Vilgain Protein Blend ⁠–⁠ mieszanka 5 wysoce biodostępnych białek o stopniowym uwalnianiu, wspomaga regenerację, wzrost mięśni i dobre samopoczucie, słodzona stewią

Vilgain Protein Blend ⁠–⁠ mieszanka 5 wysoce biodostępnych białek o stopniowym uwalnianiu, wspomaga regenerację, wzrost mięśni i dobre samopoczucie, słodzona stewią

5 źródeł doskonale przyswajalnego białka

Połączenie białek pochodzenia zwierzęcego w ich najlepszych formach. Precyzyjnie zaprojektowane dla doskonałego wchłaniania i pysznego smaku. Vilgain Protein Blend dostarczy Ci pełnowartościowego białka natychmiast po wysiłku i przez wiele godzin po nim.

Łączy szybko i wolno trawione białka

Pełnowartościowe źródło białka odpowiednie zarówno dla sportowców, jak i osób nie uprawiających sportu.

Super szybki hydrolizat serwatki Optipep DH 4‑6

Hydroliza to zabieg, który zwiększa szybkość wchłaniania białek do maksimum.
Nasze hydrolizowane białko jest tak szybko trawione, że nie warto nawet przyjmować go w większych dawkach. Dlatego zastosowaliśmy precyzyjnie obliczoną dawkę 10%, aby zapewnić wszystkie ważne korzyści.

Hydroliza enzymatyczna klasy 4‑6
Rozrywa wiązania peptydowe między aminokwasami w celu maksymalnego wchłaniania.

Stymulowanie układu trawiennego
Dzięki swojej szybkości stymuluje organizm do trawienia innych białek.

Podstawą jest koncentrat serwatki

Najbardziej znane i lekkostrawne źródło białka. Służy organizmowi jako szybkie uzupełnienie białka bezpośrednio po treningu w celu wsparcia wzrostu i regeneracji mięśni.

Dodaliśmy go do naszej mieszanki białek w dużej dawce 40%.

MPC - białko mleka o idealnym stosunku serwatki do kazeiny

Koncentrat białek mleka to forma białka, która działa w takim samym stosunku białek jak w mleku krowim i jest najbardziej naturalna dla organizmu [1]. Łączy w sobie dwa główne składniki mleka - kazeinę i serwatkę. Dzięki temu jest dobrze toler owany przez organizm, a jego większa niż wystarczająca ilość (23%) ułatwia wchłanianie pozostałej części mieszanki.

Albumina o powolnym uwalnianiu
z suszonych białek jaj

Białka jaj są nadal uważane za jedno z najlepszych źródeł aminokwasów wszechczasów i przez długi czas były uważane za ideał, według którego można oceniać wszystkie inne białka. 8% albumina, którą znajdziesz w mieszance, jest białkiem nośnikowym w jajach o wolniejszym uwalnianiu niż białko mleka.

Kazeina dostarcza organizmowi aminokwasów
przez ponad 7 godzin

Dodaliśmykazeinę micelarną (19%) ze względu na jej znacznie wolniejsze wchłanianie. Uwalnia aminokwasy do organizmu stopniowo, przez dłuższy czas niż wszystkie inne białka. Jednocześnie ma doskonałą jakość białka porównywalną z serwatką, a nawet wyższą niż wołowina.

Jakość białka (DIAAS*) %

Kazeina micelarna

118

Wołowina

110

Izolat białka sojowego

84

*Najbardziej aktualny wskaźnik jakości białka oparty na zawartości aminokwasów egzogennych i strawności białka. Białka o DIAAS >75% są oceniane jako wysokiej jakości, >100% to doskonałe źródła białka według FAO.

Dokładnie 50/50 szybko i wolno wchłaniających się białek

Jedna połowa składa się z szybko wchłaniających się źródeł, a druga z wolno wchłaniających się źródeł. W ten sposób stworzyliśmy idealne warunki do wspierania ostrej i długotrwałej regeneracji oraz syntezy mięśni.

(1 ) Koncentrat białka serwatkowego (2 ) Koncentrat białka mleka [MPC] (3) Kazeina micelarna (4) Albumina jaja (5) Hydrolizowane białko serwatkowe Optipep DH 4‑6

Maximalna stymulacja
protosyntezy w jednej dawce

Protein Blend nie jest ani szybkim, ani wolnym białkiem. Dzięki połączeniu różnych źródeł uzupełnia białko w organizmie w sposób ciągły, co czyni go najlepszym wyborem do stosowania w ciągu dnia lub jako część większych posiłków.

Zamiast sukralozy, naturalny słodzik z liści stewii

Stewia pozwala nam produkować wysokiej jakości słodzik zawierający glikozydy stewiolowe. Nie mają one wpływu na poziom cukru we krwi, są 200‑300 razy słodsze od cukru i są uważane za bezpieczny bezkaloryczny słodzik, który jest również pochodzenia naturalnego.

Dlaczego nasze białko nie zawiera sukralozy?

Sukraloza jest syntetycznym związkiem chloru i sacharozy. Jest to obecnie najczęściej stosowany sztuczny słodzik. Jednak ostatnio pojawiło się kilka badań, które wskazują na możliwy negatywny wpływ na wrażliwość na insulinę, czyniąc tkanki mniej wrażliwymi na nią, nawet w dawkach powszechnie przyjmowanych przez konsumentów suplementów diety. Innym potencjalnym negatywnym skutkiem sukralozy jest zmniejszenie ilości i różnorodności bakterii jelitowych w mikrobiomie, co nadal dowodzi jej znaczenia w ogólnym wpływie na nasze zdrowie.

✔️ Glikozydy stewiolowe ❌ Sukraloza
Bezpieczeństwo Brak wpływu na insulinooporność Możliwy negatywny wpływ na insulinooporność
Pochodzenie Naturalne pochodzenie Pochodzenie syntetyczne
Słodycz Średnia słodycz Wysoka słodycz
Mikrobiom Nie wpływa negatywnie na mikrobiom Możliwy negatywny wpływ na mikrobiom

Superżywność odpowiednia dla każdego

Vilgain Protein blend to wygodny napój, który można pić o każdej porze dnia. Jest odpowiedni dla każdego, kto chce zachować zdrowie i świetną formę. Znajduje zastosowanie we wszystkich dyscyplinach sportowych, nie tylko wśród kulturystów.

Wzrost i utrzymanie mięśni
Stres fizyczny uszkadza tkankę mięśniową, którą białka pomagają naprawić i zwiększyć jej objętość.

Spalanie tłuszczu
Przy deficycie kalorii, większe spożycie białka jest konieczne, aby zapobiec utracie mięśni. Białko jest również bardzo sycące.

Zdrowie witalne
Białka są budulcem do tworzenia tkanek i pomagają utrzymać ciało w dobrej kondycji.

Porównaj Vilgain® białka

Rodzaj białka
Rodzaj białka
Rodzaj białka
Vilgain Protein Blend Vilgain® Micellar Casein Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein
Rodzaj białka
Rodzaj białka
Rodzaj białka
Białko wieloskładnikowe Białko jednoskładnikowe (kazeina) Białko jednoskładnikowe (serwatka)
Uwalnianie aminokwasów
Uwalnianie aminokwasów
Uwalnianie aminokwasów
Szybszy początek niż kazeina i wolniejszy spadek niż serwatka Stopniowo, przez kilka godzin Szybki początek i szybki spadek
Idealne zastosowanie
Idealne zastosowanie
Idealne zastosowanie
W ciągu dnia Nocne białko Po ćwiczeniu
Białko
Białko
Białko
76,8 - 79% 70 - 78% 69 - 78%
Tłuszcze
Tłuszcze
Tłuszcze
4,3 - 4,7% 1,3 - 2,1% 5,7 - 7,7%
Cukry
Cukry
Cukry
5,1 - 5,6% 4,3 - 7,6% 5,5 - 9,8%

[1] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4924180/

Opakowanie: 30 g
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu:
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33 
Opakowanie: 30 g
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu:
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33 
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33 
Opakowanie: 30 g
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu:
100 g
30 g
Wartość energetyczna
1630 kJ / 385 kcal489 kJ / 116 kcal
Tłuszcze
4,3 g1,3 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe
2,7 g0,8 g
Węglowodany
8 g2,4 g
- w tym cukry
5,6 g1,7 g
Białko
78,5 g23,6 g
Sól
0,6 g0,19 g

Profil aminokwasowy:

100 g*
Niezbędne aminokwasy
Izoleucyna5,7 g
Leucyna9,8 g
Lizyna8,5 g
Metionina2,5 g
Fenyloalanina4,1 g
Treonina5,6 g
Tryptofan1,4 g
Walina5,7 g
Aminokwasy pół-niezbędne
Arginina
3,1 g
Histydyna
2,2 g
Nieistotne
Alanina4,2 g
Kwas asparaginowy8,6 g
Kwas glutaminowy19,1 g
Glicyna2 g
Prolina7,4 g
Seryna5,5 g
Tyrozyna3,8 g
Cysteina1,5 g

*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.

100 g30 g
Wartość energetyczna1611 kJ / 381 kcal483 kJ / 114 kcal
Tłuszcze4,7 g1,4 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe2,9 g0,9 g
Węglowodany7 g2,1 g
- w tym cukry5,1 g1,5 g
Błonnik1,7 g0,5 g
Białko76,8 g23 g
Sól0,6 g0,18 g

Profil aminokwasowy:

100 g*
Niezbędne aminokwasy
Izoleucyna5,7 g
Leucyna9,8 g
Lizyna8,5 g
Metionina2,5 g
Fenyloalanina4,1 g
Treonina5,6 g
Tryptofan1,4 g
Walina5,7 g
Aminokwasy pół-niezbędne
Arginina
3,1 g
Histydyna
2,2 g
Nieistotne
Alanina4,2 g
Kwas asparaginowy8,6 g
Kwas glutaminowy19,1 g
Glicyna2 g
Prolina7,4 g
Seryna5,5 g
Tyrozyna3,8 g
Cysteina1,5 g

*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.

100 g30 g
Wartość energetyczna1625 kJ / 384 kcal488 kJ / 115 kcal
Tłuszcze4,3 g1,3 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe2,7 g0,8 g
Węglowodany7,2 g2,2 g
- w tym cukry5,6 g1,7 g
Białko79 g23,7 g
Sól0,6 g0,19 g

Profil aminokwasowy:

100 g*
Niezbędne aminokwasy
Izoleucyna5,7 g
Leucyna9,8 g
Lizyna8,5 g
Metionina2,5 g
Fenyloalanina4,1 g
Treonina5,6 g
Tryptofan1,4 g
Walina5,7 g
Aminokwasy pół-niezbędne
Arginina
3,1 g
Histydyna
2,2 g
Nieistotne
Alanina4,2 g
Kwas asparaginowy8,6 g
Kwas glutaminowy19,1 g
Glicyna2 g
Prolina7,4 g
Seryna5,5 g
Tyrozyna3,8 g
Cysteina1,5 g

*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.

Składniki

Mieszanka białek [koncentrat białek serwatkowych instant 40% (emulgator: lecytyna słonecznikowa)(mleko), koncentrat białek mleka 23%, kazeina micelarna 19%(mleko), Optipep® 10% (DH4‑6), suszone białko jaja 8%], naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.

Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.

Składniki

Mieszanka białek [koncentrat białek serwatkowych instant 40% (emulgator: lecytyna słonecznikowa)(mleko), koncentrat białek mleka 23%, kazeina micelarna 19%(mleko), Optipep® 10% (DH4‑6), suszone białka jaj 8%], odtłuszczone kakao 5%, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.

Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu.

Składniki

Mieszanka białek [koncentrat białek serwatkowych instant 40% (emulgator: lecytyna słonecznikowa)(mleko), koncentrat białek mleka 23%, kazeina micelarna 19%(mleko), Optipep® 10% (DH4‑6), suszone białko jaja 8%], naturalny aromat, mielona wanilia 0,5%, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.

Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu.

Zalecenia producenta

  • Dodać 1 miarkę (30 g) do 200‑250 ml wody i dobrze wymieszać.
  • Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
  • Produkt przeznaczony do stosowania przy aktywnym trybie życia i zbilansowanej diecie.

Uwaga

  • Żywność zawierająca substancje słodzące.
  • Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
  • Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______

Produkty powiązane

  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______

Inni też kupili

  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______