Vilgain Organiczna pełnoziarnista kasza manna – wykonany z pełnego ziarna pszenicy, wspomaga zdrowe trawienie, nadaje się do gotowania, pieczenia i zagęszczania żywności
Vilgain Organiczna pełnoziarnista kasza manna – wykonany z pełnego ziarna pszenicy, wspomaga zdrowe trawienie, nadaje się do gotowania, pieczenia i zagęszczania żywności
Vilgain Kasza manna pełnoziarnista BIO - bogata w składniki odżywcze kasza manna jako uniwersalny pomocnik w kuchni
Kasza manna z pszenicy pełnoziarnistej to produkt zbożowy wytwarzany z ekologicznego ziarna pszenicy pełnoziarnistej, który ma niezliczone zastosowania w kuchni. Jest bogata w błonnik i służy jako źródło mikroelementów.
Wspomaga zdrowe trawienie i poziom cukru we krwi
Wysoka zawartość błonnika w semolinie pełnoziarnistej wspomaga zdrowie układu trawiennego, pomaga zapobiegać zaparciom, wspomaga regularność jelit i pomaga utrzymać zdrowy poziom cukru we krwi [1].
Bardziej bogata w składniki odżywcze wersja kaszy manny
Dzięki mieleniu organicznego pełnego ziarna pszenicy, nasza kasza manna zawiera więcej składników odżywczych, witamin i minerałów, które są częścią otoczki ziarna.
Wszechstronny surowiec w kuchni
Kasza manna z pełnego ziarna pszenicy jest nie tylko przydatna do pieczenia, ale także świetnie nadaje się do zagęszczania sosów i zup lub po prostu jako kasza manna z owocami. Dzięki niej zwiększysz zawartość błonnika i uzyskasz chrupiącą konsystencję w deserach. Z kolei w sosach mniejsza ilość kaszy manny pięknie zmiękczy ciasto i ładnie je zwiąże podczas robienia pierożków lub pierogów.
Vilgain Kasza manna pełnoziarnista BIO w punktach:
- Kasza manna pszenna mielona z całych ziaren
- bogatsza w wartości odżywcze niż zwykła kasza manna z pszenicy
- Jakość organiczna z upraw ekologicznych
- wszechstronne zastosowanie w przygotowywaniu ulubionych potraw
- wysoka zawartość błonnika
- długi okres przydatności do spożycia
[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5310957/
Składniki
Organicznasemolina pełnoziarnista 100%.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu.
Tabele kaloryczne
100 g | 60 g | |
Wartość energetyczna | 1603 kJ / 379 kcal | 962 kJ / 227 kcal |
Tłuszcz | 1,8 g | 1,1 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g | 0,2 g |
Węglowodany | 71,4 g | 42,8 g |
- w tym cukry | 0,6 g | 0,4 g |
Błonnik | 12 g | 7,2 g |
Białko | 13,3 g | 8 g |
Sól | < 0,01 g | 0 g |
Zalecenia producenta
- Stopniowo mieszać 60 g kaszy manny w 400 ml gorącego mleka lub wody, gotować mieszając przez 4‑5 minut.
- Aby uzyskać lepszą strawność i gładką konsystencję, przed gotowaniem namocz kaszę mannę w mleku/wodzie z dodatkiem szczypty soli i odstaw na noc do lodówki.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 °C.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, REGON 29269555.