Vilgain Mąka orkiszowa pełnoziarnista BIO ⁠–⁠ świeża mąka z upraw ekologicznych, bogata w błonnik, bardziej lekkostrawna dzięki orkiszowi

Vilgain Mąka orkiszowa pełnoziarnista BIO ⁠–⁠ świeża mąka z upraw ekologicznych, bogata w błonnik, bardziej lekkostrawna dzięki orkiszowi

Vilgain Mąka orkiszowa razowa BIO - pradawna pszenica o gęstszej konsystencji i lekko orzechowym smaku

Idealny partner dla tych, którzy lubią piec? Co powiesz na pełnoziarnistą mąkę orkiszową? Orkisz to starsza odmiana współczesnej pszenicy, która charakteryzuje się nieco bardziej orzechowym smakiem i twardszą konsystencją.

Mąka bogata w witaminy z grupy B i błonnik

Mąka orkiszowa zawiera wszystkie części ziarna orkiszu, w tym otręby i zarodki, które są bogate w błonnik, minerały i witaminy z grupy B. Błonnik pomaga spowolnić trawienie i wchłanianie, co sprzyja zmniejszeniu wahań poziomu cukru we krwi [1]. Użycie pełnych ziaren sprawia, że mąka jest nieco ciemniejsza niż konwencjonalna zwykła mąka.

Świeże ziarna organiczne

Ziarna używane do produkcji naszej mąki pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych. Ponadto mąka jest delikatnie suszona ciepłym powietrzem i nie jest mielona na masę. Jest produkowana w małych partiach, aby zapewnić maksymalną świeżość.

Vilgain Mąka orkiszowa razowa BIO w punktach:

  • z całych ziaren orkiszu
  • lekkostrawna
  • świeża mąka produkowana w małych partiach
  • Jakość ekologiczna z upraw ekologicznych
  • wysoka zawartość błonnika
  • wyższa zawartość składników odżywczych niż w konwencjonalnej mące pszennej
  • długi okres przydatności do spożycia

[1] https://www.healthline.com/nutrition/what‑is‑spelt#TOC_TITLE_HDR_4

Opakowanie: 1000 g
100 g
Wartość energetyczna
1457 kJ / 344 kcal
Tłuszcze
1,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,2 g
Węglowodany
64,5 g
- w tym cukry
1,3 g
Błonnik
8,2 g
Białko
13,4 g
Sól
0 g

Składniki

Ekologiczna mąka pełnoziarnista z orkiszu 100%.

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionw składnikach produktu.

Zalecenia producenta

  • Używać do gotowania i pieczenia.
  • Ze względu na wyższą zawartość błonnika zalecamy stopniowe wprowadzanie mąki orkiszowej razowej.
  • Najpierw zastąp 1/3 zwykłej mąki pełnoziarnistą mąką orkiszową i stopniowo zwiększaj proporcje.

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 °C.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, REGON 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Zainspiruj się przepisami z tym produktem

Zdrowe, puszyste ciasto z mąki orkiszowej

Zdrowe, puszyste ciasto z mąki orkiszowej

Hot cross buns z mąki pełnoziarnistej

Hot cross buns z mąki pełnoziarnistej

Ciasto naleśnikowe z twarogiem

Ciasto naleśnikowe z twarogiem

PB&J Pączki pieczone w piekarniku

PB&J Pączki pieczone w piekarniku

Syrniki: puszyste placuszki sernikowe

Syrniki: puszyste placuszki sernikowe

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
5
14 ocena

Jeszcze tego nie próbowałem.

Doskonały do pieczenia

Pytania

Dyskusja nie posiada jeszcze żadnych postów.