Vilgain Mak niebieski BIO – Czeski, z ekologicznych upraw, pełen witamin i minerałów
Vilgain Mak niebieski BIO – Czeski, z ekologicznych upraw, pełen witamin i minerałów
Vilgain Mak niebieski BIO - uniwersalny superfood nie tylko do wypieków
Uniwersalny składnik, którego nie może zabraknąć w żadnej spiżarni. Organiczne ziarna niebieskiego maku zbierane w Czechach są pełne witamin i minerałów. Nadają się do każdej diety. Choć większość osób kojarzy mak przede wszystkim z wypiekami, można z niego zrobić również mleko makowe lub olej.
Jedną z głównych zalet jest wysoka zawartość wapnia, którego jest nawet 12 razy więcej niż w mleku czy serze. Są również doskonałym źródłem błonnika i kwasów tłuszczowych omega‑3 i 6, a także pomogą Twojemu organizmowi wchłonąć witaminy rozpuszczalne w tłuszczach. Każda porcja zawiera również witaminę E oraz inne minerały, takie jak miedź, cynk, magnez i żelazo.
Zaleca się zmielenie maku tuż przed użyciem, aby nie zjełczał.
Vilgain Mak niebieski BIO w punktach:
- cały mak
- zawiera witaminy i minerały
- nadaje się do wypieków i do produkcji mleka makowego lub oleju
- źródło omega‑3 i 6
100 g | |
Wartość energetyczna | 2198 kJ / 525 kcal |
Tłuszcze | 42 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,5 g |
Węglowodany | 8,6 g |
- w tym cukry | 3 g |
Błonnik | 20 g |
Białko | 18 g |
Sól | 0,07 g |
Składniki
Mak niebieski cały BIO.
Kraj pochodzenia: Czechy
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w temperaturze do 25 °C i wilgotności względnej do 70 %.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, NIP 29269555.