Vilgain Trouble Protein Bar – 55 g – kremowy baton białkowy z 29% wysokiej jakości białka, słodzony stewią
Vilgain Trouble Protein Bar – 55 g – kremowy baton białkowy z 29% wysokiej jakości białka, słodzony stewią
Inni kupują razem
Soczyste białko z dużą dawką kokosa 💥
Aby absolutnie zachwycić Twoje kubki smakowe, przygotowaliśmy rozdrobnione kawałki kokosa w połączeniu z luksusowym masłem kokosowym i dużą porcją pełnowartościowego białka. Jako bonus, cały baton oblaliśmy mleczną czekoladą premium.
Miękki środek z delikatnym kremem i kawałkami kokosa
Baza batonika zachwyci wszystkich miłośników kokosa. Łączy w sobie bogatą konsystencję i tropikalny aromat płatków kokosowych oraz wyjątkowo delikatnej śmietanki. W rezultacie ten przysmak oferuje nie tylko aksamitną konsystencję, która idealnie rozpływa się na języku, ale także niepowtarzalny smak.
Bezkompromisowy skład, który przewyższy konkurencję
Batony białkowe w czekoladzie zwykle nie mają przywileju ultraczystych składników. Ale zrobiliśmy wszystko, co w naszej mocy, abyś mógł cieszyć się w 100% naturalnym smakiem przy minimalnym zamieszaniu.
Duża porcja białka
z 3 wysokiej jakości źródeł
Nie daj się zwieść niesamowicie bogatemu smakowi naszego batona Trouble Bar. To wciąż wysokobiałkowy baton o zawartości 29% białka. Główną jego część stanowi białko mleka, o jednym z najlepszych współczynników wchłaniania wśród białek. Białko serwatki i grochu są również częścią matrycy.
Koncentrat białka mleka
Izolat białka serwatkowego
Koncentrat białka grochu
*Najbardziej aktualny wskaźnik jakości białka oparty na zawartości aminokwasów egzogennych i strawności białka. Białka o DIAAS >75% są oceniane jako wysokiej jakości, >100% to doskonałe źródła białka według FAO.
Hydrolizowany kolagen
dla mocnych stawów
Kolagen jest najpowszechniejszym białkiem w naszym organizmie. W rzeczywistości stanowi on 30% wszystkich białek występujących w ludzkim ciele. W pasku mamy głównie kolagen typu 1, który dba o inne ważne tkanki oprócz stawów. Wspiera wytrzymałość kości, ścięgien i elastyczność skóry.
Maksymalnie naturalny słodzik
z liści stewii
Z rośliny stewii uzyskujemy bardzo cenny słodzik zawierający glikozydy stewiolowe. Są one 200‑300 razy słodsze od cukru, nie wpływają na poziom cukru we krwi i są ogólnie uważane za słodzik premium w porównaniu z maltitolem, alkoholem cukrowym często stosowanym w batonach jako substytut cukru.
✔️ Glikozydy stewiolowe | ❌ Maltitol | |
Strawność | Nie ma negatywnego wpływu na trawienie | Może powodować wzdęcia i problemy trawienne |
Indeks glikemiczny | Nie podnosi poziomu cukru we krwi (IG=0) | Nieznacznie podnosi poziom cukru we krwi (IG = 35) |
Słodycz | 200‑300 razy wyższa słodycz niż cukru | Nieco niższa słodycz niż cukru |
36% czekolada mleczna
z nutą wanilii
Baton jest oblany wysokiej jakości mleczną czekoladą o średnio wysokiej zawartości ziaren kakaowca, co zapewnia bardziej wyrazisty smak kakao. Oprócz cukru jest aromatyzowany naturalnym ekstraktem waniliowym, który nadaje czekoladzie gładki i charakterystyczny aromat.
Porównaj Vilgain®
Trouble Bar z konkurencją
Vilgain® Trouble Bar | Zwykły baton białkowy pokryty czekoladą |
Źródło białka |
Źródło białka |
Pełnotłuste mleko i białko serwatkowe, białko grochu i peptydy kolagenowe | Mieszanka tańszego białka sojowego i serwatki |
Słodzik |
Słodzik |
Naturalne glikozydy stewiolowe z niewielką ilością cukru i miodu | Syrop glukozowo‑fruktozowy, cukier i cukier inwertowany |
Tłuszcze roślinne |
Tłuszcze roślinne |
Olej kokosowy | Oleje palmowy i shea |
Aromata |
Aromata |
Naturalny | Syntetyczny |
Barwniki |
Barwniki |
Nie | Tak |
Zawartość błonnika |
Zawartość błonnika |
14% | 2% |
Zawartość białka |
Zawartość białka |
29% | 23,6% |
Cukry |
Cukry |
9,5% | 30,5% |
Kup teraz |
Składniki
Czekolada mleczna (cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku) mleko, masa kakaowa 36 %, emulgator: lecytyna rzepakowa, naturalna wanilia) 20 %, białko mleka 19 %, hydrolizowany kolagen (wołowina) 10 %, rozpuszczalny błonnik buraczany, śmietanka kokosowa, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, izolat serwatki (mleko), izolat białka grochu, masło kakaowe, płatki kokosowe 6%, olej kokosowy, miód, skrobia ziemniaczana, emulgator: lecytyna rzepakowa, naturalna wanilia, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x dobrze
- 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
- 1x uważaj
Ostrzeżenie dla alergików. Produkt może zawierać śladowe ilości soi, zbóż zawierających gluten, jaj, orzeszków ziemnychi innych orzechów.
Tabele kaloryczne
100 g | 55 g | |
Wartość energetyczna | 1571 kJ / 376 kcal | 864 kJ / 207 kcal |
Tłuszcz | 15 g | 8,3 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 10,7 g | 5,9 g |
Węglowodany | 12 g | 6,6 g |
- w tym cukry | 9,5 g | 5,2 g |
Błonnik | 14 g | 7,7 g |
Białko | 29 g | 16 g |
Sól | 0,18 g | 0,10 g |
Uwaga
- Żywność zawierająca cukier i substancje słodzące.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, REGON 29269555.