Vilgain Żurawina suszona BIO - lekko kwaśne owoce słodzone sokiem jabłkowym
Żurawina to owoc o charakterystycznym czerwonym kolorze i kwaśno‑słodkim smaku. Uczyniliśmy ten pyszny owoc jeszcze lepszym, dzięki czemu możesz spróbować go posłodzonego sokiem jabłkowym, a wszystko to w organicznej jakości z wyłącznie naturalnie występującymi cukrami i bez konserwantów.
Naturalne źródło substancji bioaktywnych
Żurawina jest źródłem fitochemikaliów, w tym kwasów fenolowych, antocyjanów i proantocyjanidyn typu A, które tradycyjnie nie występują w owocach typu jagodowego w takim stopniu jak w żurawinie. Włączone do zbilansowanej diety przyczyniają się do zdrowia jednostki i mogą mieć pozytywny wpływ na funkcjonowanie układu moczowego*. Stanowią również źródło ważnych witamin C, K i E.
Doskonały składnik kuchenny
Jeśli jesteś fanem pieczenia, żurawina może być idealnym składnikiem ciast, różnych deserów, ale także pysznych sosów, tapas czy świeżych sałatek. Jeśli pieczenie i gotowanie nie jest w Twoim stylu, są one również pyszną przekąską, którą można się cieszyć o każdej porze dnia.
Vilgain Suszona Żurawina BIO w punktach:
- pysznie słodki smak dzięki sokowi jabłkowemu
- słodzone tylko naturalnie występującymi cukrami
- brak konserwantów i organiczna jakość
- idealne jako słodka przekąska
- bogata w witaminy i antyoksydanty
*Jeffrey B. Blumberg, et al., Cranberries and Their Bioactive Constituents in Human Health, Advances in Nutrition, Volume 4, Issue 6, November 2013, Pages 618‑632, https://doi.org/10,3945/an.113,004473