Vilgain 87% Białko do pieczenia ⁠–⁠ izolat serwatki, dla super elastycznej tekstury, niższa zawartość laktozy

Vilgain 87% Białko do pieczenia ⁠–⁠ izolat serwatki, dla super elastycznej tekstury, niższa zawartość laktozy

Izolat białka, który wzbogaci każde Twoje gastronomiczne działanie

Specjalne białko do wypieków? Tak, i to nawet z minimalną zawartością laktozy. Wyjątkowe, wysokiej jakości białko mleka z Danii, które pozwoli wyczarować pełne białka słodkie i słone przysmaki. Zaprojektowane, aby wytrzymać nawet wyższe temperatury i zachować doskonałą konsystencję.

87% najwyższej jakości białka

To, że jest to białko do pieczenia, nie zmienia faktu, że zestawiliśmy je z najlepszych wartościowych białek dostępnych na rynku. Izolat serwatki jest liderem wśród białek, o niższej zawartości tłuszczu i cukru oraz wyższej zawartości białka niż klasyczny koncentrat. Według DIAAS (najbardziej zaawansowanej metodologii określania jakości białka) plasuje się wśród doskonałych źródeł białka, a pod względem użyteczności przewyższa nawet wołowinę.

Doskonała strawność

Niska zawartość tłuszczu i cukru

Pełne spektrum aminokwasów

Naleśniki białkowe, chleb low‑carb

Dodaj białko i popraw teksturę czegokolwiek, co gotujesz lub pieczesz. Białko jest bez smaku, więc świetnie nadaje się do kaszek, gofrów, ciast, ciasteczek, muffinek i brownies. Ale jest też świetne do zagęszczania sosów lub dodawania odżywczych dodatków do chleba.

Idealnie miękka i elastyczna tekstura

Możesz nim zastąpić do 30% mąki w przepisach. Nadaje im super kremową i gładką konsystencję, którą pokochasz. Produkty wypiekane z konwencjonalnych białek są często suche i kruche. W tym przypadku jest dokładnie odwrotnie.

Nie żeluje w wyższych temperaturach

Przyczynia się do uzyskania puszystej tekstury

Pomaga wygładzić teksturę

Zwykłe białko

Vilgain Białko do pieczenia

Jaka jest różnica pomiędzy białkami do pieczenia Vilgain®?

Vilgain Białko do pieczenia Vilgain Izolat białka do pieczenia
Rodzaj białka Mieszanka białek mleka Mieszanka izolatu serwatki i białek mleka
Pochodzenie mleka Dania Dania
Białko 81 % 87 %
Laktoza Wyższa zawartość laktozy Niższa zawartość laktozy
Zalecana ilość zamienników 15‑25 % do 30%
Smak i aromat Bez smaku Bez smaku
Zastosowanie Do pieczenia i gotowania Do pieczenia i gotowania
Opakowanie: 500 g
100 g
Wartość energetyczna
1553 kJ / 362 kcal
Tłuszcz
1,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
1 g
Węglowodany
0,3 g
- w tym cukry
0,3 g
Białko
87 g
Sól
0,9 g

Składniki

Mieszanka białek mleka (izolat białka serwatki, białka mleka ).

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są oznaczone pogrubioną czcionką w składnikach produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.

Instrukcja użycia

  • Może zastąpić do 30% mąki w przepisach.
  • Nadaje się do przygotowania niskowęglowodanowego chleba, ciast, ciasteczek, muffinek, naleśników, brownies lub pizzy.
  • Smakuje dobrze zarówno w wersji wytrawnej, jak i słodkiej.

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
  • Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Zainspiruj się przepisami z tym produktem

Szybkie owsiane tiramisu na blasze do pieczenia

Szybkie owsiane tiramisu na blasze do pieczenia

Babeczki jagodowe z kruszonką nadziewane twarożkiem

Babeczki jagodowe z kruszonką nadziewane twarożkiem

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,9
122 ocena

Po upieczeniu bułka jest puszysta

Świetny do pieczenia, świetna konsystencja.

Umieściłem białko w budyniu, który pięknie utrzymał swój kształt i grubość. Następnie spróbowałam umieścić je w cieście waflowym, z którym trudniej było pracować, nadal muszę wymyślić konsystencję podczas pieczenia. Smak neutralny

Pieczenie puszyste

15
odpowiedzianych pytań
Witam, czy jest to również białko karmione trawą?
Dzień dobry, jaka jest różnica pomiędzy tym białkiem a tym 81%? :)
Witam, kiedy produkt będzie ponownie dostępny?
Witam, nigdzie nie znalazłem informacji o zawartości laktozy, jedynie że jest obniżona, proszę o podanie tej informacji.