Vilgain Spody do pizzy Grande – duża pizza z naturalnych składników, gotowa w 10 minut, miękka w środku i chrupiąca na zewnątrz
Vilgain Spody do pizzy Grande – duża pizza z naturalnych składników, gotowa w 10 minut, miękka w środku i chrupiąca na zewnątrz
Posmakuj puszystej pizzy w bardzo dużym rozmiarze
Nie każda pizza jest taka sama. Ta jest duża i typowa dla regionu Rzymu pod względem smaku i tekstury. Aby przygotować kolację dla dwojga, wystarczy doprawić pizzę według własnych upodobań, włożyć ją do piekarnika na kilka minut i już można delektować się miękkim przysmakiem o tradycyjnym smaku starego Rzymu.
Gotowe w 10 minut nawet z pieczeniem
Przygotowanie obiadu nie może być prostsze. Dodaj wybrane składniki do ciasta i piecz je razem w piekarniku w temperaturze 250°C przez około 7 minut.
Rozpakujesz opakowanie
Dodaj co wolisz
– 3 min –
Piec w piekarniku w temperaturze 250°C przez 7 minut i gotowe.
– 10 min –
Czysta i prosta formuła z naturalnych składników
Baza składa się tylko z kilku autentycznych składników bez konserwantów, barwników i aromatów.
Specjalne ciasto drożdżowe według tradycyjnej rzymskiej receptury
Oprócz wyjątkowego składu, ciasto jest również wyjątkowo przetwarzane. Ręcznie, delikatnie, powoli. W połączeniu z procesem rozrostu zapewnia to najlepszy możliwy smak, teksturę i strawność produktu końcowego.
Jaka jest różnica między naszymi spodami do pizzy?
Choć na pierwszy rzut oka na to nie wygląda, istnieją pewne różnice między naszymi spodami do pizzy. Oprócz oczywistej różnicy w kształcie, główną różnicą jest rodzaj użytej mąki, a tym samym ich późniejsza tekstura i strawność.
Vilgain® Spody do pizzy | Vilgain® Spody do pizzy grande | Vilgain® Spody do pizzy | Vilgain® Bezglutenowe spody do pizzy |
Kształt |
Kształt |
Kształt |
Kształt |
okrągły | okrągły | wydłużony owalny do prostokątnego | okrągły |
Rozmiar |
Rozmiar |
Rozmiar |
Rozmiar |
średnica 25 cm | średnica 32 cm | wymiary 35 x 19 cm | średnica 30 cm |
Struktura |
Struktura |
Struktura |
Struktura |
cieńsze i chrupiące | bardziej puszyste, miękkie w środku i chrupiące na powierzchni | bardziej puszyste, miękkie w środku i chrupiące na powierzchni | cieńsze, lekko puszyste i chrupiące |
Użyta mąka |
Użyta mąka |
Użyta mąka |
Użyta mąka |
pszenna i semolina | pszenna, sojowa i ryżowa | pszenna, sojowa i ryżowa | bezglutenowa pszenna, gryczana i kukurydzana |
Czas narastania |
Czas narastania |
Czas narastania |
Czas narastania |
standardowy czas narastania | długi powolny wzrost | długi powolny wzrost | długi powolny wzrost |
Obróbka |
Obróbka |
Obróbka |
Obróbka |
maszynowa | ręczna | ręczna | ręczna |
Sposób pieczenia |
Sposób pieczenia |
Sposób pieczenia |
Sposób pieczenia |
piecyk elektryczny | piecyk na drewno | piecyk na drewno | piecyk elektryczny |
Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz |
Składniki
Mąka z pszenicy miękkiej "00", woda, semolina z pszenicy durum,mąka sojowa , sól, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, zakwas z pszenicy durum (zakwas z pszenicy durum 63%, suszone drożdże piwne, zakwas pszenny , enzymy zmąki pszennej "0"), mąka ryżowa, naturalne drożdże, błonnik roślinny, naturalny aromat, kwas sorbowy.
Jakość składników
- 1x dobrze
Ostrzeżeniedla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości gorczycy i łubinu.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 970 kJ / 230 kcal |
Tłuszcz | 1,8 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,29 g |
Węglowodany | 46,3 g |
- w tym cukry | 1,12 g |
Błonnik | 1,9 g |
Białko | 9,5 g |
Sól | 1,5 g |
Sposób użycia
- Doprawić i piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 250°C przez około 7 minut.
Uwaga
- Żywność.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu dwóch dni.
- Pakowane w atmosferze ochronnej.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.