Vilgain Płatki owsiane bezglutenowe błyskawiczne – ultra kremowe płatki pszenne pełnoziarniste z Finlandii, gotowe w mniej niż minutę
Vilgain Płatki owsiane bezglutenowe błyskawiczne – ultra kremowe płatki pszenne pełnoziarniste z Finlandii, gotowe w mniej niż minutę
Płatki owsiane bezglutenowe z Finlandii, kraju o najczystszej glebie na świecie
Nie każde płatki owsianę są prawdziwymi płatkami.
Wykonaliśmy uczciwą pracę wybierając nasze płatki bezglutenowe błyskawiczne i nasz wybór padł na płatki fińskie. Dlaczego. Ze względu na doskonałe warunki klimatyczne Finlandii oraz certyfikaty potwierdzające ich niezawodność i wyjątkową jakość pod wieloma względami.
Kremowa kaszka gotowa w 2 minuty
Nasze płatki owsiane są ultra delikatne, bardzo szybko miękną i w ciągu kilku chwil tworzą ultra puszystą, jednolitą owsiankę. Wystarczy dodać wodę lub mleko i masz gotowe. Możesz aromatyzować swoją owsiankę polewami, białkiem, owocami, orzechami lub... czymkolwiek.
Jedna miska napełni Cię i da energię na 3‑4 godziny
Dzięki niskiemu indeksowi glikemicznemu energia z węglowodanów złożonych uwalniana jest stopniowo przez kilka godzin. Płatki zawierają 11% błonnika i dobrze wiążą wodę, dzięki czemu również niezawodnie utrzymują Cię w pełni sił.
Wskaźnik nasycenia ( % )
Płatki owsiane
Chleb razowy
Płatki kukurydziane
Chleb pszenny
Bezglutenowe
Celiacy mogą cieszyć się tymi płatkami bez żadnych wątpliwości. Ściśle kontrolowany proces produkcji zapewnia, że płatki są bezglutenowe.
Praktyczne i przyjazne dla środowiska opakowanie z ulepszonym otwieraniem
Płatki są pakowane w Finlandii bezpośrednio u producenta bez żadnych elementów pośrednich, aby maksymalnie zminimalizować ślad ekologiczny. Jako opakowania użyto specjalnych papierowych pudełek z certyfikatem FSC® MIX, co gwarantuje, że użyty papier został wyprodukowany z poszanowaniem przyrody i trwałości lasów. Dodatkowo, pobawiliśmy się w otwieranie pudełka - koniec z opróżnianiem.
Wysoka zawartość witamin, minerałów i antyoksydantów
Płatki owsiane są ważnym źródłem wielu ważnych mikroelementów.
*Korzystny efekt uzyskuje się na podstawie dziennego spożycia 3 g beta‑glukanu owsa.
Które płatki wybrać?
Vilgain Płatki owsiane błyskawiczne | Vilgain Płatki owsiane bezglutenowe błyskawiczne | Vilgain Płatki owsiane BIO | Vilgain Bezglutenowe płatki owsiane jumbo |
Kraj pochodzenia |
Kraj pochodzenia |
Kraj pochodzenia |
Kraj pochodzenia |
Finlandia | Finlandia | Republika Czeska | Finlandia |
Struktura |
Struktura |
Struktura |
Struktura |
Wyjątkowo drobna | Wyjątkowo drobna | Silniejszy | Stałe |
Pełnoziarniste |
Pełnoziarniste |
Pełnoziarniste |
Pełnoziarniste |
Tak | Tak | Nie | Tak |
Bezglutenowy |
Bezglutenowy |
Bezglutenowy |
Bezglutenowy |
Nie | Tak | Nie | Tak |
BIO |
BIO |
BIO |
BIO |
Nie | Nie | Tak | Nie |
Idealne zastosowanie |
Idealne zastosowanie |
Idealne zastosowanie |
Idealne zastosowanie |
Do kaszek, smoothie, słodkich i pikantnych deserów | Do kaszek, smoothie, słodkich i pikantnych deserów | Do kasz, klopsików, farszów, posypywania ciast i domowego musli. | Do owsianki, granoli, posypek i pełnoziarnistego ciasta chlebowego, flapjacków, jako zagęszczacz do zup i sosów. |
Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz |
Składniki
Bezglutenowe pełnoziarniste płatki owsiane 100 %.
Kraj pochodzenia: Finlandia.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1550 kJ / 370 kcal |
Tłuszcz | 8 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6 g |
Węglowodany | 55 g |
- w tym cukry | 1,2 g |
Błonnik | 11 g |
Białko | 14 g |
Sól | 0 g |
Beta‑glukany | 4,6 g |
Instrukcje dotyczące przygotowania
- 1 szklankę płatków zalać gorącą wodą: zalać 1,5 - 2 szklankami wrzącej wody (100 °C). Wymieszać, przykryć i odstawić na 1 minutę.
- Przygotowanie w kuchence mikrofalowej: zalać 1 filiżankę płatków 1,5 - 2 filiżankami zimnej wody, zamieszać i podgrzewać przez 1 - 2 minuty. Po podgrzaniu odstawić na minutę.
- Przygotowanie na kuchence: Umieścić 1 filiżankę płatków w rondelku i zalać 1,5 - 2 filiżankami zimnej wody. Stale mieszając, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę. Po podgrzaniu odstawić na minutę.
Jak lubimy naszą owsiankę
- Odważyć 40‑80 g płatków owsianych, dodać mleko lub wodę i dobrze wymieszać.
- Podgrzewać przez 1‑2 minuty w kuchence mikrofalowej lub na kuchence.
- Na koniec wmieszaj serwatkę lub wegańskie białko, dodaj owoce, krem orzechowy lub polewę do owsianki.
- Jeśli wolisz bardziej kremową konsystencję, do przygotowania użyj mleka w proporcji 1:1. Jeśli podczas gotowania dodasz suszone lub płynne białka jaj, owsianka będzie bardziej puszysta.
- Dosłodź lub posól owsiankę do smaku
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, przenieść do zamykanego pojemnika.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.