Vilgain Cynamon cejloński BIO – cenna, słodko pachnąca odmiana z Madagaskaru pełna antyoksydantów
Vilgain Cynamon cejloński BIO – cenna, słodko pachnąca odmiana z Madagaskaru pełna antyoksydantów
Vilgain Cynamon cejloński BIO - jedna z najcenniejszych odmian cynamonu o intensywnym aromacie
Vilgain Cynamon Cejloński BIO jest w zasadzie korą cynamonowca cejlońskiego. Jest on uważany przez czołowych szefów kuchni na świecie za najlepszą odmianę cynamonu w historii.
Kora drzewa cynamonowego jest obrywana i pozostawiana do wyschnięcia. W tym procesie spontanicznie zwija się w znane rurki, które następnie są mielone na drobny proszek. Cynamon ma jasnobrązowy kolor i intensywnie przyjemny aromat. W smaku jest słodki i orzeźwiający.
Jego zastosowania są bardzo szerokie. Najczęściej używany jest do przyprawiania słodkich potraw, wypieków, wyrobów cukierniczych i kuchni azjatyckiej. Używa się go również do aromatyzowania czekolady czy napojów kawowych.
Vilgain Cynamon cejloński BIO w punktach:
- uważany za jedną z najlepszych odmian cynamonu
- intensywny przyjemny aromat
- słodki orzeźwiający smak
- uprawiany i produkowany na Madagaskarze
- wysoka zawartość błonnika
Składniki
100 % cynamon cejloński*.
*z upraw ekologicznych.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka.
Składniki
100 % cynamon ceylon.
Pochodzenie cynamonu: Madagaskar.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1327 kJ / 317 kcal |
Tłuszcz | 3,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 56 g |
- w tym cukry | 55,4 g |
Błonnik | 24,4 g |
Białko | 3,9 g |
Sól | 0,05 g |
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1017 kJ / 243 kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 28 g |
- w tym cukry | 2,2 g |
Błonnik | 53 g |
Białko | 4 g |
Sól | 0,03 g |
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym miejscu i z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, ID 29269555.