Vilgain Spody do pizzy Grande ⁠–⁠ duża pizza z naturalnych składników, gotowa w 10 minut, miękka w środku i chrupiąca na zewnątrz

Vilgain Spody do pizzy Grande ⁠–⁠ duża pizza z naturalnych składników, gotowa w 10 minut, miękka w środku i chrupiąca na zewnątrz

Posmakuj puszystej pizzy w bardzo dużym rozmiarze

Nie każda pizza jest taka sama. Ta jest duża i typowa dla regionu Rzymu pod względem smaku i tekstury. Aby przygotować kolację dla dwojga, wystarczy doprawić pizzę według własnych upodobań, włożyć ją do piekarnika na kilka minut i już można delektować się miękkim przysmakiem o tradycyjnym smaku starego Rzymu.

Gotowe w 10 minut nawet z pieczeniem

Przygotowanie obiadu nie może być prostsze. Dodaj wybrane składniki do ciasta i piecz je razem w piekarniku w temperaturze 250°C przez około 7 minut.

Rozpakujesz opakowanie

Dodaj co wolisz

– 3 min –

Piec w piekarniku w temperaturze 250°C przez 7 minut i gotowe.

– 10 min –

Czysta i prosta formuła z naturalnych składników

Baza składa się tylko z kilku autentycznych składników bez konserwantów, barwników i aromatów.

Włoska oliwa z oliwek zapewnia lepszy smak i przyjemną miękkość ciasta.

Mieszanka włoskich mąk zapewnia autentyczny smak i konsystencję prawdziwej rzymskiej pizzy

Zakwas, który ułatwia trawienie pizzy

Specjalne ciasto drożdżowe według tradycyjnej rzymskiej receptury

Oprócz wyjątkowego składu, ciasto jest również wyjątkowo przetwarzane. Ręcznie, delikatnie, powoli. W połączeniu z procesem rozrostu zapewnia to najlepszy możliwy smak, teksturę i strawność produktu końcowego.

1. wzrastanie przez co najmniej 48 godzin

2. Ręcznie wykonane kulki odstawia się na dobę

3. Kształtowanie pinsy opuszkami palców

4. Powolne pieczenie w piecu opalanym drewnem

Zobacz więcej 2

Jaka jest różnica między naszymi spodami do pizzy?

Choć na pierwszy rzut oka na to nie wygląda, istnieją pewne różnice między naszymi spodami do pizzy. Oprócz oczywistej różnicy w kształcie, główną różnicą jest rodzaj użytej mąki, a tym samym ich późniejsza tekstura i strawność.

Vilgain® Spody do pizzy Vilgain® Spody do pizzy grande Vilgain® Spody do pizzy Vilgain® Bezglutenowe spody do pizzy
Kształt
Kształt
Kształt
Kształt
okrągły okrągły wydłużony owalny do prostokątnego okrągły
Rozmiar
Rozmiar
Rozmiar
Rozmiar
średnica 25 cm średnica 32 cm wymiary 35 x 19 cm średnica 30 cm
Struktura
Struktura
Struktura
Struktura
cieńsze i chrupiące bardziej puszyste, miękkie w środku i chrupiące na powierzchni bardziej puszyste, miękkie w środku i chrupiące na powierzchni cieńsze, lekko puszyste i chrupiące
Użyta mąka
Użyta mąka
Użyta mąka
Użyta mąka
pszenna i semolina pszenna, sojowa i ryżowa pszenna, sojowa i ryżowa bezglutenowa pszenna, gryczana i kukurydzana
Czas narastania
Czas narastania
Czas narastania
Czas narastania
standardowy czas narastania długi powolny wzrost długi powolny wzrost długi powolny wzrost
Obróbka
Obróbka
Obróbka
Obróbka
maszynowa ręczna ręczna ręczna
Sposób pieczenia
Sposób pieczenia
Sposób pieczenia
Sposób pieczenia
piecyk elektryczny piecyk na drewno piecyk na drewno piecyk elektryczny
Kup teraz Kup teraz Kup teraz Kup teraz
Opakowanie: 300 g
100 g
Wartość energetyczna970 kJ / 230 kcal
Tłuszcz1,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,29 g
Węglowodany46,3 g
- w tym cukry1,12 g
Błonnik1,9 g
Białko9,5 g
Sól1,5 g

Składniki

Mąka z pszenicy miękkiej "00", woda, semolina z pszenicy durum, mąka sojowa , sól, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, zakwas z pszenicy durum (zakwas z pszenicy durum 63 %, suszone drożdże piwne, zakwas pszenny , enzymy z mąki pszennej "0"), mąka ryżowa, naturalne drożdże, błonnik roślinny, naturalny aromat, kwas sorbowy.

Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionw składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy i łubinu.

Sposób użycia

  • Doprawić i piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 250°C przez około 7 minut.

Uwaga

  • Żywność.
  • Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu dwóch dni.
  • Pakowane w atmosferze ochronnej.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,7
150 ocena

Jak prawdziwa pizza w restauracji, stała się ulubioną :)

Najlepsze ciasto jakie kiedykolwiek jadłem, normalnie nie jem hrabstwa, ale nie było już ani jednego.

najlepsze ciasto do pizzy, ma doskonały smak

Najlepsze ciasto do pizzy. Absolutnie polecam.

Pytania

Dyskusja nie posiada jeszcze żadnych postów.