Vilgain Spody do pizzy Grande – duża pizza z naturalnych składników, gotowa w 10 minut, miękka w środku i chrupiąca na zewnątrz
Vilgain Spody do pizzy Grande – duża pizza z naturalnych składników, gotowa w 10 minut, miękka w środku i chrupiąca na zewnątrz
Posmakuj puszystej pizzy w bardzo dużym rozmiarze
Nie każda pizza jest taka sama. Ta jest duża i typowa dla regionu Rzymu pod względem smaku i tekstury. Aby przygotować kolację dla dwojga, wystarczy doprawić pizzę według własnych upodobań, włożyć ją do piekarnika na kilka minut i już można delektować się miękkim przysmakiem o tradycyjnym smaku starego Rzymu.
Gotowe w 10 minut nawet z pieczeniem
Przygotowanie obiadu nie może być prostsze. Dodaj wybrane składniki do ciasta i piecz je razem w piekarniku w temperaturze 250°C przez około 7 minut.
Rozpakowujesz opakowanie
Dodaj co wolisz
– 3 min –
Piec w piekarniku w temperaturze 250°C przez 7 minut i gotowe.
– 10 min –
Czysta i prosta formuła z naturalnych składników
Baza składa się tylko z kilku autentycznych składników bez konserwantów, barwników i aromatów.
Specjalne ciasto drożdżowe według tradycyjnej rzymskiej receptury
Oprócz wyjątkowego składu, ciasto jest również wyjątkowo przetwarzane. Ręcznie, delikatnie, powoli. W połączeniu z procesem rozrostu zapewnia to najlepszy możliwy smak, teksturę i strawność produktu końcowego.
Jaka jest różnica między naszymi spodami do pizzy?
Choć na pierwszy rzut oka może to nie być widoczne, nasze spody różnią się od siebie. Oprócz oczywistej różnicy w kształcie, główną różnicą jest rodzaj użytej mąki, co wpływa na teksturę i strawność ciasta.
Vilgain® Spody do pizzy | Vilgain® Spody do pizzy grande | Vilgain® Spody do pizzy | Vilgain® Bezglutenowe spody do pizzy |
Kształt |
Kształt |
Kształt |
Kształt |
okrągły | okrągły | wydłużony owalny do prostokątnego | okrągły |
Rozmiar |
Rozmiar |
Rozmiar |
Rozmiar |
średnica 25 cm | średnica 32 cm | wymiary 35 x 19 cm | średnica 30 cm |
Struktura |
Struktura |
Struktura |
Struktura |
cieńsze i chrupiące | bardziej puszyste, miękkie w środku i chrupiące na powierzchni | bardziej puszyste, miękkie w środku i chrupiące na powierzchni | cieńsze, lekko puszyste i chrupiące |
Użyta mąka |
Użyta mąka |
Użyta mąka |
Użyta mąka |
pszenna i semolina | pszenna, sojowa i ryżowa | pszenna, sojowa i ryżowa | bezglutenowa pszenna, gryczana i kukurydzana |
Czas wyrastania |
Czas wyrastania |
Czas wyrastania |
Czas wyrastania |
standardowy czas wyrastania | długi powolny wzrost | długi powolny wzrost | długi powolny wzrost |
Obróbka |
Obróbka |
Obróbka |
Obróbka |
maszynowa | ręczna | ręczna | ręczna |
Sposób pieczenia |
Sposób pieczenia |
Sposób pieczenia |
Sposób pieczenia |
piecyk elektryczny | piecyk na drewno | piecyk na drewno | piecyk elektryczny |
Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz |
Składniki
Mąka z pszenicy miękkiej "00", woda, semolina z pszenicy durum,mąka sojowa , sól, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, zakwas z pszenicy durum (zakwas z pszenicy durum 63%, suszone drożdże piwne, zakwas pszenny , enzymy zmąki pszennej "0"), mąka ryżowa, naturalne drożdże, błonnik roślinny, naturalny aromat, kwas sorbowy.
Jakość składników
- 1x dobrze
Ostrzeżeniedla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy i łubinu.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 970 kJ / 230 kcal |
Tłuszcz | 1,8 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,29 g |
Węglowodany | 46,3 g |
- w tym cukry | 1,12 g |
Błonnik | 1,9 g |
Białko | 9,5 g |
Sól | 1,5 g |
Sposób użycia
- Doprawić i piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 250°C przez około 7 minut.
Uwaga
- Żywność.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu dwóch dni.
- Pakowane w atmosferze ochronnej.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.