Vilgain Łubinowy sos aminokwasowy BIO ⁠–⁠ sos z fermentowanego łubinu, bezglutenowa alternatywa dla sosu sojowego, intensywny smak i aromat

Vilgain Łubinowy sos aminokwasowy BIO ⁠–⁠ sos z fermentowanego łubinu, bezglutenowa alternatywa dla sosu sojowego, intensywny smak i aromat

Vilgain Łubinowy sos aminowy BIO - idealny bezglutenowy zamiennik sosu sojowego nie tylko dla alergików

Uwielbiasz azjatyckie jedzenie, ale cierpisz na alergię na soję? Mamy dla Ciebie rozwiązanie, które pozwoli Ci cieszyć się ulubionymi potrawami ze wszystkimi dodatkami. Nasz sos amino z łubinu o intensywnym smaku i aromacie to idealny sposób na doprawienie nie tylko sałatek, ale także sosów, zup czy sushi.

Łatwiejsze trawienie dzięki sześciomiesięcznej fermentacji

Długa fermentacja bezglutenowego owsa nie tylko nadaje sosowi charakterystyczny smak, ale także gwarantuje dłuższy okres przydatności do spożycia, nawet bez dodatku konserwantów i substancji syntetycznych. Dzięki procesowi pasteryzacji sos będzie również dłużej przechowywany w lodówce. Ponadto fermentacja pomaga w rozkładzie złożonych substancji, takich jak polisacharydy i białka, co może wspomagać trawienie. Możesz także liczyć na wyższy poziom probiotyków, które mają pozytywny wpływ na mikrobiom jelitowy.

Ultra czysta formuła w jakości organicznej

Austriackie składniki Vilgain BIO Lupin Sauces i czeska produkcja to gwarancja jakości. Bez dodatków i GMO, tylko łubin, owies i sól uprawiane w sposób zrównoważony. Wszystko czyste i całkowicie roślinne.

Vilgain Sos aminokwasowy BIO z łubinu w punktach:

  • sfermentowany naturalny aromat
  • bez soi i glutenu
  • wegański
  • pasteryzowany
  • w jakości BIO
  • pochodzenie składników z Austrii
  • jakość czeskiej produkcji
  • uniwersalne zastosowanie

Składniki

Łubin* 25%, owies bezglutenowy*, sól, woda.

Jakość składników

  • 1x dobrze

*Z upraw ekologicznych.

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.

Tabele kaloryczne

100 g
Wartość energetyczna
275 kJ / 65 kcal
Tłuszcz
1,3 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,2 g
Węglowodany
8,9 g
- w tym cukry
0 g
Białko
3,6 g
Sól
13,3 g
Opakowanie: 100 ml

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 0 °C - 30 °C i chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Po otwarciu przechowywać w temperaturze 1°C - 7°C i zużyć w ciągu 8 tygodni.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Zainspiruj się przepisami z tym produktem

Burger z szarpaną wieprzowiną

Burger z szarpaną wieprzowiną

Filet z kurczaka Tonkatsu

Filet z kurczaka Tonkatsu

Dakgangjeong

Dakgangjeong

Pierś z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym

Pierś z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,8
11 ocena

Dobra alternatywa dla sosu sojowego, ale dla mnie kokosowy sos amino jest znacznie lepszy

Świetne 👍ale ja wolę takie bez soli

Dla mnie jako osoby uczulonej na soję super zamiennik, dość mocny smak, nie potrzeba dużych ilości jak przy klasycznej soi.

Pytania

Dyskusja nie posiada jeszcze żadnych postów.