Vilgain Łubinowy sos aminokwasowy BIO – sos z fermentowanego łubinu, bezglutenowa alternatywa dla sosu sojowego, intensywny smak i aromat
Vilgain Łubinowy sos aminokwasowy BIO – sos z fermentowanego łubinu, bezglutenowa alternatywa dla sosu sojowego, intensywny smak i aromat
Vilgain Łubinowy sos aminowy BIO - idealny bezglutenowy zamiennik sosu sojowego nie tylko dla alergików
Uwielbiasz azjatyckie jedzenie, ale cierpisz na alergię na soję? Mamy dla Ciebie rozwiązanie, które pozwoli Ci cieszyć się ulubionymi potrawami ze wszystkimi dodatkami. Nasz sos amino z łubinu o intensywnym smaku i aromacie to idealny sposób na doprawienie nie tylko sałatek, ale także sosów, zup czy sushi.
Łatwiejsze trawienie dzięki sześciomiesięcznej fermentacji
Długa fermentacja bezglutenowego owsa nie tylko nadaje sosowi charakterystyczny smak, ale także gwarantuje dłuższy okres przydatności do spożycia, nawet bez dodatku konserwantów i substancji syntetycznych. Dzięki procesowi pasteryzacji sos będzie również dłużej przechowywany w lodówce. Ponadto fermentacja pomaga w rozkładzie złożonych substancji, takich jak polisacharydy i białka, co może wspomagać trawienie. Możesz także liczyć na wyższy poziom probiotyków, które mają pozytywny wpływ na mikrobiom jelitowy.
Ultra czysta formuła w jakości organicznej
Austriackie składniki Vilgain BIO Lupin Sauces i czeska produkcja to gwarancja jakości. Bez dodatków i GMO, tylko łubin, owies i sól uprawiane w sposób zrównoważony. Wszystko czyste i całkowicie roślinne.
Vilgain Sos aminokwasowy BIO z łubinu w punktach:
- sfermentowany naturalny aromat
- bez soi i glutenu
- wegański
- pasteryzowany
- w jakości BIO
- pochodzenie składników z Austrii
- jakość czeskiej produkcji
- uniwersalne zastosowanie
Składniki
Łubin* 25%, owies bezglutenowy*, sól, woda.
Jakość składników
- 1x dobrze
*Z upraw ekologicznych.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 275 kJ / 65 kcal |
Tłuszcz | 1,3 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 8,9 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 3,6 g |
Sól | 13,3 g |
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 0 °C - 30 °C i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Po otwarciu przechowywać w temperaturze 1°C - 7°C i zużyć w ciągu 8 tygodni.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.