Vilgain Spody do Pinsy ⁠–⁠ pizza rzymska gotowa w 10 minut, miękka w środku z chrupiącymi brzegami

Vilgain Spody do Pinsy ⁠–⁠ pizza rzymska gotowa w 10 minut, miękka w środku z chrupiącymi brzegami

Upiecz sobie na kolację prawdziwą rzymską pizzę

Prawdziwa włoska pinsa romana, czyli rzymska pizza. To lżejsza i bardziej owalna wersja pizzy -  w rzeczywistości jest to coś pośredniego między focaccią a pizzą. Wystarczy dostosowač pinsę do swoich upodobań i wrzucić ją do piekarnika na kilka minut.

Gotowe w 10 minut nawet z pieczeniem

Procedura jest prosta. Do ciasta dodajemy wybrane przez nas składniki i pieczemy je razem w piekarniku w temperaturze 250°C przez około 7 min.

Rozpakujesz opakowanie

Dodajesz to, co chcesz

– 3 min –

Piec w piekarniku w temperaturze 250° C przez 7 minut i gotowe.

– 10 min –

Czysta i prosta formuła z naturalnych składników

Baza składa się tylko z kilku autentycznych składników bez żadnych konserwantów, barwników i aromatów.

Włoska oliwa z oliwek zapewnia lepszy smak i przyjemną miękkość ciasta.

Mieszanka włoskich mąk zapewnia autentyczny smak i konsystencję. Wyjątkowe w tym sektorze pakowane spody pinsa

Zakwas, dzięki któremu Twoja pizza będzie łatwiejsza do strawienia

Specjalne ciasto drożdżowe według tradycyjnej rzymskiej receptury

Oprócz wyjątkowego składu, ciasto jest również wyjątkowo obrabiane. Ręcznie, delikatnie, powoli. Wraz z procesem rośnięcia zapewnia to najlepszy możliwy smak, konsystencję i strawność produktu końcowego.

1. Rosnące przez co najmniej 48 godzin

2. Ręcznie wykonane kulki pozostawia się do odpoczynku na 24 godziny.

3. Kształtowanie pinsy za pomocą opuszków palców

4. Powolne pieczenie w piecu opalanym drewnem

Zobacz więcej 2

Składniki

Mąka z pszenicy miękkiej "00", woda, semolina z pszenicy durum,mąka sojowa , sól, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, zakwas z pszenicy durum (zakwas z pszenicy durum 63%, suszone drożdże piwne, zakwas pszenny , enzymy zmąki pszennej "0"), mąka ryżowa, naturalne drożdże, błonnik roślinny, naturalny aromat, kwas sorbowy.

Jakość składników

  • 1x dobrze

Ostrzeżeniedla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy i łubinu.

Tabele kaloryczne

100 g
Wartość energetyczna
970 kJ / 230 kcal
Tłuszcz
1,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,29 g
Węglowodany
46,3 g
- w tym cukry
1,12 g
Błonnik
1,9 g
Białko
9,5 g
Sól
1,5 g
Opakowanie: 250 g
Opakowanie: 500 g (2 x 250 g)

Sposób użycia

  • Doprawić i piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 250°C przez około 7 minut.

Zawiadomienie

  • Żywność.
  • Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu dwóch dni.
  • Pakowane w atmosferze ochronnej.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,7
417 ocena

Doskonałe ciasto, gorąco polecam każdemu spróbować.

Niestety ciasto było dla nas rozczarowaniem. Spód był podarty, co nie miałoby znaczenia, ale był dość mokry. Myślałam, że po upieczeniu będzie lepiej, ale to był raczej ciężki mokry naleśnik, w ogóle nie chrupiący, nie mówiąc już o puszystości. :( Nie wiem, czy to była po prostu zła partia, czy zawsze tak jest. Po śnieżnych pintach przez długi czas chorowaliśmy na żołądek. Poza tym ogólnie lubimy pintę.

Cześć Andrea, bardzo nam przykro, jeśli produkty Ci nie odpowiadają. Jeśli uważasz, że coś jest z nimi nie tak, zawsze wolisz skontaktować się z nami, podając zdjęcie i numer partii. Z przyjemnością sprawdzimy je przez nasz dział kontroli jakości. Życzymy miłego dnia.

Chrupiące i lekkostrawne

Doskonałe ciasto na pinsa. Kupuję regularnie.

7
odpowiedzianych pytań
Hej. Hej, Otworzyłem dzisiaj paczkę i niestety ciasto jest mokre i dziwnie pachnie. Trzymałam je w spiżarni, a od momentu zamówienia było w oryginalnym opakowaniu. Proszę o poradę co zrobić w takim przypadku. Dzięki
Witam! Właśnie otrzymałem przesyłkę z zamówieniem, uważam je za doskonałe, autentyczne i pyszne w smaku, ale zastanawiam się, gdzie mam przechowywać ciasta, w lodówce czy zamrażarce? Nadmieniam, że dostałem ich bardzo dużo, dzięki!
Niestety, to samo stało się ze mną, otrzymałem ciasto, które było całkowicie namoczone już w opakowaniu. Spróbuję zamówić ponownie i zobaczymy....
Kupuję regularnie, jednak dopiero co otwarte ciasto jest całkowicie mokre (nie spleśniałe). Termin przydatności do końca lutego