Diety
Nie zawiera
Wartości odżywcze
Marka
Vilgain Masło orzechowe BIO
– 100% drobno prażonych orzeszków ziemnych bez dodatku cukru, tłuszczu i soli
Drobne orzeszki ziemne 350 g
17,90 zł
Vilgain Masło orzechowe BIO
– 100% drobno prażonych orzeszków ziemnych bez dodatku cukru, tłuszczu i soli
Chrupiące orzeszki ziemne 350 g
17,90 zł
Vilgain Nut Butter Topping
– z drobno prażonych orzeszków ziemnych, proste dozowanie, bez dodatku cukru i syntetycznych dodatków
Masło orzechowe 250 g
19,90 zł
Vilgain Organiczne masło z orzechów nerkowca
– W 100% naturalne masło o wyjątkowo kremowej konsystencji, wykonane z orzechów prażonych na gorącym powietrzu, bez dodatków i GMO, idealne do owsianki lub naleśników.
Smooth 250 g
24,90 zł
Vilgain Organiczne masło migdałowe
– W 100% naturalne masło o wyjątkowo kremowej konsystencji, wykonane z orzechów prażonych na gorącym powietrzu, bez dodatków i GMO, idealne do owsianki lub naleśników.
Smooth 250 g
31,90 zł
Vilgain Organiczne masło orzechowe w proszku
– 100% orzeszków ziemnych, wysoka zawartość błonnika i białka, 2x mniej kalorii niż zwykłe masło
Gładkie 200 g
32,90 zł
Vilgain Masło migdałowe BIO
– 100% masło migdałowe bez cukru, soli i innych dodatków
Drobne migdały
od 34,90 zł
Vilgain Masło migdałowe
– 100% masło migdałowe bez dodatku cukru i soli
Chrupiące migdały
od 34,90 zł
Vilgain Masło z nerkowców
– 100% masło orzechowe prażone na gorącym powietrzu bez dodatku cukru i soli
Drobne orzechy nerkowca 350 g
35,90 zł
Vilgain Masło z nerkowców
– 100% masło orzechowe prażone na gorącym powietrzu bez dodatku cukru i soli
Chrupiące orzechy nerkowca 350 g
35,90 zł
Vilgain Masło z nerkowca z aktywowanych orzechów BIO
– delikatny krem z nieprażonych orzechów doskonałej konsystencji
200 g
37,90 zł
Vilgain Masło orzechowe BIO
– 100% drobno prażonych orzeszków ziemnych bez dodatku cukru, tłuszczu i soli
Drobne orzeszki ziemne 1000 g
39,90 zł
Vilgain Masło orzechowe BIO
– 100% drobno prażonych orzeszków ziemnych bez dodatku cukru, tłuszczu i soli
Chrupiące orzeszki ziemne 1000 g
39,90 zł
Vilgain Masło z orzechów laskowych Piemont
– ultra delikatny krem z najwyższej jakości włoskich orzechów
200 g
39,90 zł
Masła orzechowe bez dodatków
Masła orzechowe 100% charakteryzują się absolutnie czystym składem bez dodatku cukru i soli. Podobnie jak kremy białkowe lub słodkie, doskonale nadają się na przykład do kaszek lub jogurtów, a dzięki wysokiej jakości są świetnym składnikiem do pieczenia lub gotowania. 100% masła orzechowe są zwykle wytwarzane tylko z jednego rodzaju orzechów, ale nie ma wyjątków dla maseł z kilku rodzajów. Oferujemy:
- masła z orzechów arachidowych są jednym z najpopularniejszych "fitnessowych" produktów spożywczych ostatnich czasów i charakteryzują się wysoką zawartością białka. Tak, wiemy, że orzeszki ziemne są technicznie roślinami strączkowymi, ale w końcu nazywają się orzeszkami ziemnymi, więc...
- masła z nerkowców są jednymi ze słodszych maseł orzechowych ze względu na naturalnie wyższą zawartość węglowodanów. Mogą więc być świetną alternatywą dla słodkich kremów orzechowych z dodatkiem cukru.
- masła kokosowe są wytwarzane przez ubijanie miąższu kokosa. Może ono dodać subtelnego egzotycznego akcentu do potraw. Masło to jest również wykorzystywane w domowych kosmetykach.
- masła z orzechów laskowych mają naturalnie słodki smak. Szczególnie bogate w smaku są tak zwane masła z orzechów laskowych z Piemontu, których produkcja jest regulowana i kładzie nacisk na jakość.
- masła migdałowe charakteryzują się typowo łagodnym, gorzkim smakiem, który jest spowodowany zmielonymi skórkami migdałów. Słodszą wersją jest zatem masło wykonane z migdałów łuskanych.
- Masło z orzechów brazylyjskich jest smaczniejszą wersją masła orzechowego i jest bogatsze w tłuszcz.
- Masła pistacjowe są rozpoznawalne na pierwszy rzut oka ze względu na ich kolor. Charakteryzują się one wyższą zawartością przeciwutleniaczy i naturalnie występujących barwników roślinnych, które są korzystne dla zdrowia oczu.
Częstym zjawiskiem w przypadku 100% maseł orzechowych jest oddzielanie się oleju orzechowego od stałego składnika. Nie jest to jednak wada, ale normalne zachowanie masła orzechowego, które można rozwiązać poprzez odpowiednie mieszanie.
Pokaż więcej
Pokaż mniej