1 porcja zawiera.
- 148 kcal
- 24 g węglowodanów
- 0,5 g tłuszczów
- 12 g białka
Na 4 porcje
- 250 g jogurtu greckiego
- 130 g mąki żytniej razowej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 jajko
- siemię lniane
- nasiona dyni
Przygotowanie
-
Rozgrzej piekarnik do 250°C.
-
W większej misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaj jogurt do suchej mieszanki i wyrób gładkie ciasto.
-
Podziel ciasto na cztery równe części. Używając rąk, uformuj każdą z nich w bułki na posypanym mąką wałku do ciasta, a następnie połącz końce, aby uformować bajgle.
-
Posmaruj bajgle roztrzepanym jajkiem i posyp ulubionymi nasionami. My sięgnęliśmy po len i dynię.
-
Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 15 minut na złoty kolor.