Vilgain Cukier puder trzcinowy BIO – delikatnie przetworzony naturalny słodzik, niebielony
Vilgain Cukier trzcinowy puder BIO - delikatnie przetworzony i niebielony cukier w jakości BIO
Vilgain cukier trzcinowy puder BIO jest nierafinowaną, naturalną mieszanką cukru i melasy bez dodatku barwników. Dzięki delikatnemu procesowi mielenia zachowane są korzystne witaminy, mikroelementy i enzymy. W przeciwieństwie do zwykłego cukru pudru, nie jest on chemicznie oczyszczany ani wybielany, dzięki czemu pozostaje w swojej najbardziej naturalnej postaci.
Vilgain Cukier trzcinowy puder BIO w punktach:
- naturalne połączenie cukru i melasy
- nierafinowany i niebielony
- bez dodatku barwników
- łagodna metoda przetwarzania
Opakowanie: 1000 g
Opakowanie: 500 g
100 g | |
Wartość energetyczna | 1700 kJ / 400 kcal |
Tłuszcze | 0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 99,08 g |
- w tym cukry | 97,08 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,02 g* |
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Składniki
98 % organicznego cukru trzcinowego, 2 % skrobi z tapioki.
Kraj pochodzenia: Kostaryka i Indie
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym miejscu i z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
- Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), ID 29269555.