Vilgain Orzechy pekan – niepalone, niesolone, 100% naturalne
Vilgain Pekany - chrupiący, uniwersalny przysmak
Starannie wyselekcjonowane pekany o bogatym orzechowym smaku w każdym kęsie. Są dobrym źródłem białka i błonnika. Zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3 i 6 oraz wiele minerałów. Podobnie jak inne rodzaje orzechów, mają wysoką wartość odżywczą.
Pekany oferują wszechstronne zastosowanie w kuchni. Nadają się do smarowania, mieszanek do pieczenia, jogurtów, musli, deserów i sałatek warzywnych. Można z nich również zrobić masła pekanowe.
Vilgain Pekany w punktach:
- delikatny smak
- zawierają zdrowe tłuszcze
- wysoka wartość odżywcza
- wszechstronne zastosowanie w kuchni
Opakowanie: 500 g
100 g | |
Wartość energetyczna | 3133 kJ / 748 kcal |
Tłuszcze | 72 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,2 g |
Węglowodany | 13,9 g |
- w tym cukry | 4 g |
Błonnik | 9,6 g |
Białko | 9,2 g |
Sól | < 0,2 g |
Składniki
100% pestek pekan
Kraj pochodzenia: USA
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów drzewnych, zbóż zawierających gluten i mleka.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.
- Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, ID 29269555.