparaginowy | 4,9 g |
Glutamina | 19,7 g |
Glicyna | 1,7 g |
Prolina | 9,6 g |
Seryna | 5,1 g |
Tyrozyna | 4,9 g |
Cysteina | 0,4 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
100 g | ||
Wartość energetyczna | 1444 kJ / 340 kcal | 433 kJ / 102 kcal |
Tłuszcze | 1,4 g | 0,4 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,7 g | 0,2 g |
Węglowodany | 10,3 g | 3,1 g |
- w tym cukry | 8,2 g | 2,5 g |
Błonnik | 2,4 g | 0,7 g |
Białko | 70,4 g | 21,1 g |
Sól | 0,21 g | 0,06 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 4,5 g |
Leucyna | 8,7 g |
Lizyna | 7,4 g |
Metionina | 2,5 g |
Fenyloalanina | 4,6 g |
Treonina | 4 g |
Tryptofan | 1,2 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 2,5 g |
Arginina | 3,4 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 3 g |
Kwas asparaginowy | 4,9 g |
Glutamina | 19,7 g |
Glicyna | 1,7 g |
Prolina | 9,6 g |
Seryna | 5,1 g |
Tyrozyna | 4,9 g |
Cysteina | 0,4 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1431 kJ / 337 kcal | 429 kJ / 101 kcal |
Tłuszcze | 2,1 g | 0,6 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1,2 g | 0,4 g |
Węglowodany | 4,8 g | 1,4 g |
- w tym cukry | 4,3 g | 1,3 g |
Błonnik | 2,6 g | 0,8 g |
Białko | 73,7 g | 22,1 g |
Sól | 0,21 g | 0,06 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 4,5 g |
Leucyna | 8,7 g |
Lizyna | 7,4 g |
Metionina | 2,5 g |
Fenyloalanina | 4,6 g |
Treonina | 4 g |
Tryptofan | 1,2 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 2,5 g |
Arginina | 3,4 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 3 g |
Kwas asparaginowy | 4,9 g |
Glutamina | 19,7 g |
Glicyna | 1,7 g |
Prolina | 9,6 g |
Seryna | 5,1 g |
Tyrozyna | 4,9 g |
Cysteina | 0,4 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1401 kJ / 330 kcal | 420 kJ / 99 kcal |
Tłuszcze | 1,3 g | 0,4 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,7 g | 0,2 g |
Węglowodany | 4,5 g | 1,3 g |
- w tym cukry | 4,5 g | 1,3 g |
Błonnik | 1,2 g | 0,4 g |
Białko | 74,6 g | 22,4 g |
Sól | 0,22 g | 0,07 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 4,5 g |
Leucyna | 8,7 g |
Lizyna | 7,4 g |
Metionina | 2,5 g |
Fenyloalanina | 4,6 g |
Treonina | 4 g |
Tryptofan | 1,2 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 2,5 g |
Arginina | 3,4 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Alanina | 3 g |
Kwas asparaginowy | 4,9 g |
Glutamina | 19,7 g |
Glicyna | 1,7 g |
Prolina | 9,6 g |
Seryna | 5,1 g |
Tyrozyna | 4,9 g |
Cysteina | 0,4 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Składniki
Koncentrat kazeiny micelarnej(mleko) 99%, substancja zagęszczająca: guma guar.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów i zbóż zawierających gluten.
Składniki
Koncentrat kazeiny micelarnej(mleko) 88,9%, liofilizowana truskawka w proszku 7%, naturalny aromat, substancja zagęszczająca: guma guar, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów i zbóż zawierających gluten.
Składniki
Koncentrat kazeiny micelarnej(mleko) 92%, kakao w proszku 4%, naturalny aromat, substancja zagęszczająca: guma guar, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów i zbóż zawierających gluten.
Składniki
Koncentrat kazeiny micelarnej(mleko) 95%, naturalny aromat, substancja zagęszczająca: guma guar, mielona wanilia 0,5%, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów i zbóż zawierających gluten.
Instrukcja użycia
- Dodać 1 miarkę (30 g) białka do 250 ml wody i dobrze wymieszać.
- Idealny przed snem lub przed okresami długotrwałego niedoboru białka.
Uwaga
- Żywność zawierająca substancje słodzące.
- Ten produkt jest przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.
Uwaga
- Żywność.
- Ten produkt jest przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.