Vilgain Grass-Fed Whey Protein – z mleka krów karmionych trawą, słodzone stewią, ultrafiltrowane w niskiej temperaturze
Vilgain Grass-Fed Whey Protein – z mleka krów karmionych trawą, słodzone stewią, ultrafiltrowane w niskiej temperaturze
Pierwsze świetnie smakujące białko w 100% naturalnego pochodzenia bez sztucznych słodzików
Wysokiej jakości koncentrat serwatki wykonany z prawdziwych składników bez żadnych dodatkowych bzdur. Jest bogaty w doskonałe białko, w tym aminokwasy BCAA, które wspomagają wzrost i utrzymanie mięśni.
Z mleka krów hodowanych na wolnym wybiegu na holenderskich łąkach
Produkt oparty jest na serwatce z wysokiej jakości mleka pochodzącego od krów karmionych trawą przez co najmniej 10 miesięcy w roku. Dzięki temu ma korzystniejszy skład kwasów tłuszczowych w porównaniu do mleka krów otrzymujących mieszanki paszowe, co znajduje odzwierciedlenie w uzyskanej jakości białka.
Ultrafiltracja w niskich temperaturach pozwala zachować w białku cenne frakcje białkowe. Są to ß-Laktoglobulina i α-Laktoglobulina , które wzmacniają odporność, oraz Immunoglobulina G, która chroni organizm przed infekcjami bakteryjnymi i wirusowymi. Na koniec warto wspomnieć o Laktoferynie, która poprawia wchłanianie żelaza.
Maksymalna użyteczność dla Twojego organizmu
Białko serwatkowe ma podobną biodostępność do mięsa, co stawia je w czołówce produktów przeznaczonych dla ludzkiego organizmu. Ma doskonałą strawność i zawiera dużą ilość niezbędnych aminokwasów, których naturalną częścią są aminokwasy rozgałęzione BCAA wraz z leucyną. Aminokwasy te są ważnym budulcem stymulującym wzrost i regenerację mięśni.
Jakość białka (DIAAS*) %
Wołowina
Koncentrat białka serwatkowego
Izolat białka sojowego
*Najbardziej aktualny wskaźnik jakości białka oparty na zawartości aminokwasów egzogennych i strawności białka. Białka o DIAAS >75% oceniane są jako wysokiej jakości, >100% to doskonałe źródła białka wg FAO.
Naturalny kolor i smak
Ściśle unikamy sztucznych aromatów i barwników, które służą jedynie manipulacji smakiem. Nasze białko zachowuje autentyczny smak i kolor wanilii, kakao, liofilizowanych bananów i truskawek oraz innych naturalnych składników.
Zamiast sukralozy, naturalny słodzik z liści stewii
Stewia pozwala nam produkować wysokiej jakości słodzik zawierający glikozydy stewiolowe. Nie mają one wpływu na poziom cukru we krwi, są 200‑300 razy słodsze od cukru i są uważane za bezpieczny bezkaloryczny słodzik, który jest również pochodzenia naturalnego.
Dlaczego nasze białko nie zawiera sukralozy?
Sukraloza jest syntetycznym związkiem chloru i sacharozy. Jest to obecnie najczęściej stosowany sztuczny słodzik. Jednak ostatnio pojawiło się kilka badań, które wskazują na możliwy negatywny wpływ na wrażliwość na insulinę, czyniąc tkanki mniej wrażliwymi na nią, nawet w dawkach powszechnie przyjmowanych przez konsumentów suplementów diety. Innym potencjalnym negatywnym skutkiem sukralozy jest zmniejszenie ilości i różnorodności bakterii jelitowych w mikrobiomie, co nadal dowodzi jej znaczenia w ogólnym wpływie na nasze zdrowie.
✔️ Glikozydy stewiolowe | ❌ Sukraloza | |
Bezpieczeństwo | Brak wpływu na insulinooporność | Możliwy negatywny wpływ na insulinooporność |
Pochodzenie | Naturalne pochodzenie | Pochodzenie syntetyczne |
Słodycz | Średnia słodycz | Wysoka słodycz |
Mikrobiom | Nie wpływa negatywnie na mikrobiom | Możliwy negatywny wpływ na mikrobiom |
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
Naturalne glikozydy stewiolowe | Cukier i syntetyczna sukraloza | Syntetyczny acesulfam‑K i sukraloza | Syntetyczna sukraloza |
Przyprawa |
Przyprawa |
Przyprawa |
Przyprawa |
Naturalny aromat z prawdziwych składników | Syntetyczne środki aromatyzujące | Syntetyczne środki aromatyzujące | Syntetyczne środki aromatyzujące |
Metoda przetwarzania |
Metoda przetwarzania |
Metoda przetwarzania |
Metoda przetwarzania |
Delikatna ultrafiltracja w niskich temperaturach | Nieznany | Nieznany | Nieznany |
Pochodzenie mleka |
Pochodzenie mleka |
Pochodzenie mleka |
Pochodzenie mleka |
Krowy z wolnego wybiegu w Holandii | Nieznany | Nieznany | Nieznany |
Nadmiar substancji |
Nadmiar substancji |
Nadmiar substancji |
Nadmiar substancji |
Brak | Maltodekstryna, stabilizator E414, kwas jabłkowy, emulgatory | Emulgatory, sól, środki przeciwzbrylające | Barwniki syntetyczne |
Superfood odpowiedni dla każdego
Vilgain Grass‑Fed Whey Protein to wygodny napój, który możesz wypić o każdej porze dnia. Jest odpowiedni dla każdego, kto chce pozostać zdrowy i w świetnej formie. Znajduje swoje zastosowanie we wszystkich sportach, nie tylko u kulturystów.
Jak korzystać z białka?
Porównaj Vilgain® białka
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein Isolate | Vilgain® Lactose free whey protein | Vilgain® Whey Protein | Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein |
Mleko |
Mleko |
Mleko |
Mleko |
Z mleka krów wolno pasących się karmionych trawą | Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi | Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi | Z mleka krów wolno pasących się karmionych trawą |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
Wyższa zawartość kwasów omega‑3 | Niższa zawartość kwasów omega‑3 | Niższa zawartość kwasów omega‑3 | Wyższa zawartość kwasów omega‑3 |
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii |
Laktoza |
Laktoza |
Laktoza |
Laktoza |
Niska zawartość laktozy (maks. 1%) | Bez laktozy (maks. 0,04%) | Wyższa zawartość laktozy | Wyższa zawartość laktozy |
Białko |
Białko |
Białko |
Białko |
79 – 80 % | 76 - 79 % | 68 – 77 % | 69 – 78 % |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
1,1 – 2,2 % | 6,7 - 6,9 % | 6,9 – 7,1 % | 5,7 – 7,7 % |
Węglowodany |
Węglowodany |
Węglowodany |
Węglowodany |
4 – 4,3 % | 6,9 - 7,3 % | 9,6 – 14 % | 7,2 – 14 % |
Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz |
Składniki
Ultrafiltrowany koncentrat białka serwatkowego (mleko emulgator: lecytyna słonecznikowa) 97%, liofilizowany banan w proszku (3%), naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać śladowe ilości orzechów i orzeszków ziemnych.
Składniki
Ultrafiltrowany koncentrat białka serwatkowego 92% (mleko emulgator: lecytyna słonecznikowa), naturalny aromat, barwnik: karmel, sól himalajska 1%, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x dobrze
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać zboża zawierające gluten, inne orzechy i orzeszki ziemne.
Składniki
Ultrafiltrowany niedenaturowany koncentrat białka serwatkowego 91% (mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa), naturalny aromat, organiczne kakao w proszku, substancja zagęszczająca: guma guar, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Ostrzeżenie dla alergików: Alergenysą zaznaczone pogrubioną czcionkąw składzie. Może zawierać zboża zawierające gluten, inne orzechy i orzeszki ziemne.
Składniki
Ultrafiltrowany niedenaturowany koncentrat białka serwatkowego (mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 84%, krem orzechowy w proszku (orzeszki ziemne) 7 %, naturalny aromat, kakao w proszku 2 %, substancja zagęszczająca: guma guar, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, innych orzechów i zbóż zawierających gluten.
Składniki
Ultrafiltrowany niedenaturowany koncentrat białka serwatkowego (mlekoemulgator: lecytyna słonecznikowa) 84,72 %, pełne mleko w proszku mleko*, liofilizowana borówka w proszku 3%, substancja zagęszczająca: guma guar, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*z rolnictwa ekologicznego.
Ostrzeżenie dla alergików. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzechów i orzeszków ziemnych.
Składniki
Ultrafiltrowany koncentrat białka serwatkowego (mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 95%, kakao w proszku 4%, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składnikach produktu. Może zawierać śladowe ilości orzechów i orzeszków ziemnych.
Składniki
Ultrafiltrowany koncentrat białka serwatkowego (mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 98%, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać orzechy i orzeszki ziemne.
Składniki
Ultrafiltrowany niedenaturowany koncentrat białka serwatkowego (mleko), emulgator (lecytyna słonecznikowa).
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.
Składniki
Ultrafiltrowany koncentrat białka serwatkowego 96% (mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa), naturalne aromaty, mielony cynamon 1,2%, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać orzechy i orzeszki ziemne.
Składniki
Ultrafiltrowany niedenaturowany koncentrat białka serwatkowego 92%(mleko, lecytyna słonecznikowa), mleko w proszku*(mleko), naturalny aromat, guma guar (substancja zagęszczająca), mielony cynamon 1,2%, słodzik glikozyd stewiolowy.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*Z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Ostrzeżeniedla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy i orzeszki ziemne.
Składniki
Ultrafiltrowany niedenaturowany koncentrat białek serwatkowych (91%) (mleko, lecytyna słonecznikowa), liofilizowana truskawka w proszku (6%), naturalny aromat, guma guar (substancja zagęszczająca), słodzik glikozyd stewiolowy.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Ostrzeżeniedla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy i orzeszki ziemne.
Składniki
Ultrafiltrowany niedenaturowany koncentrat białka serwatkowego (mleko emulgator: lecytyna słonecznikowa) (98%), naturalny aromat, mielona wanilia 0,2%, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy i orzeszki ziemne.
Składniki
Koncentrat białka serwatkowego (mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa), 91%, liofilizowana truskawka w proszku 6%, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać orzechy i orzeszki ziemne.
Składniki
Ultrafiltrowany niedenaturowany koncentrat białka serwatkowego (91%) (mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa), naturalny aromat, barwnik: karmel, sól himalajska 1%, guma guar (substancja zagęszczająca), substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x dobrze
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Ostrzeżeniedla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie. Może zawierać zboża zawierające gluten, inne orzechy i orzeszki ziemne.
Składniki
Ultrafiltrowany koncentrat białka serwatkowego (mleko, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 94%, naturalny aromat, kakao w proszku*, słodzik glikozyd stewiolowy.
*z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzechów i orzeszków ziemnych.
Składniki
Ultrafiltrowany niedenaturowany koncentrat białka serwatkowego (mleko) (90%), pełne mleko w proszku*, guma guar (substancja zagęszczająca), lecytyna słonecznikowa (emulgator), naturalny aromat waniliowy, wanilia w proszku, glikozydy stewiolowe (substancja słodząca).
Jakość składników
- 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*Z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Ostrzeżeniedla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy i orzeszki ziemne.
Składniki
Ultrafiltrowany niedenaturowany koncentrat białka serwatkowego 91% (mleko), kakao w proszku 5%, naturalny aromat, substancja zagęszczająca: guma guar, emulgator: lecytyna słonecznikowa, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Ostrzeżeniedla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać zboża zawierające gluten, inne orzechy i orzeszki ziemne.
Składniki
Ultrafiltrowany niedenaturowany koncentrat białka serwatkowego (mleko) (89%), liofilizowany banan (5%), mleko w proszku*, guma guar (substancja zagęszczająca), lecytyna słonecznikowa (emulgator), naturalny aromat, słodzik glikozyd stewiolowy.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
*Z kontrolowanych upraw ekologicznych.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, innych orzechów i orzeszków ziemnych.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1674 kJ / 396 kcal | 502 kJ / 119 kcal |
Tłuszcz | 6,8 g | 2,1 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,3 g | 1,3 g |
Węglowodany | 12,2 g | 3,7 g |
- w tym cukry | 10,7 g | 3,2 g |
Błonnik | 2,2 g | 0,6 g |
Białko | 70,3 g | 21 g |
Sól | 0,43 g | 0,13 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1654 kJ / 391 kcal | 496 kJ / 117 kcal |
Tłuszcz | 6,5 g | 2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,2 g | 1,3 g |
Węglowodany | 9,7 g | 2,9 g |
- w tym cukry | 8,3 g | 2,5 g |
Błonnik | 2 g | 0,6 g |
Białko | 72,5 g | 21,8 g |
Sól | 0,45 g | 0,14 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1643 kJ / 389 kcal | 493 kJ / 117 kcal |
Tłuszcz | 6,9 g | 2,1 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,4 g | 1,3 g |
Węglowodany | 7,5 g | 2,3 g |
- w tym cukry | 6,9 g | 2,1 g |
Błonnik | 2,7 g | 0,8 g |
Białko | 72,8 g | 21,8 g |
Sól | 0,42 g | 0,13 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1685 kJ / 399 kcal | 505 kJ / 120 kcal |
Tłuszcz | 7,9 g | 2,4 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,9 g | 1,5 g |
Węglowodany | 9,5 g | 2,9 g |
- w tym cukry | 9,1 g | 2,7 g |
Błonnik | 1,3 g | <0,5 g |
Białko | 71,7 g | 21,5 g |
Sól | 0,47 g | 0,14 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1669 kJ / 395 kcal | 501 kJ / 118 kcal |
Tłuszcz | 6,4 g | 1,9 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,1 g | 1,2 g |
Węglowodany | 9,7 g | 2,9 g |
- w tym cukry | 8,4 g | 2,5 g |
Błonnik | 1,1 g | 0,33 g |
Białko | 74 g | 22 g |
Sól | 0,45 g | 0,14 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nienasycone | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1569 kJ / 371 kcal | 471 kJ / 111 kcal |
Tłuszcz | 5,6 g | 1,7 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,6 g | 1,1 g |
Węglowodany | 8,7 g | 2,6 g |
- w tym cukry | 8 g | 2,4 g |
Błonnik | 0,8 g | 0,3 g |
Białko | 70,9 g | 21,3 g |
Sól | 1,4 g | 0,4 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1650 kJ / 390 kcal | 495 kJ / 117 kcal |
Tłuszcz | 5,9 g | 1,8 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,7 g | 1,1 g |
Węglowodany | 12,1 g | 3,6 g |
- w tym cukry | 10,3 g | 3,1 g |
Białko | 72 g | 22 g |
Sól | 0,4 g | 0,1 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1641 kJ / 388 kcal | 492 kJ / 116 kcal |
Tłuszcz | 5,9 g | 1,8 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,6 g | 1,1 g |
Węglowodany | 11,6 g | 3,5 g |
- w tym cukry | 10,2 g | 3,1 g |
Błonnik | 1,9 g | 0,6 g |
Białko | 71,3 g | 21,4 g |
Sól | 0,42 g | 0,13 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1655 kJ / 391 kcal | 497 kJ / 117 kcal |
Tłuszcz | 6 g | 1,8 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,9 g | 1,2 g |
Węglowodany | 8,8 g | 2,7 g |
- w tym cukry | 7,4 g | 2,2 g |
Błonnik | 0,8 g | 0,2 g |
Białko | 75,1 g | 22,5 g |
Sól | 0,4 g | 0,1 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1721 kJ / 407 kcal | 516 kJ / 122 kcal |
Tłuszcz | 6,2 g | 1,9 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4 g | 1,2 g |
Węglowodany | 7,5 g | 2,3 g |
- w tym cukry | 7,5 g | 2,3 g |
Białko | 78 g | 23 g |
Sól | 0,46 g | 0,13 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy półistotne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1644 kJ / 389 kcal | 493 kJ / 117 kcal |
Tłuszcz | 6,1 g | 1,8 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,9 g | 1,2 g |
Węglowodany | 7,3 g | 2,2 g |
- w tym cukry | 7,3 g | 2,2 g |
Białko | 76,2 g | 22,8 g |
Sól | 0,4 g | 0,1 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1680 kJ / 398 kcal | 504 kJ / 119 kcal |
Tłuszcz | 6,8 g | 2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,3 g | 1,3 g |
Węglowodany | 8,3 g | 2,5 g |
- w tym cukry | 7,8 g | 2,3 g |
Białko | 75,1 g | 22,5 g |
Sól | 0,4 g | 0,1 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Aminokwasy enzogenne | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy półenzogenne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy endogenne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1579 kJ / 374 kcal | 474 kJ / 112 kcal |
Tłuszcz | 6,9 g | 2,1 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,6 g | 1,4 g |
Węglowodany | 9,2 g | 2,8 g |
- w tym cukry | 8,8 g | 2,6 g |
Błonnik | 2,8 g | 0,8 g |
Białko | 67,5 g | 20,2 g |
Sól | 0,5 g | 0,2 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1477 kJ / 349 kcal | 443 kJ / 105 kcal |
Tłuszcz | 5,8 g | 1,7 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,7 g | 1,1 g |
Węglowodany | 6,6 g | 2 g |
- w tym cukry | 6,3 g | 1,9 g |
Błonnik | 2,4 g | 0,7 g |
Białko | 66,4 g | 19,9 g |
Sól | 0,39 g | 0,12 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1604 kJ / 379 kcal | 481 kJ / 114 kcal |
Tłuszcz | 6,2 g | 1,8 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,9 g | 1,2 g |
Węglowodany | 8 g | 2,4 g |
- w tym cukry | 6,9 g | 2,1 g |
Błonnik | 2,2 g | 0,7 g |
Białko | 71,9 g | 21,6 g |
Sól | 0,42 g | 0,13 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Egzogenne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy półegzogenne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy endogenne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1655 kJ / 391 kcal | 497 kJ / 117 kcal |
Tłuszcz | 5,7 g | 1,7 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,7 g | 1,1 g |
Węglowodany | 13,3 g | 4 g |
- w tym cukry | 8,4 g | 2,5 g |
Białko | 71,6 g | 21,5 g |
Sól | 1,4 g | 0,40 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1675 kJ / 396 kcal | 502 kJ / 119 kcal |
Tłuszcz | 6 g | 1,8 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,9 g | 1,2 g |
Węglowodany | 9,8 g | 2,9 g |
- w tym cukry | 9 g | 2,7 g |
Białko | 75,5 g | 22,6 g |
Sól | 0,4 g | 0,1 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 6,3 g |
Leucyna | 10,5 g |
Lizyna | 8,8 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 3,2 g |
Treonina | 7 g |
Tryptofan | 1,7 g |
Walina | 6 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,7 g |
Arginina | 2,6 g |
Aminokwasy niezbędne | |
Kwas asparaginowy | 11 g |
Glutamina | 17,7 g |
Glicyna | 1,9 g |
Alanina | 5 g |
Prolina | 6,5 g |
Seryna | 4,7 g |
Tyrozyna | 2,9 g |
Cysteina | 2,1 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g białka.
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 66
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 66
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 66
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 66
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 66
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 66
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 66
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 66
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 66
Zalecenia producenta.
- Możesz dodać nasze białko do owsianki, ciasta do pieczenia, smoothie, naleśników lub gofrów.
- Wymieszaj 1 miarkę (30 g) z 200 - 250 ml wody, dobrze wymieszaj i spożywaj o dowolnej porze dnia, aby uzupełnić dzienne spożycie białka.
- Zobacz nasze Aktin przepisy na więcej praktycznych zastosowań.
Zalecane spożycie:
- Dodać 1 saszetkę (30 g) koncentratu białka serwatkowego do 200‑250 ml wody i dobrze wymieszać.
Zalecenia producenta
- Możesz dodać nasze białko do owsianki, ciasta do pieczenia, smoothie, naleśników lub gofrów.
- Przygotowanie: Wymieszaj 1 i pół miarki (30 g) z 200 wody, dobrze wymieszaj i spożywaj o dowolnej porze dnia, aby uzupełnić dzienne spożycie białka.
- Zobacz nasze Vilgain przepisy na więcej praktycznych zastosowań.
Uwaga
- Napój w proszku, z substancjami słodzącymi.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.
Popularne alternatywy
Jak inni używają produktu
Można też pojawić się w galerii @Vilgain mention na instagramie.