Chipsy

Produktów: 19
Sortowanie
:
Domyślnie
Vilgain Chipsy strączkowe BIO
Kod -15 %
Vilgain Chipsy strączkowe BIO ⁠–⁠ chrupiące chipsy z roślin strączkowych z solą, źródło błonnika i białka roślinnego, bez barwników i aromatów
Soczewica 70 g
7,99 zł
Vilgain BIO chipsy ziemniaczane
Kod -15 %
Vilgain BIO chipsy ziemniaczane ⁠–⁠ chrupiące chipsy ziemniaczane wykonane z najwyższej jakości składników, smażone na oleju kokosowym, bez rafinowanych olejów i aromatów.
Sól morska 100 g
193
10,99 zł
Vilgain Karbowane chipsy ziemniaczane BIO
Vilgain Karbowane chipsy ziemniaczane BIO ⁠–⁠ Chrupiące chipsy ziemniaczane o chrupiącej konsystencji, delikatnie smażone na oliwie z oliwek, wykonane z hiszpańskich ziemniaków
Sól morska 100 g
10,99 zł
Vilgain Chipsy kokosowe BIO
Vilgain Chipsy kokosowe BIO ⁠–⁠ pieczone, chrupiące, intensywnie pachnące i smaczne, bez dodatków
Syrop klonowy 40 g
334
8,69 zł
Vilgain Proteinowe Chrupki BIO
Vilgain Proteinowe Chrupki BIO ⁠–⁠ lekka chrupiąca przekąska, wegańska i bezglutenowa, zawierająca tylko 4 składniki
Sól morska 50 g
6,79 zł
Vilgain Chipsy z batatów
Vilgain Chipsy z batatów ⁠–⁠ delikatnie prażone w oliwie z oliwek w niskiej temperaturze, cienkie chrupiące plastry, źródło beta-karotenu i błonnika
30 g
11,99 zł
Vilgain Chipsy strączkowe BIO
Kod -15 %
Vilgain Chipsy strączkowe BIO ⁠–⁠ chrupiące chipsy z roślin strączkowych z solą, źródło błonnika i białka roślinnego, bez barwników i aromatów
Z ciecierzycy 70 g
7,99 zł
Vilgain Chipsy z siemienia lnianego
Vilgain Chipsy z siemienia lnianego ⁠–⁠ chrupiące plastry siemienia lnianego z mieszanką naturalnych przypraw, źródło błonnika, białka i kwasów tłuszczowych omega-3
Pikantny 50 g
8,49 zł
Vilgain Chipsy z siemienia lnianego
Vilgain Chipsy z siemienia lnianego ⁠–⁠ chrupiące plastry siemienia lnianego z mieszanką naturalnych przypraw, źródło błonnika, białka i kwasów tłuszczowych omega-3
Solone 50 g
8,49 zł
Vilgain Chipsy z buraków
Kod -15 %
Vilgain Chipsy z buraków ⁠–⁠ Chrupiące chipsy z buraków z kawałkami nerkowców i rodzynek, bogate w błonnik i mikroelementy, wykonane z delikatnie przetworzonych składników premium.
30 g
22
11,99 zł
Vilgain BIO chipsy ziemniaczane
Kod -15 %
Nowość
Vilgain BIO chipsy ziemniaczane ⁠–⁠ chrupiące chipsy ziemniaczane wykonane z najwyższej jakości składników, smażone na oleju kokosowym, bez rafinowanych olejów i aromatów.
Słodka papryka 100 g
10,99 zł
Vilgain Chipsy kokosowe BIO
Vilgain Chipsy kokosowe BIO ⁠–⁠ pieczone, chrupiące, intensywnie pachnące i smaczne, bez dodatków
Piernik 60 g
254
12,49 zł
Vilgain Chipsy kokosowe BIO
Vilgain Chipsy kokosowe BIO ⁠–⁠ pieczone, chrupiące, intensywnie pachnące i smaczne, bez dodatków
Sól morska 40 g
125
8,69 zł
Vilgain Słona granola
Vilgain Słona granola ⁠–⁠ Wegańska i bezglutenowa słona granola, świeżo upieczona chrupiąca przekąska
Bekon 400 g
143
33,99 zł
Vilgain Słona granola
Nowość
Vilgain Słona granola ⁠–⁠ Wegańska i bezglutenowa słona granola, świeżo upieczona chrupiąca przekąska
Ser, pieprz i papryka 400 g
33,99 zł
Vilgain Proteinowe Chrupki BIO
Spodziewamy się tego na dniach
Vilgain Proteinowe Chrupki BIO ⁠–⁠ lekka chrupiąca przekąska, wegańska i bezglutenowa, zawierająca tylko 4 składniki
Masło orzechowe 50 g
121
AllNutrition F**king Delicious Protein Chips
Spodziewamy się za 5 dni
AllNutrition F**king Delicious Protein Chips
BBQ 60 g
12
AllNutrition F**king Delicious Protein Chips
Spodziewamy się tego na dniach
AllNutrition F**king Delicious Protein Chips
Ser/cebula 60 g
AllNutrition F**king Delicious Protein Chips
Spodziewamy się tego na dniach
AllNutrition F**king Delicious Protein Chips
Słodka papryka 60 g

Chipsy trochę inaczej

Chipsy to popularna (nie)zdrowa przekąska, której najczęściej oddajemy się podczas oglądania telewizji lub spotkań ze znajomymi. Chociaż klasyczne chipsy ziemniaczane nie zostały jeszcze zastąpione przez ciekawsze alternatywy pod względem smaku i wartości odżywczych.

Na popularności zyskują w szczególności chipsy warzywne i strączkowe, których produkcja znacząco różni się od chipsów ziemniaczanych. Chipsy warzywne są wytwarzane bezpośrednio z chipsów warzywnych lub z mieszanki z płatkami ziemniaczanymi. Chipsy z roślin strączkowych zazwyczaj zawierają wysoki procent mąki z roślin strączkowych - grochu, soczewicy lub ciecierzycy.

Warzywa i rośliny strączkowe mogą wydawać się zdrowsze, ale w przypadku każdych chipsów należy zwrócić uwagę na sposób przygotowania - pieczone chipsy są zwykle lepsze niż smażone - a także na faktyczny skład - węglowodany i tłuszcze powinny być zrównoważone zawartością błonnika i białka. Wysoką zawartość białka (do 50%) zawierają tak zwane "chipsy proteinowe". Chipsy proteinowe, które służą każdemu, kto chce uzupełnić dzienne spożycie białka i jednocześnie zjeść przekąskę.

Inną alternatywą są chipsy kokosowe, które powstają poprzez suszenie, a następnie pieczenie miąższu kokosa. Chipsy kokosowe mogą być chrupiące same w sobie, ale świetnie sprawdzają się również jako dodatek lub ożywienie posiłku - świetnie nadają się do sałatek, owsianek czy deserów.

Pokaż więcej Pokaż mniej

Możesz być również zainteresowany