Vilgain Oliwa z oliwek Extra Virgin BIO ⁠–⁠ tłoczona na zimno i z wybranych oliwek z rodzinnego gospodarstwa w Grecji

Vilgain Oliwa z oliwek Extra Virgin BIO ⁠–⁠ tłoczona na zimno i z wybranych oliwek z rodzinnego gospodarstwa w Grecji

Vilgain Oliwa z oliwek extra virgin BIO - oliwa tłoczona na zimno, produkowana przez tradycyjną rodzinną firmę w Grecji

Oliwa z oliwek extra virgin w jakości BIO Vilgain jest produkowana przez tradycyjną rodzinną firmę w rejonie Rethymno na Krecie. Najlepszej jakości oliwki są ręcznie zbierane z drzewa koroneiki - króla drzew oliwnych. Aby zagwarantować 100% jakość, czystość i świeżość, zaopatrujemy się bezpośrednio u producenta, poddajemy produkt regularnym testom i nie korzystamy z żadnych komercyjnych pośredników.

Wysoka zawartość korzyści zdrowotnych

W celu maksymalnego zachowania korzyści zdrowotnych, oliwki są tłoczone na zimno do postaci oliwy z oliwek. Dzięki tej metodzie przetwarzania oliwa ma około 100 razy większą zawartość polifenoli niż rafinowana oliwa z oliwek i około 10 razy większą niż oliwa z wytłoczyn z oliwek.

Oliwa z oliwek wyróżnia się zawartością zdrowych nienasyconych kwasów tłuszczowych, zwłaszcza kwasu oleinowego. Zastąpienie tłuszczów nasyconych w diecie tłuszczami nienasyconymi pomaga utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu we krwi. Ponadto w oliwie z oliwek można znaleźć inne substancje bioaktywne, takie jak skwalen, fitosterole, witamina E i szereg korzystnych polifenoli, w tym flawonoidy.

Wysoki udział oliwy z oliwek w diecie śródziemnomorskiej jest jedną z teorii, dlaczego ten rodzaj diety charakteryzuje się niską zapadalnością na choroby układu krążenia.

Idealny pomocnik w zimnej kuchni

Oliwa z oliwek może wytrzymać obróbkę cieplną, ale jej korzystne substancje są najlepiej zachowane, gdy jest używana w zimnej kuchni. Oliwa z oliwek ma charakterystyczny owocowy aromat i typowy oliwkowy smak. Można na przykład skropić nią sałatkę warzywną lub dodać do dressingu lub winegretu.

Vilgain Oliwa z oliwek extra virgin BIO w punktach:

  • nierozcieńczona oliwa z oliwek extra virgin
  • produkowana przez tradycyjną rodzinną firmę w Grecji
  • tłoczona na zimno
  • wysoka zawartość jednonienasyconych kwasów tłuszczowych
  • nadaje się do gotowania na zimno
  • jakość BIO

Składniki

BIO oliwa z oliwek extra virgin tłoczona na zimno.

Kraj pochodzenia.

Tabele kaloryczne

100 ml
Wartość energetyczna3389 kJ / 824 kcal
Tłuszcz92 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone13 g
- w tym jednonienasycone kwasy tłuszczowe73 g
- w tym wielonienasycone kwasy tłuszczowe6 g
Węglowodany0 g
- w tym cukry0 g
Białko0 g
Sól0 g
Opakowanie: 750 ml

Uwaga

  • Żywność.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Zainspiruj się przepisami z tym produktem

Brownie z fasoli z twarogiem

Brownie z fasoli z twarogiem

Kuskus z warzywami

Kuskus z warzywami

Klopsiki w słodkim sosie chilli

Klopsiki w słodkim sosie chilli

Curry z kalafiora z ciecierzycą i mlekiem kokosowym

Curry z kalafiora z ciecierzycą i mlekiem kokosowym

Jajka po turecku z domowym chlebem pita

Jajka po turecku z domowym chlebem pita

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,9
246 ocena

Smaczny, delikatnie aromatyczny olejek; tylko drobiazg, byłbym wdzięczny, gdyby wolniej wylewał się z butelki

Super 👍👍👍👍👍

Jednym słowem niesamowity! Używam go codziennie do przygotowywania posiłków, a mimo to, dzięki wielkości opakowania, wystarcza na bardzo długo.

Smak doskonały, ale pod koniec wyraźnie gorzki.

To ostatnie jest najlepszym dowodem jakości, jaki można mieć;)
13
odpowiedzianych pytań
"Najlepsze oliwki są zbierane ręcznie z drzewa Koroneiki...". Dlaczego na butelce jest napisane, że oliwki są pozyskiwane wyłącznie w sposób mechaniczny?
Proszę o przesłanie informacji o zawartości polifenoli i kwasu oleinowego na mój adres e-mail.
Witam, chciałabym zapytać, czy ta oliwa z oliwek nadaje się do pierwszego karmienia 6-miesięcznego dziecka. Bardzo dziękuję za odpowiedź.
Witam, zgodnie z kontrolą przeprowadzoną przez Państwową Inspekcję Rolno-Spożywczą w grudniu 2023 r. ta oliwa z oliwek nie przeszła pomyślnie, gdy została oceniona między innymi jako tylko z pierwszego tłoczenia (patrz test na stronie internetowej Food on the Pillar). Czy mogę zapytać, jakie wnioski wyciągnęliście z tego testu i czy ta oliwa jest już zgodna z deklaracją? Jak wytłumaczycie, że doszło do takiej wpadki? Bardzo dziękuję za odpowiedź.