Vilgain Cynamon cejloński BIO – Mielony – cenna, słodko pachnąca odmiana z Madagaskaru pełna antyoksydantów
Vilgain Cynamon cejloński BIO – Mielony – cenna, słodko pachnąca odmiana z Madagaskaru pełna antyoksydantów
Vilgain Organiczny cynamon cejloński - jedna z najcenniejszych odmian cynamonu o intensywnym aromacie
Vilgain Cynamon cejloński BIO to w zasadzie kora cynamonowca cejlońskiego. Jest on uważany przez czołowych szefów kuchni na świecie za najlepszą odmianę cynamonu.
Kora drzewa cynamonowego jest obierana i pozostawiana do wyschnięcia. W procesie tym spontanicznie zwija się w znane rurki, które są następnie mielone na drobny proszek. Cynamon ma jasnobrązowy kolor i intensywnie przyjemny aromat. Jego smak jest słodki i orzeźwiający.
Jego zastosowanie jest bardzo szerokie. Najczęściej używa się go do przyprawiania słodkich potraw, wypieków, słodyczy i dań kuchni azjatyckiej. Używa się go również do aromatyzowania czekolady lub napojów kawowych.
Vilgain Organiczny cynamon cejloński w punktach:
- Uważany za jedną z najlepszych odmian cynamonu
- intensywny przyjemny aromat
- słodki orzeźwiający smak
- uprawiany i produkowany na Sri Lance
- wysoka zawartość błonnika
Składniki
100 % cynamon ceylon.
Pochodzenie cynamonu: Madagaskar.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1005 kJ / 243 kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,3 g |
Węglowodany | 27,5 g |
- w tym cukry | 2,2 g |
Błonnik | 53,1 g |
Białko | 4 g |
Sól | 0,03 g |
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym miejscu i z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, ID 29269555.