Vilgain Pełnotłuste mleko w proszku BIO ⁠–⁠ wysoka zawartość białka, nadaje kaszkom kremową konsystencję, długi okres trwałości

Vilgain Pełnotłuste mleko w proszku BIO ⁠–⁠ wysoka zawartość białka, nadaje kaszkom kremową konsystencję, długi okres trwałości

Vilgain Mleko pełne w proszku BIO - wysokiej jakości alternatywa dla surowego mleka z upraw ekologicznych

Nasze mleko w proszku jest wytwarzane w 100% ze świeżego pasteryzowanego organicznego mleka pełnego pochodzącego z najlepszych gospodarstw. Oferujemy pyszną alternatywę dla świeżego mleka, która jest wysokiej jakości, trwała i ma doskonałą wartość odżywczą.

Jak powstaje nasze wyjątkowe mleko w proszku?

Zaczynamy od świeżego organicznego mleka, które jest pasteryzowane w celu usunięcia bakterii i wydłużenia okresu przydatności do spożycia. Mleko jest następnie pompowane do komory próżniowej, gdzie jest zagęszczane pod zmniejszonym ciśnieniem. Proces ten usuwa wodę i pozwala uzyskać gęstą lub kremową konsystencję. Następnie następuje suszenie strumieniowe, w którym mleko jest delikatnie rozpylane na gorące powietrze. Usuwa to resztki wilgoci z mleka i pozwala uzyskać wysokiej jakości mleko w proszku, pełne smaku i składników odżywczych.

Wysoka zawartość pełnotłustego białka

Nasze mleko zawiera 25% wysokiej jakości białka zwierzęcego. Pełna zawartość niezbędnych aminokwasów sprawia, że białko jest doskonale przyswajalne. Plasuje się ono tuż pod szczytem spektrum aminokwasów, razem na przykład z wołowiną. Białko jest ważne dla wspierania wzrostu utrzymania mięśni, regeneracji i budowy komórek oraz ogólnego dobrego samopoczucia.

Ważne witaminy i minerały

Zawiera również ważne mikroelementy, takie jak wapń, magnez, fosfor i potas, które wspierają siłę i zdrowie kości, układ nerwowy i pracę serca. Witaminy A, D, E, K i witaminy z grupy B są ważne dla wielu procesów zachodzących w ludzkim organizmie, w tym dla wspierania metabolizmu energetycznego, usuwania stresu oksydacyjnego lub tworzenia kolagenu.

Maksymalnie kremowa konsystencja owsianki

Nasze mleko w proszku jest idealnym zamiennikiem świeżego mleka, które nie zawsze jest łatwo dostępne lub łatwo się psuje. Świetnie nadaje się do kaszek, nadając im bardziej kremową konsystencję i bogatszy smak. Można go również używać do deserów, koktajli mlecznych i gorących napojów.

Vilgain Mleko pełne w proszku BIO w punktach:

  • Trwała alternatywa dla świeżego mleka
  • źródło pełnowartościowego białka
  • zawiera szeroką gamę witamin i minerałów
  • doskonałe w kaszkach, deserach i napojach
  • nadaje pełniejszy i bardziej kremowy smak i konsystencję
  • z kontrolowanych upraw ekologicznych

Składniki

Pełne mleko w proszku*.

*Z upraw ekologicznych.

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów z drzew orzechowych i zbóż zawierających gluten.

Tabele kaloryczne

100 g
Wartość energetyczna
2043 kJ / 488 kcal
Tłuszcz
26 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
16,2 g
Węglowodany
38 g
- w tym cukry
38 g
Białko
25 g
Sól
0,75 g
Opakowanie: 250 g

Instrukcje dotyczące przygotowania

  • Wymieszać 30 g mleka w proszku w 200 ml wody.

Zawiadomienie

  • Żywność.
  • Wyprodukowano z pasteryzowanego mleka.
  • Zawartość wody <4%, zawartość tłuszczu 26%.
  • Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,8
20 ocena

Jest pyszny, ale dlaczego jest w nim tyle cukru🤔

Tradycyjne mleko w proszku, pyszne

Satysfakcja, kaszka jest kremowa, smaczna :)

Super kremowy smak, świetna konsystencja do owsianki, twarogu itp :)

5
odpowiedzianych pytań
Zastanawiałem się, jaki jest okres trwałości tego produktu
Cześć, czy to pasuje do koktajlu proteinowego? Może do pracy, żebym nie musiała nosić mleka, kiedy nie chcę białka tylko wodę :) Mój pomysł jest taki, że rano wrzucam do shakera miarkę białka z miarką mleka w proszku i w pracy po prostu zalewam wodą. Czy białko miałoby mniej więcej taką gęstość jak zwykłe białko z mlekiem? Dziękuję!
Chcę zapytać, jaka jest dawka dodawana do owsianki (łyżka lub dwie) itp. Dziękuję
Witam, czy myślicie, że to może być dobra alternatywa do parzenia klasycznej kawy? Ewentualnie jaka jest rozpuszczalność? Czy potrzebna jest trzepaczka, czy można mieszać łyżką w ciepłej kawie? Dziękuję